Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Πρώτοι και πανελλαδικά στον... Άρη οι μαθητές των Θυμιανών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 04/03/2018 - 20:30
Πρώτοι στο διαγωνισμό ρομποτικής

Την πρωτιά απέσπασαν σήμερα πανελλαδικά οι μαθητές των Θυμιανών, που συμμετείχαν στην τελική φάση του πανελληνίου διαγωνισμού ρομποτικής, που έγινε στο γήπεδο Γαλατσίου. 

Ως γνωστόν τα παιδιά και για την ακρίβεια 6 μαθητές της ΣΤ' τάξης, με την πολύτιμη στήριξη του υπεύθυνου δασκάλου τους, Μάκη Σαμολαδά, έφτιαξαν μια ρομποτική μακέτα προκειμένου να ταξιδέψουν στον... Άρη.

Μάλιστα με υπηρηφάνεια πριν τρεις μέρες ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, Στέλιος Καμπούρης, ο υπεύθυνος δάσκαλος πληροφορικής Μάκης Σαμολαδάς και η «space team» των Θυμιανών παρουσίασαν το έργο τους σε σχετικό ρεπορτάζ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV". Τα παιδιά έφτιαξαν ένα διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τους γήινους στον Άρη, δημιουργώντας μάλιστα και το κατάλληλο γήινο περιβάλλον προκειμένου να  επιβιώσουν.

Μετά λοιπόν την πρόκρισή τους στην τελική φάση, αφού διακρίθηκαν σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 82 ομάδες από ισάριθμα Δημοτικά Σχολεία και κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία "Εποικισμός του Άρη" κάνοντας τους εαυτούς τους, το Σχολείο τους και όλους τους Χιώτες υπερήφανους.

Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Είχε άλλη μία κατηγορία για τα Δημοτικά με τίτλο "WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο", μία για τα Γυμνάσια και μία για τα Λύκεια. Πήραν μέρος συνολικά, σε όλες τις κατηγορίες 265 ομάδες, με 1.230 μαθητές και 265 προπονητές.

Στην 1η θέση η Space Team των Θυμιανών στην κατηγορία Δημοτικών "εποικισμός του Άρη"
Στην 1η θέση η Space Team των Θυμιανών, με τον δάσκαλό τους Μάκη Σαμολαδά και τον Διευθυντή του Σχολείου Στέλιο Καμπούρη
Οι κριτές βλέπουν τι έφτιαξε η space team των Θυμιανών
Στην 1η θέση η Space Team των Θυμιανών στην κατηγορία Δημοτικών "εποικισμός του Άρη"

Σχετικά Άρθρα

Στα πλαίσια του προγράμματος τομέα Δομικών Εργων
Τετ, 25/04/2018 - 13:21

Δεκαπέντε μαθητές, δύο συνοδοί και πέντε εκπαιδευόμενοι καθηγητές, από το 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου του τομέα Δομικών Εργων, επισκέφθηκαν τη Ρουμανία από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με θέμα ''Παραδοσιακές και Σύγχρονες Μέθοδοι στις Κατασκευές. Μεθοδολογία στις Εργαστηριακές Ασκήσεις'' υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της χώρας μας..

Αναλυτικά στην συγκεκριμένη επίσκεψη αναφέρεται το παρακάτω δελτίο Τύπου του σχολείου:

«Η επίσκεψη ξεκίνησε από το ιστορικό Ιάσιο. Εκτός από μουσεία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου, επισκεφτήκαμε θέσεις Ελληνικού ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς εκεί δραστηριοποιήθηκε μια ακμάζουσα ελληνική παροικία και συνδέθηκε με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 υπό την ηγεσία του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Στη συνέχεια (26/02) μεταβήκαμε στην περιοχή της Μπουκοβίνα, όπου περιηγηθήκαμε στα εξαιρετικής ομορφιάς ορθόδοξα ζωγραφισμένα Μοναστήρια του 15ου αιώνα (προστατευόμενα μνημεία της UNESCO) και παρακολουθήσαμε παρουσίαση των εργασιών συντήρησης στα κτίσματα και τις τοιχογραφίες.

Ακολούθησε (27-28/2) μετάβαση στα χωριά της επαρχίας Μαραμούρες, Sisesti, Danesti, Surdesti, Sighetu Marmatiei, όπου υπάρχουν παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες και ναοί, μοναδικά μνημεία κατασκευής. Ξεναγηθήκαμε σε εκκλησίες, παραδοσιακό εργαστήριο ξυλογλυπτικής και υπαίθριο μουσείο ξύλινης αρχιτεκτονικής.

Στη συνέχεια παραμείναμε για μία εβδομάδα στην πρωτεύουσα της περιοχής Baia Mare, όπου παρακολουθήσαμε μαθήματα και εργαστηριακά πειράματα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου. Η θεματολογία αυτών σχετιζόταν αφενός με την κατασκευή σύγχρονων αντισεισμικών και βιοκλιματικών κτηρίων με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, και αφετέρου με τις μεθόδους αποκατάστασης και συντήρησης παλαιών κτηρίων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις με τη συνοδεία μηχανικών του Πανεπιστημίου σε εργοτάξια κατασκευαστικών ή αναστηλωτικών εργασιών καθώς και στην εταιρεία κατασκευής ξύλινων κτισμάτων RUSTIC, όπου είχαμε τη δυνατότητα να δούμε επεξεργασία του ξύλου με υπερσύγχρονους τόρνους CNC. Επιπλέον συμμετείχαμε σε μαθήματα ρουμανικής γλώσσας και σε επισκέψεις πολιτιστικού & επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Στις 07/03/2018 φθάσαμε στην πόλη Cluj-Napoca, έδρα του Τεχνικού Πανεπιστημίου όπου και παρακολουθήσαμε παρουσιάσεις και εργαστήρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών για τις επόμενες 6 ημέρες. Η εκπαίδευσή μας αφορούσε στη σχεδίαση και κατασκευή ξύλινων στοιχείων κτισμάτων με έμφαση στις στέγες και συνδυάστηκε με επισκέψεις σε κτίρια σχετικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον γίναμε δεκτοί σε  Τεχνικό Λύκειο της πόλης με ανάλογους τομείς & ειδικότητες με το δικό μας και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποια από τα μαθήματα εκεί. Ξεναγηθήκαμε στα σημαντικότερα κτίρια θρησκευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης και της περιοχής.

Τέλος, κατά την επιστροφή μας προς το Βουκουρέστι επισκεφθήκαμε το ιστορικό αλατωρυχείο της Salina di Turda, και στην πόλη Μπρασόφ όπου επισκεφτήκαμε την μαύρη εκκλησία,  και η επίσκεψή μας στη Ρουμανία, έκλεισε με την περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου , όπου αρκετά πέτρινα κτήρια ανακατασκευάζονται.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο περιηγητικό κομμάτι της.»