Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Υποδοχή 103 Σπουδαστών από… 6 καθηγητές στην Ακαδημία Μηχανικών !

Χορηγίες από Εφοπλιστές για το κτιριακό και σίτιση απ’ την Μητρόπολη !
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 01/12/2017 - 02:00

Όλα έλαμπαν στη σημερινή τελετή υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στην Ακαδημία Μηχανικών. Μέχρι την ώρα, που η Διευθύντρια της Σχολής Μαρία Μακκά… έξυσε την μπογιά και φάνηκε η σκουριά της απούσας Πολιτείας.

Υποδεχόμαστε είπε 103 σπουδαστές, η Σχολή μας έχει συνολικά 300, αλλά οι καθηγητές είναι 6 (!!!) και οι ωρομίσθιοι 15!

Κατά τα άλλα η τελετή ξεκίνησε με Αγιασμό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και στη συνέχεια τον κύκλο των σύντομων ομιλιών άνοιξε ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Παρασκευάς.

Η θάλασσα είπε μας έθρεψε και θρέφει ακόμα τη χώρα μας, αυτή θα μας βγάλει από την κρίση και αυτή θα σπουδάσετε για να υπηρετήσετε.

Στη συνέχεια η Διοικητής της Σχολής Μαρία Κάτσαρη, επεσήμανε στους σπουδαστές ότι η θάλασσα βρίσκεται στο DNA των Ελλήνων, θυμίζοντας ότι Ελλάδα για τον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη είναι τέσσερις λέξεις: Θάλασσα, άνεμος, ήλιος και ελευθερία.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Διευθύντρια Μαρία Μακκά, που αφού επεσήμανε τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, επεσήμανε. Βγαίνοντας απ’ την Ακαδημία Μηχανικών, δεν θα πάρετε ένα πτυχίο, για να προσθέσετε στο βιογραφικό σας,  ψάχνοντας δουλειά στην απέραντη ανεργία, αλλά θα πάρετε το φυλλάδιο μιας ενδιαφέρουσας, συναρπαστικής και κερδοφόρας εργασίας.

Εκ μέρους των Σπουδαστών υποδέχθηκε τους πρωτοετείς ο Δημήτρης Διοματάρης, ενώ χαιρέτησαν ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης, που αναφέρθηκε στην Σχολή Σωστικών στην Ακαδημία Οινουσσών, ενώ ο συνάδελφος του Νότης Μηταράκης, έβαλε τον προβληματισμό επέκτασης της ναυτικής Εκπαίδευσης και στα κατώτερα πληρώματα, ως άμεσο αντίδοτο στην μεγάλη ανεργία.

Από την δική του μεριά ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, με την εμπειρία και παλιού ναυτικού συγκίνησε το ακροατήριο λέγοντας στους σπουδαστές να πάρουν την σκυτάλη από τους παλαιότερους σε ένα επάγγελμα που έστησε την πατρίδας μας. Πάρτε μαζί σας στα πέλαγα τον Σταυρό είπε, πάρτε και την ελληνική σημαία και απλώστε την σε όλη την Οικουμένη.

Στο τέλος της τελετής ο Μητροπολίτης έδωσε επαίνους και χρηματικά βραβεία σε πρωτεύσαντες Σπουδαστές, ενώ το ίδιο έκαναν και εκπρόσωποι Ναυτιλιακών εταιρειών.

Οι Σπουδαστές που πρώτευσαν και βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

Μάρκος Κυλαδίτης, Μάρκος Μούνδρος, Κωνσταντίνος Γεωργούλης, Αργύρης Μπουρλούκος, Μιχάλης Κώστογλου, Νίκος Χαβιάρας, Παντελής Κριτούλης, Θεοδόσης Μουστρίδης, Γιώργης Μαθιούδης, Στέφανος Μπαχάς, Μενέλαος Κύλης, Μιχάλης Χανάκης,  Σταύρος Καραμαούνας και Νίκος Ασημακόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε με άψογο τρόπο η Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Αγγελική Παπαδοπούλου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/03/2018 - 15:10

Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη φορά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για την μη μονιμοποίηση τους.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί  που βρίσκονται στη θέση του αναπληρωτή για πάνω από 10 χρόνια» ,ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Δάσκαλων &Νηπιαγωγών Χίου Στέφανος Τσίγκος, συμπληρώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, ζουν με την αβεβαιότητα και με μια… βαλίτσα στο χέρι, με ότι αυτό σημαίνει για την προσωπική τους ζωή».

«Σκεφτείτε ότι έχουμε γυναίκες αναπληρώτριες που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην δουλειά και την μητρότητα» τόνισε ο κ.Τσίγκος.

Οι αναπληρωτές , με την συμπαράσταση του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μετά παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, όπου παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.

xanavgikan_stoys_dromoys_oi_anaplirotes