Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 13:50

Περιφερειακό Συμβούλιο

Πότε θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου;

10 Νοε 2017 - 16:05

«Επιτέλους, έστω για μια φορά, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων», προτρέπει τον Πρόεδρο και την Περιφερειάρχη η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αγλαϊα Κυρίτση, με αφορμή τα τα θέματα της συνεδρίασης

του Περιφερειακού Συμβουλίου της 13ης Νοεμβρίου, εκτιμώντας ότι καλούνται «για μια ακόμα φορά να συζητήσουμε τυπικά - διαχειριστικά θέματα, την ώρα που η πραγματικότητα θέτει με τον πιο επιτακτικό τρόπο την ημερήσια διάταξη», αναφέροντας ως μείζονα, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα του προσφυγικού και των συντελεστών ΦΠΑ.

Αναλυτικά σημειώνει:

O "Καλλικράτης" και στο Περιφερειακό Συμβούλιο

20 Οκτ 2017 - 13:12

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ήρθε και η σειρά του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχοληθεί με τη « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», σε θεματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ.

Ψήφισμα του Περ. Συμβουλίου για τον θάνατο του Μάρκου Ζαννίκου

2 Οκτ 2017 - 18:25

Στη Μυτιλήνη σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, συνήλθε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, μετά τον αδόκητο θάνατο του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου Μάρκου Ζαννίκου.

 

Η Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του Μάρκου Ζαννίκου, σημειώνοντας ότι ο θεσμός γενικά και ειδικότερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι πολύ πιο φτωχή.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

 

Ζητούμενο ο ουσιαστικός διάλογος της Περιφερειακής Αρχής με την αντιπολίτευση

17 Ιουλ 2017 - 15:04

Κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 11/4/2017 η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Αργυρούδη διατύπωσε τις θέσεις του Οικολογικού Ανέμου για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως συνοπτικά παρουσιάζονται παρακάτω:

Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

24 Μαρ 2017 - 11:21

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με τον εκπρόσωπό της Παυλή Στρατή συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) στις 20 και 21 Μαρτίου 2017.

Η πρώτη συνεδρίαση, που αφορούσε την εκλογή αντιπροέδρου Π.Σ., αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Έτσι το Π.Σ. συνεδριάζει επί της ουσίας χωρίς αντιπρόεδρο, καθώς ο κ. Γαννιάρης έχει υποβάλει την παραίτηση του.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το προσφυγικό - μεταναστευτικό

17 Μαρ 2017 - 14:54

To προσφυγικό – μεταναστευτικό, μετά από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου που θα συνεδριάσει και με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 3 μ.μ.

Στην ίδια συνεδρίαση, μετά από αίτημα της επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» θα συζητηθεί το ζήτημα της παραχώρησης των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων

"Θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί"

20 Δεκ 2016 - 16:07

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου  με ψήφισμά του «καταδικάζει τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Ζουράρι, επειδή θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν ευθεία προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη για τα νησιά μας».

Οι χώρες της ΕΕ είναι υποχρεωμένες να δεχτούν τα θύματά τους.

29 Οκτ 2015 - 15:53

Στις 22 Οκτώβρη συνήλθε το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου και συζήτησε, μεταξύ άλλων, το μεταναστευτικό:

- Η εισηγήτρια Περιφερειάρχης κ. Χρ. Καλογήρου, αναφέρθηκε στις ενέργειες και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και στις επισκέψεις των διαφόρων αξιωματούχων της ΕΕ και της κυβέρνησης, αποφεύγοντας φυσικά να αναφερθεί στις πραγματικές αιτίες που το προκαλούν.

Οχι άλλες αμπελοφιλοσοφίες... για το θέμα των προσφύγων

24 Ιουν 2015 - 06:33

Οχι άλλες αμπελοφιλοσοφίες... Αυτό είναι το μήνυμα των πολιτών και προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που συνεδριάζουν στις 6.30 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντικείμενο το πρόβλημα των προσφύγων, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη ενώ ο Δήμος και Περιφέρεια έχουν συναινέσει στο πέταγμα ανθρώπων δίπλα στο νεκροταφείο του Βροντάδου 

Περιφερειακό Συμβούλιο με ΦΠΑ και αποχωρήσεις

20 Μαΐου 2015 - 21:23

Με θέματα που αφορούν συνολικά το Βόρειο Αιγαίο αλλά και με επιμέρους για την κάθε περιφερειακή ενότητα συνεδρίασε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Περιφερειακό Συμβούλιο