Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Ζητά παρέμβαση Δημάρχου για εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών ΕΠΑΛ

Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου
Τρί, 06/02/2018 - 16:07

Με έγγραφό του το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου ζητά από το Δήμαρχο Χίου να ενεργήσει έτσι ώστε να διεξάγεται δωρεάν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-διδακτικών επισκέψεων των μαθητών ΕΠΑ.Λ., συγκεκριμένων τομέων.

Αναλυτικά το έγγραφο που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τμήματος, Κ. Χατζησταμάτης, αναφέρει:

« Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί σας το πρωινό της Τετάρτης 15-3-2017 για όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά τη Χίο, αναφερθήκαμε στο θέμα της δωρεάν εκτέλεσης ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού στο πλαίσιο εκπαιδευτικών-διδακτικών επισκέψεων των μαθητών του Ναυτιλιακού, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού-Ηλεκτρονικού Τομέα των ΕΠΑ.Λ. της Χίου.

Μετά από σχετική συζήτηση αναφέρατε ότι είναι δίκαιο το αίτημα οι σπουδαστές της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της Χίου του Ναυτιλιακού, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού-Ηλεκτρονικού Τομέα να μπορούν έως 40 μαθητές με τους αντίστοιχους συνοδούς τους από κάθε σχολείο της Χίου να συμμετέχουν σε μια εκπαιδευτική-διδακτική επίσκεψη ανά έτος δωρεάν, από Χίο προς Μυτιλήνη και αντίστροφα. Μας διαβεβαιώσατε δε, ότι θα διαβιβάσετε και θα διεκδικήσετε το αίτημά μας προς τις δυο Ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν συγκοινωνιακά τη συγκεκριμένη γραμμή και ότι περιμένετε σχετικό έγγραφό μας.

Επειδή από τον επόμενο μήνα κατά πάσα πιθανότητα θα εκφραστεί το αίτημα των διδακτικών αυτών επισκέψεων από τους μαθητές των προαναφερθέντων Τομέων σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας, αναμένοντας να μας κοινοποιηθούν εγγράφως και εγκαίρως τα θετικά αποτέλεσμα των ενεργειών σας."

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/06/2018 - 16:59
Ενημέρωση για το σεμινάριο

Στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την «Παρατηρήσιμη Μάθηση» στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ VisibleLearning 4 Performance.

Η έννοια της παρατηρήσιμης μάθησης σχετίζεται με θέματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν, α) στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών, β) στην ανάπτυξη κινήτρων των μαθητών για την μεγιστοποίηση της επίδρασης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γ) σε παράγοντες βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Διοργανωτές

Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας &Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας &Δευτεροβάθμιας &Εκπαίδευσης Χίου

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.