Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Ξανά Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας - Λαγκάδας, μετά από 7 χρόνια "φαγούρας", και υποβάθμισής του σε 3θέσιο

Αναβάθμιση σε 10 θέσια των δημοτικών σχολείων 5ου και Αγ. Μηνά, σε 6θέσια της Καλλιμασιάς και των Νενήτων, σε 3θέσιο των Καρυών και σε 2θέσια των Β' και Γ' νηπιαγωγείων του Βροντάδου, προτείνει ο Αρ. Κελεπερτζής
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/11/2017 - 14:36

Μετά από μια επταετή πορεία συρρίκνωσης των δημοτικών σχολείων Συκιάδας και Λαγκάδας, τα οποία φέτος λειτουργούν πλέον ως διθέσια, με αίτημά της η τοπική κοινωνία, το οποίο υιοθέτησε και κατέθεσε από μέρους του στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, ζητά να λειτουργήσει ένα δημοτικό σχολείο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των δύο χωριών.

«Στη Συκιάδα έχουμε 12 μαθητές και στη Λαγκάδα 14. Προτείνουμε να λειτουργήσει ένα 3θέσιο σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά, με έδρα, σε πρώτη φάση, τη Συκιάδα. Οι γονείς πρότειναν η έδρα να αλλάζει ανά δύο χρόνια, είναι κάτι που θα το δούμε, με στόχο να επέλθει ηρεμία στις τοπικές κοινωνίες και να σταματήσει η μαθητική διαρροή», ανέφερε στην «Α» ο κ. Κελεπερτζής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2010 το σχολείο που κάλυπτε και τα δύο χωριά και λειτουργούσε στη Συκιάδα ήταν 6θέσιο, όμως στη συνέχεια με τη λειτουργία δύο σχολικών μονάδων, το μαθητικό δυναμικό μοιράστηκε, με αποτέλεσμα η κάθε μονάδα να υποβαθμιστεί και σταδιακά να “χαθούν” από την περιοχή μαθητές που «μετακόμισαν» σε μεγαλύτερα σχολεία του κέντρου. Γι’αυτό και τώρα καταβάλλονται προσπάθειες επιστροφής, κάτι που αν γίνει και συγκεντρωθεί στο σύνολο ένας αριθμός 40 μαθητών, θα επέτρεπε – κατά τον κ.  Κελερτζή – τη λειτουργία του και ως 4θέσιο.

Στην περιοχή παραμένουν τα δύο νηπιαγωγεία (από ένα σε Συκιάδα και Λαγκάδα).

Στις προτάσεις του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας, που εστάλησαν σήμερα και αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά, περιλαμβάνονται επίσης:

- Αναβάθμιση του 5ου δημοτικού σχολείου Χίου  από 8θέσιο σε 10θέσιο

- Αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Αγ. Μηνά από 8θέσιο σε 10θέσιο

- Τα δημοτικά σχολεία Καλλιμασιάς, πάγιο αίτημα και των τοπικών κοινωνιών,  από 5θέσια να γίνουν 6θέσια

- Το δημοτικό σχολείο Καρυών να γίνει 3θέσιο από 2θέσιο

- Και, τέλος, δύο νηπιαγωγεία στον Βροντάδο, το Β’ και το Γ,’ να γίνουν διθέσια, μιας και παρατηρείται αύξηση του μαθητικού δυναμικού τους.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΚΙΑΔΑ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/07/2018 - 19:40
αρχείο

Από την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνονται τα εξής :

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία << Υποτροφίες στις Περιφέρειες >> με την προσφορά εννιά  ( 9 ) υποτροφιών ανά Περιφέρεια, ενισχύει το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα νέων ανθρώπων για σπουδές, απαλείφοντας το εμπόδιο της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι οικογένειές τους.

            Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ( Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία, Αγ. Ευστράτιο ) παρέχονται :

 

 • Τρεις ( 3 ) υποτροφίες για Bachelor ( στα δίδακτρα ) στο MEDITERRANEAN COLLEGE αξίας 5.600 € έκαστη για το α’ έτος σπουδών. Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και βαθμολογία έτους μεγαλύτερη του 60%.                      Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees ( δικαιώματα – δίδακτρα ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου ( 1.320€ έως 1.500€ ) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης ( 150€ ).
 • Δύο ( 2 ) πλήρεις ετήσιες υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αξίας 3.000€ έκαστη.

