Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Σύγχρονος τεχνικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμό στην ΑΕΝ Χίου

Τετ, 10/01/2018 - 16:23

Δύο συμβάσεις για τη προμήθεια σύγχρονου τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την ΑΕΝ Χίου, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η εγκατάσταση των οποίων θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε διάστημα έξι μηνών το αργότερο, όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο.

Τα υπό προμήθεια είδη, τα οποία αφορούν στον εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση υφιστάμενων εκπαιδευτικών μέσων διδασκαλίας, είναι τα εξής:

  • εργαστήριο πολυμέσων, με δυνατότητα άσκησης τριάντα (30) σπουδαστών,
  • εργαστήριο συστημάτων αυτόματου ελέγχου (ΣΑΕ), για την κάλυψη των εργαστηριακών αναγκών στο πεδίο των αυτοματισμών με στόχο την εξοικείωση των σπουδαστών με τα συστήματα αυτόματου ελέγχου,
  • εργαστήριο ψηφιακών συστημάτων – PLC, για την εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών.

 

Η παράδοση – εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός για το εργαστήριο πολυμέσων και εντός έξι μηνών για τα εργαστήρια συστημάτων αυτόματου ελέγχου και ψηφιακών συστημάτων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).

«Η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις ΑΕΝ, ο οποίος θα ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της εθνικής, ενωσιακής νομοθεσίας όσο και στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον της ναυτιλίας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», αναφέρει το δελτίο Τύπου του Υπουργείου, εκτιμώντας ότι με τα συγκεκριμένα μέσα θα παρέχεται στους σπουδαστές/στριες της ΑΕΝ Χίου η απαραίτητη πρακτική εκπαίδευση, ώστε αυτοί με την αποφοίτηση τους να έχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης τους σε εμπορικά πλοία, που διαθέτουν εξοπλισμό ακόμη και της πλέον σύγχρονης ναυτικής τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.