Ροή Ειδήσεων:
  • 11:12 Το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου ενημερώνει ότι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 13:30 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική Αιμοδοσία στον Οίκο Χίου Διδασκάλου με την υποστήριξη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Χίου.
  • 09:55 Στην Εισαγγελία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα έξι αλλοδαποί και ένας 45χρονος Έλληνας ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια που έγιναν χθες μετά τις 3.30 το μεσημέρι σε θερμοκήπιο στο Χαλκειός. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Κώστα Φουτράκη, περίπου 10 μετανάστες εισέβαλαν χθες στο θερμοκήπιο, προκειμένου να κλέψουν προϊοντα, όμως εκεί βρίσκονταν ο 70χρονος πατέρας του ιδιοκτήτη, ο οποίος ενημέρωσε το γιό του για το συμβάν. Σύμφωνα με τον κ. Φουτράκη, οι αλλοδαποί ξυλοκόπησαν τον ηλικιωμένο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ ο γιός του και ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου μετέβη στο χώρο, με ένα κυνηγετικό όπλο - όπως είπε- για να εκφοβίσει τους μετανάστες, προκειμένου να αποχωρήσουν. Στο επεισόδιο επενέβη έγκαιρα δύναμη της αστυνομίας και έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές.
  • 09:36 Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2018, πρέπει να καταθέσουν τη δήλωση ενδιαφέροντός τους, όσα επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται για την παραχώρηση επί 35 έτη της μαρίνας Χίου, σύμφωνα με το διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Όσοι προεπιλεγούν στη δεύτερη φάση θα πρέπει να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.
  • 09:13 Στο λιµανάκι της Αγίας Ερµιόνης θα βρεθεί η αυριανή εκποµπή «Ανθρώπινες ∆ιαδροµές» της «Αλήθεια ΤV» που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11 µ.µ. Με ούζο, µεζεδάκι και παρέα µε τους ψαράδες Γιώργη και Παντελή Επιτροπάκη και Μανώλη και Μικέ Κωνστανστά να αφηγούνται παλιές ιστορίες από τα ψαράδικα καΐκια
  • 00:24 Σήμερα Δευτέρα 20/11 στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής. Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν γενικά ασθενείς, όμως από αργά το μεσημέρι θα φτάσουν τα 5-7 μποφόρ από Δ-Β/Δ διευθύνσεις. Ωστόσο, κατά διαστήματα οι ριπές του ανέμου αναμένεται να φτάσουν τα 8-9 μποφόρ, κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 13-11oC. Αύριο Τρίτη 21/11 αναμένεται ηλιοφάνεια με περιοδική συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-12οC.
  • 21:24 700 πολίτες προσήλθαν χθες στη Χίο να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο, επιλογής ηγέτη για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Την Φώφη Γεννηματά ψήφισαν 416 άτομα και 278 τον Νίκο Ανδρουλάκη . 6 επέλεξαν λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Την πρώτη Κυριακή είχαν προσέλθει στις κάλπες 942 άτομα.
  • 19:45 Με κατεβασμένα τα ρολά, κλειστή την αγορά και 24ωρη απεργία των εργαζομένων, θα απαντήσουν όλα τα νησιά του Αιγαίου στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει από 1/1/18 τον μειωμένο ΦΠΑ. Στο νησί μας σχετική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.
  • 18:47 Και οι μαθητές στην συγκέντρωση της Τετάρτης για τον ΦΠΑ, καθώς στις 11.00 π.μ. θα κλείσουν Γυμνάσια και Λύκεια αφού η ΕΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.
  • 18:40 Προκειμένου να συμμετάσχουν στην Παναιγιακή κινητοποίηση και απεργία της Τετάρτης για τον ΦΠΑ, οι εργαζόμενοι στο Νοσολομείο θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. προκειμένου να πάρουν παράλληλα μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.
  • 17:28 Ο ΒΑΟΛ έχασε με 70-59 από τη Νίκη Αμαρουσίου, εκτός έδρας, για την Γ’ Εθνική Κατηγορία μπάσκετ ανδρών.
  • 17:17 Α’ Κατηγορία Χίου (9η αγωνιστική): Ατρόμητος-Φάρκαινα: 1-0, Πανοινούσσιος-Κανάρης: 0-8, Βαρβασιακός-Δάφνη: 0-1, Μικρασιατική-Θύελλα Χαλκειούς: 1-0, Ποσειδών Καρδαμύλων-Πανεπιστήμιο: 6-0, Ηρακλής Θυμιανών-ΑΠΟ Χίου: 1-2. Β’ Κατηγορία Χίου (6η αγωνιστική): Κλασσικό-Όμηρος Καλλιμασιάς: 2-3, Λέων Αφροδισίων-Ένωση: 3-0, Κυβέλη-Αναγέννηση: 1-2, Πύργος-Λαίλαπας: 2-1. Γ’ Εθνική (7η αγωνιστική): Τριγλία Ραφήνας-Αιολικός: 3-1, Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Θύελλα Ραφήνας: 1-0.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 20 Νοε 2017 - 11:29

