Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Προετοιμασία για τον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών "Ο ΘΑΛΗΣ"

Παρ, 13/10/2017 - 03:00

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Χίου, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ανακοινώνει ότι ο φετινός πανελλήνιος διαγωνισμός μαθηματικών Ο "ΘΑΛΗΣ" θα γίνει τη Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10:30 π.μ, σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών, θα γίνονται μαθήματα από καθηγητές μέλη του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε κάθε Σάββατο 5:00-6:30 μ.μ. σε αίθουσες του 1ου Γενικού Λυκείου.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι προαιρετική και δωρεάν.

 

Για την Δ.Ε του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε

Ο Πρόεδρος

Παντελής Ι. Σαλλιάρης

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.