Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης

Τρί, 20/03/2018 - 14:49

Με αφορμή την αναγκαιότητα μονίμων προσλήψεων εκπαιδευτικών στα Σχολεία του Νομού μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαμβρόγλου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Σε πρόσφατη συνάντησή μου με εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου έγινα κοινωνός των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ότι η εκπαιδευτική λειτουργία διασφαλίζεται μόνο χάρη στο ζήλο και την αυταπάρνηση των λειτουργών της εκπαίδευσης, ωστόσο η επιβίωση του εκπαιδευτικού κόσμου βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο.

            Θεωρώ απολύτως απαραίτητη την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας με διορισμούς μονίμου προσωπικού, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και αποφασιστικά μέτρα στήριξής τους (σίτιση, στέγαση, δωρεάν μετακινήσεις).

            Συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση που προανέφερα.

            Κάθε επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας, επένδυση στο αύριο της Πατρίδας μας. 

 

 

Με εκτίμηση

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 06:23
Χατζησταμάτης Κώστας

Tην Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών με την ψηφοφορία των μελών της Ένωσης στον χώρο της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα.

Μετά την καταμέτρηση και την συγκρότηση σε σώμα το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την παρακάτω σύνθεση: 1. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Πρόεδρος 2. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΙΚΤΩΡ Αντιπρόεδρος 3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γενικός Γραμματέας 4. ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ταμίας 5. ΦΟΥΣΕΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Οργανωτικός Γραμματέας 6. ΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων 7. ΚΕΧΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.

Να σημειωθεί ότι ο συμπατριώτης μας υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΤΕ, Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης που ανήκει στο Παράρτημα της ΕΤΕ Χίου στις συγκεκριμένες εκλογές κατετάγη Πανελληνίως δεύτερος σε ψήφους.

Ο ίδιος μετά την εκλογή σημείωσε τα εξής: 

¨ Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμμετέχοντες στις εκλογές της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών οι οποίοι με εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη φορά προκειμένου να τους εκπροσωπήσω στο Διοικητικό μας Συμβούλιο (ΔΣ).

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διεξάγοντας τις εκλογές, τους υπευθύνους των Παραρτημάτων μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και τους συνυποψηφίους μου υποσχόμενος σε όσους δεν εκλέχθηκαν στο νέο ΔΣ ότι επιθυμώ να έχουμε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να θέτουν ζητήματα που μας απασχολούν αλλά και σε όσους εκλέχθηκαν ότι επιθυμώ να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους για την θέση που με επέλεξαν. ¨