Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:33

Πολλά τα εμπόδια αλλά ορθοπόδησε σύντομα το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Δελτίο Τύπου της Διευθύντριας και του Σύλλογου Διδασκόντων του σχολείου
Τρί, 07/11/2017 - 16:08

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χίου έγινε πραγματικότητα. Μετά από πολυετή αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, ολοκληρώθηκαν όλες οι βαθμίδες της ειδικής αγωγής στο νησί μας. Το σχολείο μας, που απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - μαθησιακές δυσκολίες και που χορηγεί απολυτήριο γυμνασίου-λυκείου ισότιμο με αυτό των γενικών γυμνασίων-λυκείων, καθώς και πτυχίο ειδικότητας ισότιμο μ’ αυτό των ΕΠΑΛ, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο με πολλές δυσκολίες και εμπόδια αλλά ορθοπόδησε πολύ σύντομα. Το σχολείο στελεχώθηκε με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό, που εργάζεται καθημερινά με επαγγελματισμό και ευαισθησία για την κάλυψη των μαθησιακών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητών του, αντιμετωπίζοντας το κάθε παιδί εξατομικευμένα και φροντίζοντας για την ολόπλευρη ανάπτυξή του. Σε λιγότερο από δύο μήνες καταφέραμε να παγιώσουμε μια εύρυθμη λειτουργία, όπως και μια δημιουργική ατμόσφαιρα στο χώρο του σχολείου με συμμετοχή σε εκθέσεις, προβολές, περιβαλλοντικές δράσεις κ.ά., παρέχοντας όμως ταυτόχρονα και υψηλού επιπέδου παιδεία με άξονα τις αρχές της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Η ποιοτική αυτή δουλειά έχει αρχίσει ήδη, αν και εντυπωσιακά νωρίς, να αποδίδει καρπούς, που αποτυπώνονται στην εξέλιξη και πρόοδο των μαθητών μας, οι οποίοι κάνουν βήματα μπροστά σε όλα τα επίπεδα.

Στον καθημερινό αυτό αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε καθημερινά να δίνουμε, είχαμε και πολλούς αρωγούς, που μας βοήθησαν να καλύψουμε ελλείψεις και να ξεπεράσουμε δυσκολίες. Μέσα απ’ αυτό το δελτίο τύπου θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

- Τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου και προσωπικά την κ. Βλυσίδου για την ηθική και διοικητική τους υποστήριξη

- Το ΚΕΔΔΥ Χίου και προσωπικά την κ. Ντούβλη για την επιστημονική τους καθοδήγηση αλλά και για τη γενικότερη στήριξή τους προς το σχολείο, όπως και τη διεπιστημονική ομάδα του φορέα που εργάστηκε για το σχολικό έτος 2016-2017.

- Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που αγωνίζεται συνεχώς μαζί μας και που με προσωπική-εθελοντική δουλειά διεκπεραιώνει εργασίες στο χώρο του σχολείου, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά μας

- Την Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Τυφλών και προσωπικά τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Μάρκο για τη γενναιόδωρη χορηγία τους να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών με ταξί για ενάμισι μήνα (ελπίζουμε ότι μέχρι να εξαντληθεί το ποσό της χορηγίας, θα έχουν εγκριθεί τα επίσημα δρομολόγια από την περιφέρεια, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φοίτηση των μαθητών μας στο σχολείο)

- Το Δ.Σ. του Γυναικείου συνδέσμου «Οι φίλοι του χιώτικου χωριού» για την απόφασή του να ενισχύσει το σχολείο

- Τη σχολική επιτροπή της Δ/θμιας Εκπ/σης Χίου και προσωπικά τον κ. Αντωνίου για την προώθηση των αιτημάτων μας και για τη γενικότερη υποστήριξή τους στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων

- τον Δήμο Χίου και προσωπικά τον κ. Βουρνού που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας και έδωσαν το πράσινο φως για την έναρξη των απαιτούμενων εργασιών προκειμένου να αποκατασταθεί το σχολικό κτίριο

-τη δικηγόρο κ. Καψύλη Βιργινία που εργάστηκε με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια για τη συγκρότηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

(η φωτογραφία από τον αγιασμό που έγινε στο σχολείο)