Χίος, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Πισίνα με ...τρύπες, η στέγη του 1ου Γυμνασίου!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 08/10/2016 - 19:19

Ελλάς το μεγαλείο σου, άλλη μια φορά. Πακτωλός χρημάτων ξοδεύτηκε για την αναπαλαίωση και συντήρηση του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων, σήμερα 1ου Γυμνασίου. Το κτίριο έκτοτε παρουσίασε πολλά προβλήματα, τα παράθυρα του τοποθετήθηκαν τελικά σε δύο χρώματα (!) αλλά το τελευταίο πρόβλημα μπορεί να αποδείξει αν τελικά η γραφειοκρατία θα φάει τη... στέγη. Αυτό διότι με την βροχή, η στέγη έγινε πισίνα, επειδή από την πλευρά του πεζόδρομου με το 11ο Δημοτικό, τα έχει όλα εκτός από... κανάλια! Εκπληκτοι το διαπίστωσαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, που ειδοποίησαν τον Δήμο, που τι να κάνει, έστειλε γερανό να ανοίξει... τρύπες, που έκτοτε χάσκουν, γιατί δεν μπορούν να μπούν υδρορροές. Κι' αυτό γιατί οι προϋπάρχουσες ήταν εσωτερικές, κάτι που ξεχάστηκε, άρα λόγω διατηρητέου κτιρίου έτσι πρέπει να γίνουν ξανά, κάτι που συνιστά μεγάλη δαπάνη και... νέα σκαψίματα. Βέβαια στην πρόσοψη υδρορροές υπάρχουν, αλλά εμείς δεν είμαστε ειδικοί, να πούμε τι θα γίνει. Απορούμε όμως, οι ειδικοί "κατάπιαν" τα... δικολόρε παράθυρα στα κανάλια θα κολλήσουν τώρα; 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/01/2018 - 19:06
Εφαρμoγή SΤΕΑΜ στη διδακτική πράξη

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΠΕ Χίου σε συνεργασία με το 2ο Δ. Σχ. Χίου   , το 8ο Δ. Σχ. Χίου και το 3ο Δ. Σχ. Βροντάδου οργανώνουν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ενημερωτική ομιλία για γονείς, και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές με θέμα:

                                «Εφαρμoγή SΤΕΑΜ στη διδακτική πράξη»

με εισηγητή τον κ. Άρη Μαυρομμάτη

Μαθηματικό, επιστημονικό σύμβουλο στο Μουσείο Ηρακλειδών, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο δια βίου τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και σύμβουλο παιδαγωγικού έργου σε Νηπιαγωγεία.

 

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

 

  • Την Παρασκευή, στις 26 Ιανουαρίου, στις 12:30 στο 2ο Δ. Σχ. Χίου θα πραγματοποιηθεί μικροδιδασκαλία από τον κ. Άρη Μαυρομμάτη  με εφαρμογή της μεθόδου STEAM σε ομάδα 20 μαθητών. Στις 17.30 στο 8ο Δ. Σχ. Χίου θα διδαχτεί μια άλλη ομάδα 20 μαθητών με την ίδια μέθοδο.Tις μικροδιδασκαλίες μπορούν να παρακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί.
  • Στις 19:00 της ίδιας ημέρας στο 8ο Δημ. Σχολείο  θα ακολουθήσει ενημερωτική ομιλία από τον κ. Άρη Μαυρομμάτη προς τους γονείς για τη μέθοδο SΤΕΑΜ.
  • Tο Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, στο 2ο Δ. Σχ. Χίου θα γίνει σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Το σεμινάριο θα έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες των 25 ατόμων. Η πρώτη ομάδα θα  παρακολουθήσει το πρόγραμμα στις 9.30π.μ. και η δεύτερη στις 11.30π.μ.
  •  Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που  υλοποιεί το 2ο Δημ. Σχ. Χίου με θέμα:  “ Full steam ahead for better education”