 

 • Δύο ( 2 ) πλήρεις ετήσιες υποτροφίες στο ΑΛΦΑ Επιλογή ( Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 ), αξίας 6.000 € έκαστη.

 

 • Δύο ( 2 ) πλήρεις ετήσιες υποτροφίες ( στα δίδακτρα ) στο MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES ( Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 ), αξίας μέχρι 4.900 € έκαστη ( ανάλογα το πρόγραμμα ). Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees του Βρετανικού Πανεπιστημίου ( 150€ έως 1.070€, ανάλογα με το πρόγραμμα ) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης ( 100€ ). 

 

 

 

 

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

 1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.
 2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ Επιλογή και Mediterranean Professional Studies.
 3. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή / και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.
 4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.
 5. Οι υποτροφίες στο Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ Επιλογή και στο Mediterranean Professional Studies είναι πλήρους φοίτησης.
 6. Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.
 7. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College και στα διετή προγράμματα HND του Mediterranean Professional Studies αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.
 8. Για το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/ φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.
 9. Το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies καλύπτουν το τέλος αίτησης (application fee) – ύψους 50€ - στο πρόγραμμα.

 

Η έντυπη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα χορηγούνται από τα κατά τόπους αρμόδια γραφεία σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο και Σάμο και θα υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου : www.pvaigaiou.gov.gr.

 

Υποβάλλεται πρωτότυπο, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο μαζί με τα ακόλουθα  δ ι κ α ι ο λ ο γ η τ ι κ ά :

 1. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2017, καθώς και φωτοαντίγραφο του τελευταίου Ε9.
 2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
 3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 5. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης ( λυκείου ).
 6. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων ( πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κ.λ.π. ).

 

 

 

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  !!!

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

    Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, επί της οδού Ανδρομέδας 15 στη Μυτιλήνη ( ισόγειο κτιρίου ), υπεύθυνος Αναστάσιος Γ. Ρούσσης ( τηλέφωνο επικοινωνίας 2251353921 ).
 2. Για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, επί της οδού Αεροπόρου Ροδοκανάκη 37 στη Χίο, υπεύθυνη Σοφία Γρέγου ( τηλέφωνο επικοινωνίας 2271352616 έως 617 ).
 3. Για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Σάμου, υπεύθυνος Φωτεινή Αθανασίου ( τηλέφωνο επικοινωνίας 2273353457 ).
 4. Για την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, στo Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, επί της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας 34 στη Μύρινα Λήμνου, υπεύθυνος Κυριακή Ματζάρη ( τηλέφωνο επικοινωνίας 2254351223 ).

 

 

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί κατάλογος αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και των επιλαχόντων.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά για την πορεία του αιτήματός τους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pvaigaiou.gov.gr.

 

 

 

 

Επισημαίνεται ότι, τα προσωπικά δεδομένα των ωφελούμενων προορίζονται για χρήση μόνο από την Επιτροπή επιλογής των δικαιούχων, δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ο φάκελος των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση των αιτούντων.

 

 

 

 

                                                        Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

 

 

                                                       ΓΟΜΟΥ – ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

 

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής :

 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, Ανδρομέδας 15, Μυτιλήνη, Τ.Κ. 81 100, τηλ. 2251353921.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Τομείς Σπουδών :

 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΑΘΗΝΑ τηλ. 2105279500,

ΠΕΙΡΑΙΑΣ τηλ. 2104120714,

ΓΛΥΦΑΔΑ τηλ. 2109640117,

ΘΕΣ/ΚΗ τηλ 2310552406.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ - ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΑΘΗΝΑ, τηλ. 2105279500,

ΓΛΥΦΑΔΑ, τηλ. 2109640117,

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, τηλ. 2104120714,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 2310552406

 • MEDITERRANIAN COLLEGE ΑΘΗΝΑΣ, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8,                           τηλ. 210 8899600.
 • MEDITERRANIAN COLLEGE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Εγνατίας 2–4,                     τηλ. 2310 287779.
 • www.medcollege.edu.gr
 • www.iekalfa.gr