Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Το Υπουργείο δέχεται Σχολεία δύο κατηγοριών

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 08/11/2017 - 16:03

Λάβρος κατά του υπουργείου Παιδείας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, όταν τέθηκε θέμα κριτηρίων για τα τριθέσια Δημοτικά Σχολεία, τα οποία υποτίθεται ότι θεωρούνται ισότιμα των εξαταξίων.

“Να ρωτήσω τότε”, είπε ο Στέφανος Τσίγκος, “πού είναι ο Δάσκαλος ξένης γλώσσας στο τριθέσιο, να ρωτήσω πού είναι ο Δάσκαλος Πληροφορικής; Κακά τα ψέματα, τα Σχολεία με τη λογική του υπουργείου Παιδείας είναι ισότιμα, στην πράξη όμως είναι αδικημένα τα παιδιά των χωριών, αφού οι γονείς επιλέγουν τα Σχολεία της πόλης, με τρανό παράδειγμα αυτό των Καρυών, όπου το χωριό έχει πάνω από 20 παιδιά αλλά το Σχολείο του χωριού τα μισά.”

Επιπλέον το Υπουργείο επιτρέπει σε γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε ολιγοθέσια σχολεία να μπορούν να τα εγγράψουν σε άλλα σχολεία 6θέσια ή 12θέσια άλλης περιοχής.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/01/2018 - 17:48
Νότης Μηταράκης

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

 

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Λειτουργία Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καραδαμύλων».

Κ. Υπουργέ

Σας προωθώ απόσπασμα του 7/2017 Πρακτικού της τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου. Στο έγγραφο αποτυπώνεται η ανησυχία της τοπικής κοινότητας, των γονέων, μαθητών και καθηγητών από την προοπτική να σταματήσει τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων από το σχολικό έτος 2018-2019.

Η κατάργησή του θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους μαθητές και τις οικογένειές τους: οικονομική επιβάρυνση είτε ανάγκη να εγκαταλείψουν την περιοχή για να μετακομίσουν στην πόλη της Χίου.

Με δεδομένο ότι τα Καρδάμυλα είναι μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει ο πληθυσμός εκεί, παρακαλώ να εξετάσετε τα αιτήματα των κατοίκων και να τοποθετηθείτε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης