Χίος, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Ζητά παρέμβαση Δημάρχου για εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών ΕΠΑΛ

Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου
Τρί, 06/02/2018 - 16:07

Με έγγραφό του το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου ζητά από το Δήμαρχο Χίου να ενεργήσει έτσι ώστε να διεξάγεται δωρεάν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-διδακτικών επισκέψεων των μαθητών ΕΠΑ.Λ., συγκεκριμένων τομέων.

Αναλυτικά το έγγραφο που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τμήματος, Κ. Χατζησταμάτης, αναφέρει:

« Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί σας το πρωινό της Τετάρτης 15-3-2017 για όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά τη Χίο, αναφερθήκαμε στο θέμα της δωρεάν εκτέλεσης ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού στο πλαίσιο εκπαιδευτικών-διδακτικών επισκέψεων των μαθητών του Ναυτιλιακού, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού-Ηλεκτρονικού Τομέα των ΕΠΑ.Λ. της Χίου.

Μετά από σχετική συζήτηση αναφέρατε ότι είναι δίκαιο το αίτημα οι σπουδαστές της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της Χίου του Ναυτιλιακού, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού-Ηλεκτρονικού Τομέα να μπορούν έως 40 μαθητές με τους αντίστοιχους συνοδούς τους από κάθε σχολείο της Χίου να συμμετέχουν σε μια εκπαιδευτική-διδακτική επίσκεψη ανά έτος δωρεάν, από Χίο προς Μυτιλήνη και αντίστροφα. Μας διαβεβαιώσατε δε, ότι θα διαβιβάσετε και θα διεκδικήσετε το αίτημά μας προς τις δυο Ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν συγκοινωνιακά τη συγκεκριμένη γραμμή και ότι περιμένετε σχετικό έγγραφό μας.

Επειδή από τον επόμενο μήνα κατά πάσα πιθανότητα θα εκφραστεί το αίτημα των διδακτικών αυτών επισκέψεων από τους μαθητές των προαναφερθέντων Τομέων σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας, αναμένοντας να μας κοινοποιηθούν εγγράφως και εγκαίρως τα θετικά αποτέλεσμα των ενεργειών σας."

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/02/2018 - 23:15
Χατζησταμάτης Κώστας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8:50μμ στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χίου η κοπή της πίτας για το νέο έτος 2018, ενώ ακολούθησε Γενική Συνέλευση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους στην συζήτηση και εκπαιδευτικοί συναφών ειδικοτήτων.

Από την πολιτική ηγεσία απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη, κου Κάρμαντζη, ο κος Αντωνίου. Αναφέρθηκαν επίσης οι ευχές του βουλευτή Χίου, κου Μηταράκη, ο οποίος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Χίου δεν προσήλθε και, τέλος, μεταφέρθηκαν οι ευχές της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου η οποία απείχε για οικογενειακούς λόγους.

Μετά την κοπή της πίτας τα θέματα που απασχόλησαν την Γενική συνέλευση ήταν τα ακόλουθα:

  • Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της ΑΣΠΑΙΤΕ και οι επιπτώσεις από τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ σε ό,τι αφορά την επιλογή των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ της Χίου. Eνημέρωση και διεκδικήσεις.
  • Ίδρυση ιδιωτικού ΕΠΑ.Λ. στη Χίο. Πιθανές επιπτώσεις – επιδιώξεις.
  • Κτηριακό πρόβλημα Εργαστηριακού Κέντρου Χίου. Ανάδειξη του προβλήματος.
  • Ορισμός υπευθύνων του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ στα ΕΠΑ.Λ. της Χίου.
  • Λειτουργία Πρότυπου Εργαστήριου για το μάθημα της Τεχνολογίας στη Χίο.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων.

 

Η συνάντηση έκλεισε αισιόδοξα με τις ευχές όλων:

Tο 2018  να είναι

πιο υγιές, ευτυχές, δημιουργικό & γεμάτο αγάπη

για όλους τους Εκπαιδευτικούς Τεχνολόγους

και την κοινωνία της Χίου γενικότερα.

 

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

site: http://users.sch.gr/convichat

e-mail: convichat@sch.gr