Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Υποψήφιος διδάκτορας του ΤΔΕ ανάμεσα στους 10 Έλληνες που επιλέχθηκαν στο IVLP

Από την Αμερικανική Πρεσβεία των Αθηνών και το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/09/2017 - 11:07

Μεταξύ των 10 Ελλήνων, που επιλέχθηκαν, από την Αμερικανική Πρεσβεία των Αθηνών και το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α, στη Ουάσιγκτον (U.S. State Department),  προκειμένου να συμμετάσχουν στο φετινό International Visitor Leadership Program (IVLP), είναι ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (www.ba.aegean.gr) του Πανεπιστημίου Αιγαίου (www.aegean.gr) και μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διοίκησης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (https://waveahead.biz) κ. Γιώργος Μπίθας.

O κ. Μπίθας συμμετέχει στο φετινό International Visitor Leadership Program (IVLP), στη θεματική περιοχή: “Promoting Youth Entrepreneurship and Higher Education in the United States.”  Στόχος του προγράμματος είναι η μετάβαση των συμμετεχόντων σε τέσσερις (4) πόλεις/κέντρα επιχειρηματικότητας των Η.Π.Α., προκειμένου να συναντήσουν ειδήμονες  σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαχείρισης καινοτομίας, εφαρμοσμένης έρευνας και μεταφοράς τεχνογνωσίας από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, ώστε οι επωφελούμενοι να επιμορφωθούν σε επιχειρηματικά θέματα αιχμής (cutting edge), τα οποία στη συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν στις χώρες και τα ιδρύματά τους.  Ενώ ταυτόχρονα, αξιοποιείται η δυνατότητα ενίσχυσης παλαιών και διαμόρφωσης νέων διακρατικών επαφών μεταξύ Η.Π.Α και Ελλάδος.

Η έρευνα του κ. Μπίθα, ο οποίος έχει επιβλέποντα τον κ. Κωνσταντίνο Κούτσικο, Επίκουρο Καθηγητή αφορά στη δημιουργία νέων στρατηγικών επιλογών και ανάλυση αξίας σε οικοσυστήματα επιχειρήσεων.  Το πρόγραμμα φέτος θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη.

Το IVLP είναι το κυριότερο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.  Δεν είναι τυχαίο, ότι ανάμεσα στους απόφοιτους του προγράμματος συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων άνδρες και γυναίκες σε καίριες θέσεις παγκοσμίως, όπως πρωθυπουργοί κρατών, διευθυντές παγκόσμιων ομίλων επιχειρήσεων, διακρατικών οργανισμών κ.λπ.

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.