Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Ξανά Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας - Λαγκάδας, μετά από 7 χρόνια "φαγούρας", και υποβάθμισής του σε 3θέσιο

Αναβάθμιση σε 10 θέσια των δημοτικών σχολείων 5ου και Αγ. Μηνά, σε 6θέσια της Καλλιμασιάς και των Νενήτων, σε 3θέσιο των Καρυών και σε 2θέσια των Β' και Γ' νηπιαγωγείων του Βροντάδου, προτείνει ο Αρ. Κελεπερτζής
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/11/2017 - 14:36

Μετά από μια επταετή πορεία συρρίκνωσης των δημοτικών σχολείων Συκιάδας και Λαγκάδας, τα οποία φέτος λειτουργούν πλέον ως διθέσια, με αίτημά της η τοπική κοινωνία, το οποίο υιοθέτησε και κατέθεσε από μέρους του στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, ζητά να λειτουργήσει ένα δημοτικό σχολείο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των δύο χωριών.

«Στη Συκιάδα έχουμε 12 μαθητές και στη Λαγκάδα 14. Προτείνουμε να λειτουργήσει ένα 3θέσιο σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά, με έδρα, σε πρώτη φάση, τη Συκιάδα. Οι γονείς πρότειναν η έδρα να αλλάζει ανά δύο χρόνια, είναι κάτι που θα το δούμε, με στόχο να επέλθει ηρεμία στις τοπικές κοινωνίες και να σταματήσει η μαθητική διαρροή», ανέφερε στην «Α» ο κ. Κελεπερτζής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 το σχολείο που κάλυπτε και τα δύο χωριά και λειτουργούσε στη Συκιάδα ήταν 6θέσιο, όμως στη συνέχεια με τη λειτουργία δύο σχολικών μονάδων, το μαθητικό δυναμικό μοιράστηκε, με αποτέλεσμα η κάθε μονάδα να υποβαθμιστεί και σταδιακά να “χαθούν” από την περιοχή μαθητές που «μετακόμισαν» σε μεγαλύτερα σχολεία του κέντρου. Γι’αυτό και τώρα καταβάλλονται προσπάθειες επιστροφής, κάτι που αν γίνει και συγκεντρωθεί στο σύνολο ένας αριθμός 40 μαθητών, θα επέτρεπε – κατά τον κ.  Κελερτζή – τη λειτουργία του και ως 4θέσιο.

Στην περιοχή παραμένουν τα δύο νηπιαγωγεία (από ένα σε Συκιάδα και Λαγκάδα).

Στις προτάσεις του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας, που εστάλησαν σήμερα και αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά, περιλαμβάνονται επίσης:

- Αναβάθμιση του 5ου δημοτικού σχολείου Χίου  από 8θέσιο σε 10θέσιο

- Αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Αγ. Μηνά από 8θέσιο σε 10θέσιο

- Τα δημοτικά σχολεία Καλλιμασιάς, πάγιο αίτημα και των τοπικών κοινωνιών,  από 5θέσια να γίνουν 6θέσια

- Το δημοτικό σχολείο Καρυών να γίνει 3θέσιο από 2θέσιο

- Και, τέλος, δύο νηπιαγωγεία στον Βροντάδο, το Β’ και το Γ,’ να γίνουν διθέσια, μιας και παρατηρείται αύξηση του μαθητικού δυναμικού τους.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΚΙΑΔΑ

Τρί, 20/02/2018 - 15:41

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις προσκλήσεις υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τις δομές γενικής και ειδικής αγωγής, όπως ενημερώνει η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα προτρέπει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

https://opsyd.sch.gr

https://www.minedu.gov.gr

https://dide.chi.sch.gr