Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Πρώτη μέρα με Αγιασμό σε όλα τα Σχολεία

Καλή Σχολική Χρονιά από το Δήμο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 11/09/2017 - 15:40

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας ξεκίνησε άλλη μια Σχολική Χρονιά, με τους μαθητές να ανταμώνουν στον καθιερωμένο Αγιασμό, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

“Να διαβάζετε, αλλά να καταλαβαίνετε και τι διαβάζετε”, προέτρεψε τους μαθητές του 2ου Λυκείου σήμερα ο πατ. Διονύσιος, Ηγούμενος της Νέας Μονής, ενώ μεταξύ άλλων τους μαθητές καλωσόρισαν ο Διευθυντής του Σχολείου, Δημ. Λειβαδίτης, εκ μέρους της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας χαιρέτισε ο Πρόεδρός της, Αλέκος Αντωνίου, σημειώνοντας ότι παρά την πληθώρα των προβλημάτων, ο Δήμος Χίου ανταποκρίθηκε στη λύση τους, ξεκινώντας τη Σχολική Χρονιά χωρίς προβλήματα, όσον αφορά τις κτηριακές και άλλες υποδομές.

 

Πρώτη μέρα με Αγιασμό σε όλα τα Σχολεία - Καλή Σχολική Χρονιά από το Δήμο Χίου

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.