alithia

Δευτέρα, 20 Νοέμβριος, 2017 - 11:32

10 tips μαγειρικής για φοιτητές πρωτάρηδες στην κουζίνα!

Τρί, 17/10/2017 - 17:32

Για αρκετούς νέους που θα γίνουν φοιτητές, ήρθε η μεγάλη ώρα, η ώρα του αποχωρισμού από την πατρική εστία, το ταξίδι της ενήλικης ζωής ξεκινάει. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η καθημερινή επιβίωση και φυσικά η μαγειρική είναι από τις δεξιότητες που εκτός από επιβίωση μπορεί να προσφέρει απόλαυση.

Το να μάθει κανείς να μαγειρεύει από το μηδέν αποτελεί αρκετά μεγάλη πρόκληση χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κάτι πολύ δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για μάθηση και προσπάθεια καθώς και αγάπη για το υγιεινό-σπιτικό φαγητό.

Ακολουθούν δέκα βασικά κλειδιά τα οποία θα μπορέσουν να βάλουν κάθε φοιτητή στο νόημα της κουζίνας και θα τους βοηθήσουν να γίνουν αυτοδίδακτοι μάγειρες.

1. Αφοσιωθείτε και βάλτε τη μαγειρική στη ζωή σας

Αυτό αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα. Πρέπει μέσα σας, να αποφασίσετε πως θέλετε να μαγειρεύετε το δικό σας φαγητό και πως είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο στο να μάθετε κάποια βασικά πράγματα πάνω στη μαγειρική. Πρέπει να πιστέψετε πως θα τα καταφέρετε καθώς αυτή η θετική σκέψη είναι το 80% της δουλειάς που έχετε να κάνετε.

2. Μείνετε στα βασικά εργαλεία

Πολλές κουζίνες είναι γεμάτες με άπειρα εργαλεία, τα οποία απλά πιάνουν χώρο στα συρτάρια. Δε χρειάζεται να αγοράσετε τα πάντα από την αρχή για να ξεκινήσετε να ασχολείστε με τη μαγειρική. Επίσης θα πρέπει να εξοικονομείτε χώρο και όχι να μην έχετε που να ακουμπήσετε ή να αποθηκεύσετε κάτι. Θα έχετε 6-10 εργαλεία με τα οποία θα μπορείτε να προετοιμάσετε σχεδόν το 95% των γευμάτων σας. Έπειτα όσο μαθαίνετε περισσότερα θα μπορείτε να εξοπλιστείτε με περισσότερα εργαλεία.

3. Δεν χρειάζεστε πολλές κατσαρόλες και τηγάνια

Το ίδιο που ισχύει για τα εργαλεία, ισχύει για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Χρειαζόμαστε χώρους σε μια κουζίνα, ειδικά σε μια φοιτητική κουζίνα, η οποία είναι πολύ πιθανό να είναι μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Ακόμη και αν υπάρχουν σουπερ προσφορές σε πολύ οικονομικές τιμές με ολόκληρα σετ από κατσαρόλες, προτιμήστε να αγοράσετε το πολύ τρεις: μια μικρή μια μεσαία και μια μεγάλη, με κάπως παχύ πάτο, καθώς η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία. Το ίδιο ισχύει για τα τηγάνια, ένα μεσαίο αντικολλητικό είναι αρκετό.

4. Μετρήστε τα υλικά σας

Σε πρώτο στάδιο, όταν προετοιμάζετε κάποιο φαγητό, καλό θα ήταν να έχετε έξω όσα υλικά χρειάζεστε και να μετράτε τις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση της ποσότητας καθώς και για κάθε αποτυχημένη ή πετυχημένη απόπειρα, θα ξέρετε τι αρκούσε σαν ποσότητα και τι ίσως ήταν υπερβολικό ή υστερούσε. Έτσι σιγά σιγά θα μπορείτε και εμπειρικά να προετοιμάζετε διάφορες συνταγές.

