Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Στο 1ο Γυμνάσιο ο μαθηματικός διαγωνισμός "Ο Θαλής"

Τετ, 08/11/2017 - 02:00

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος  Χίου, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,  ανακοινώνει οτι ο φετεινός πανελλήνιος διαγωνισμός μαθηματικών   Ο ΘΑΛΗΣ θα γίνει τη Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ, στο 1ο Γυμνάσιο Χίου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές και μαθήτριες Β, Γ τάξης Γυμνασίου και Α, Β, Γ τάξης Λυκείου, ανεξάρτητα αν το έχουν δηλώσει στο σχολείο τους ή όχι.

Όσοι μαθητές και μαθήτριες διακριθούν, θα βραβευτούν σε ειδική τελετη και θα λάβουν μέρος και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.