Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Πισίνα με ...τρύπες, η στέγη του 1ου Γυμνασίου!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 08/10/2016 - 19:19

Ελλάς το μεγαλείο σου, άλλη μια φορά. Πακτωλός χρημάτων ξοδεύτηκε για την αναπαλαίωση και συντήρηση του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων, σήμερα 1ου Γυμνασίου. Το κτίριο έκτοτε παρουσίασε πολλά προβλήματα, τα παράθυρα του τοποθετήθηκαν τελικά σε δύο χρώματα (!) αλλά το τελευταίο πρόβλημα μπορεί να αποδείξει αν τελικά η γραφειοκρατία θα φάει τη... στέγη. Αυτό διότι με την βροχή, η στέγη έγινε πισίνα, επειδή από την πλευρά του πεζόδρομου με το 11ο Δημοτικό, τα έχει όλα εκτός από... κανάλια! Εκπληκτοι το διαπίστωσαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, που ειδοποίησαν τον Δήμο, που τι να κάνει, έστειλε γερανό να ανοίξει... τρύπες, που έκτοτε χάσκουν, γιατί δεν μπορούν να μπούν υδρορροές. Κι' αυτό γιατί οι προϋπάρχουσες ήταν εσωτερικές, κάτι που ξεχάστηκε, άρα λόγω διατηρητέου κτιρίου έτσι πρέπει να γίνουν ξανά, κάτι που συνιστά μεγάλη δαπάνη και... νέα σκαψίματα. Βέβαια στην πρόσοψη υδρορροές υπάρχουν, αλλά εμείς δεν είμαστε ειδικοί, να πούμε τι θα γίνει. Απορούμε όμως, οι ειδικοί "κατάπιαν" τα... δικολόρε παράθυρα στα κανάλια θα κολλήσουν τώρα; 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος: Χωρίς οικοτροφείο θα μένουμε χωρίς Σχολειά και οι καθηγητές χωρίς... δουλειά
Δευ, 16/07/2018 - 15:47
αρχείο

Να εξασφαλίσει στέγη και για τους εκπαιδευτικούς στις Οινούσσες επιχειρεί η ΕΛΜΕ μέσω της πρότασης που υπέβαλε να αναλάβει το Οικοτροφείο ο Δήμος του νησιού και όχι το Ίδρυμα Πατέρα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Σταυρινούδης, κατήγγειλε στην «Α» ότι τα ενοίκια για τους εκπαιδευτικούς είναι υψηλά (τουλάχιστον 300 ευρώ), χωρίς να τα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες (στην πλειοψηφία διαμένοντες εκτός Οινουσσών) στην εφορία, εάν κληθούν να υπογράψουν μισθωτήρια συμβόλαια, όπως ανέφερε ανεβαίνει κι άλλο η τιμή, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μη δικαιούνται επιδότηση ενοικίου.

Μάλιστα έβαλε σε αντιδιαστολή τα ισχύοντα για τους εκπαιδευτικούς στα Ψαρά, λέγοντας ότι εκεί είναι πιο λογικό το ύψος των ενοικίων και καταβάλλονται προσπάθειες από το Δήμο για να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί τους, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι άλλοι είναι οι λόγοι και οι πολιτικές που συγκρατούν το μαθητικό πληθυσμό στα μικρά νησιά και όχι τα οικοτροφεία, λέγοντας ότι τα π.χ. τα Ψαρά έχουν περισσότερους μαθητές από τις Οινούσσες.

Από τη στιγμή που ο δήμος διεκδικεί από το υπουργείο Παιδείας χρηματοδότηση για να ενισχυθεί ένα ιδιωτικό ίδρυμα, που έχει την ευθύνη λειτουργίας – όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ- δημοτικού  ακινήτου, τότε να αναλάβει την ευθύνη ο Δήμος ή το  ΙΝΕΔΙΒΙΜ (το ίδρυμα που έχει την ευθύνη για τις φοιτητικές κατοικίες), οπότε να υπάρξει δυνατότητα να μένουν εκεί, εκτός από μαθητές και καθηγητές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτιμά ο κ. Σταυρινούδης, ότι θα γίνει καλύτερη διαχείριση του χώρου, ακόμη και για ανάπτυξη δράσεων το καλοκαίρι, αντί να φιλοξενούνται, όπως κατήγγειλε,  σε χώρους του σκάφη ιδιωτών.

«Ο Δήμος έχει μόνο δύο υπαλλήλους, δεν έχει ούτε ανθρώπους, ούτε χρήματα για να αναλάβει το Οικοτροφείο. Αν αυτό δεν στηριχθεί οικονομικά η ΕΛΜΕ πρέπει να γνωρίζει ότι τα σχολεία δεν θα έχουν τους μαθητές που χρειάζονται και θα κλείσουν και οι εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους», απάντησε ο Δήμαρχος, Στέφανος Βογιατζής, ο οποίος δεν θέλησε να μπει στη διαδικασία των καταγγελόμενων περί υψηλών και «μαύρων» ενοικίων.

Ο Δήμαρχος που είναι μέλος του Ιδρύματος τόνισε ότι θα θέσει το αίτημα της ΕΛΜΕ στη διοίκησή του. Σημείωσε τέλος, ότι στο οικοτροφείο μένουν και δύο καθηγητές που καλύπτουν όμως τις ανάγκες επίβλεψης των παιδιών και της σωστής λειτουργίας τους, ενώ παρέχεται και φαγητό στους εκπαιδευτικούς,  με μηνιαίο κόστος 150 ευρώ, ποσό που θεώρησε λογικό, κάτι στο οποίο διαφώνησε ο κ. Σταυρινούδης.