5. Προμηθευτείτε κάποιο βιβλίο μαγειρικής

Καλό θα ήταν το βιβλίο να μην περιέχει μόνο συνταγές, αλλά και οδηγίες για τεχνικές. Καθώς η μαγειρική και οι βάσεις τις βρίσκονται στις τεχνικές και όχι σε συνταγές, όταν κάποιος κατακτήσει τις δεξιότητες μπορεί να προετοιμάσει οποιαδήποτε συνταγή ή ακόμη να δημιουργήσει και χωρίς καμία συνταγή καθώς διαθέτει την γνώση της σωστής επεξεργασίας των πρώτων υλών.

6. Μην ξεκινάτε με δύσκολες παρασκευές

Ξεκινήστε βήμα βήμα, π.χ. από απλά τηγανητά αυγά, έπειτα προχωρήστε σε ζυμαρικά με απλή σάλτσα, σε ψητά φούρνου και όταν αποκτήσετε αρκετή τριβή και αυτοπεποίθηση προχωρήστε με πιο περίπλοκες συνταγές. Τα βασικά έχουν πάντα προτεραιότητα. Καταρτίστε ένα εβδομαδιαίο πλάνο με συνταγές και αρχίστε τη δουλειά!

7. Μάθετε κάτι διαφορετικό κάθε φορά

Είναι κάπως ανέφικτο να δοκιμάζετε πολλά άγνωστα πράγματα μαζί. Για παράδειγμα, επιλέξτε να φτιάξετε ένα κυρίως πιάτο που γνωρίζετε με ένα νέο συνοδευτικό αλλά όχι δύο νέα μαζί. Μάθετε κάθε φορά μια νέα τεχνική και όχι πολλές μαζί, γιατί έτσι θα μπορέσετε να τελειοποιήσετε την γνώση σας πιο εύκολα. Ακόμη όταν δείτε πως μια συνταγή δεν πέτυχε προσπαθήστε να την διορθώσετε, αλλάζοντας ένα από τα υλικά που ίσως έφταιγε για το αποτέλεσμα και όχι όλη τη συνταγή έτσι θα μπορέσετε πιο εύκολα να κατανοήσετε τι ακριβώς συμβαίνει.

8. Μαγειρέψτε πρώτα τα αγαπημένα σας φαγητά

Μαγειρέψτε απλά-αγαπημένα σας φαγητά τα οποία πραγματικά απολαμβάνετε, ακόμη κι αν δεν είναι τα πιο υγιεινά. Για αρχή θα σας βοηθήσει πολύ, καθώς είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση που έχουμε δοκιμάζοντας κάτι αγαπημένo που έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι. Αργότερα θα έρθει και η στιγμή των υγιεινών συνταγών.

9. Διαλέξτε φρέσκα υλικά

Επικεντρωθείτε στην καλή ποιότητα των υλικών σας. Αυτό δεν σημαίνει στα πιο ακριβά, αλλά έχει να κάνει με την φρεσκάδα. Προτιμήστε εποχικά προϊόντα από τοπικές αγορές. Ψωνίστε τα υλικά που χρειάζεστε σε εβδομαδιαία βάση ή ακόμη καλύτερα σε ημερήσια. Η γνώση της σωστής αγοράς προμηθειών είναι σημαντική για τη μαγειρική και για την οικιακή οικονομία.

10. Διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που διδάσκεται πρώτο στις καλύτερες σχολές μαγειρικής είναι η καθαριότητα. Χωρίς μια καθαρή και καλά οργανωμένη κουζίνα, το μαγείρεμα μπορεί να καταντήσει μεγάλος μπελάς. Ενώ προετοιμάζετε τη συνταγή σας, καθαρίζετε κάθε φορά που τελειώνετε μια εργασία κι έπειτα ενώ το φαγητό μαγειρεύεται καλό θα ήταν να καθαρίσετε τα σκεύη και εργαλεία που χρησιμοποιήσατε ώστε να μην συσσωρεύονται στον νεροχύτη, φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε να καθαρίσετε και μετά το γεύμα σας.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, η μαγειρική θα γίνει μια απλή διαδικασία και θα κάνει τα φοιτητικά σας χρόνια αλλά και όλη την ενήλικη ζωή σας απολαυστική καθώς είμαστε ότι τρώμε και όταν ετοιμάζουμε την τροφή μας σημαίνει πως ενδιαφερόμαστε και φροντίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας. Φυσικά με καλή παρέα είναι ακόμη πιο απολαυστική!

Πηγή: http://coozina.gr