Ροή Ειδήσεων:
 • 12:03 Στα χέρια του Μητροπολίτη Χίου, όσο κι' αν φαίνεται παράξενο αυτό, η σωτηρία των Ολύμπων και η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί μας. Αυτό γιατί στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μεταξύ αν. υπουργού προστασίας του πολίτη Ν. Τόσκα και Μηταράκη, Μιχαηλίδη, Καλογήρου, Κάρμαντζη και Βουρνού για το ΠΡΟΚΕΚΑ, ο υπουργός δέχτηκε τη λύση του 18ου χιλιομέτρου Χίου - Βολισσού, με την προϋπόθεση ότι για 4 μήνες και μόνο με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2017, όπου θα έχει φτιαχτεί το ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18, να χρησιμοποιείται ως προσωρινό ΠΡΟΚΕΚΑ, ο περιφραγμένος χώρος πάνω από το Μερσινίδι. Σημειώνεται ότι για να γίνει αυτό, ήδη υπάρχει πρωτόδικη απόφαση υπέρ της Μητροπόλεως, πρέπει να αποσυρθεί η Αστυνομία από την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, αναγνωρίζοντας ότι ο χώρος ανήκει στην Ιερά Μονή Μυρσινιδίου και αυτή να παραχωρήσει τη χρήση του χώρου, ως προσωρινό ΠΡΟΚΕΚΑ, μόνο για 4 μήνες, ώστε και ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 να γίνει και για ένα 4μηνο να υπάρχει χώρος κράτησης των παραβατικών μεταναστών - προσφύγων.
 • 06:59 Σήμερα Σάββατο 27/5 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής ή και καταιγίδα μέχρι και νωρίς το απόγευμα,απ'όπου ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από νότιοι θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-22οC. Αύριο Κυριακή 28/5 αναμένεται ηλιοφάνεια με συννεφιά κατά διαστήματα και τοπικές,σκεδαζόμενες ψιχάλες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β/Α-Β 4 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-23οC.
 • 18:13 Η Δάφνη ανακοίνωσε ότι ο Σταμάτης Ξύδας (που αποχώρησε από τον Ηρακλή Θυμιανών) αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
 • 15:57 Ο Δήμου Χίου θα διοργανώσει καλοκαιρινό πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών από 15/6 έως 15/9 (Δευτέρα - Παρασκευή 7.30 π.μ. - 3.00 μ.μ.) με μηνιαίες εγγραφές. Τα προγράμματα αυτά θα περιλαμβάνουν αθλητικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, εθελοντικές, ψυχαγωγικές δράσεις. Το κόστος θα είναι 60 € για κάθε περίοδο και 50€ για το δεύτερο παιδί. Πληροφορίες στα 22710-21057 εσωτ. 2 ή 3 και στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου (Μιχάλων 7).
 • 15:42 Από την ΣΔΙ ανακοινώνεται ότι, θα εκτελεσθούν βολές με πραγματικά πυρά στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών, την 1η Ιουνίου 17, 6:00 π.μ. - 3.00 μ.μ. Επικίνδυνη περιοχή είναι η θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 2,1 ν.μ (4 χλμ) δυτικά της νησίδας Παναγιάς. Κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρες, απαγορεύεται στην παραπάνω περιοχή η κίνηση ατόμων και σκαφών προς αποφυγή ατυχημάτων, άνευ αδείας της στρατιωτικής υπηρεσίας.
 • 12:18 Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το τοπικό Σωματείο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, για την Τετάρτη 31 Μάη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΣΚΠ . Όπως σημειώνει στην πρόσκλησή του «στις 31 Μάη συζητάμε, ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε στο Σωματείο μας. Διαδίδουμε ότι η Σκλήρυνση Κατα Πλάκας ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ!»
 • 17:30 Όπως κάθε χρόνο στην καθιερωμένη «Ημέρα Περιβάλλοντος» και του μήνα «Καθαρών Θαλασσών», o Όμιλος Σκαφών Χίου καθαρίζει με τα μέλη του (αυτοδύτες, δύτες και μη) ένα λιμάνι ή μια παραλία. Φέτος, την Κυριακή στις 11.00 π.μ. θα καθαρίσει το λιμάνι των Καρδαμύλων.
 • 17:14 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 26 Ιουνίου, πρόκειται να διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ναυαγοσώστη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου, προκειμένου να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
 • 07:38 Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Χίου διοργανώνει τους Μαθηματικούς Αγώνες 2017 για μαθητές Γυμνασίων του Νομού Χίου. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος μια ομάδα των τεσσάρων μαθητών από κάθε Γυμνάσιο ανεξάρτητα από τάξη. Οι αγώνες θα γίνουν στις 10.00 π.μ. στο 4ο Γυμνάσιο, με υπεύθυνο τον μαθηματικό Νίκο Δεββέ.
 • 06:46 Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Χίου, παρουσιάζει "Το τεσσεροφύλλι" της Ζωής Βαλάση. Πρόκειται για έντεκα παραμύθια της λαϊκής μας παράδοσης που ταξιδεύουν με συναρπαστικό τρόπο στις σελίδες της συλλογικής μνήμης και της ιστορίας του τόπου μας. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο.
 • 13:16 Με κίνητρο την παροχή δώρων και συγκεκριμένα μιας μεγάλης τηλεόρασης, lap top, κινητών τηλεφώνων,οικιακών κάδων ανακύκλωσης αλλά και κομποστοποίησης, ο Δήμος Χίου επιχειρεί να φέρει τους πολίτες κοντά στο νέο χώρο συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης στα Ταμπάκικα, στο ύψος της ιχθυόσκαλας. Εκεί λοιπόν την Κυριακή, 9.00 π.μ - 7.00 μ.μ. όσοι πάνε στην ανακύκλωση κάποια ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση που θα γίνει για τα παραπάνω προϊόντα.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαΐου 2017 - 13:32

alithia

Σάββατο, 27 Μάιος, 2017 - 18:26

Ανάπλαση όψεων κτιρίων… πόσο σημαντική είναι;

Δευ, 04/04/2016 - 13:38

Η ανάπλαση των όψεων ενός κτιρίου δημιουργεί ένα νέο αστικό τοπίο και οδηγεί στην αισθητική αναβάθμιση του ίδιου του κτιρίου, της γειτονίας και συνολικά της πόλης.

Η τροποποίηση των όψεων ενός κτιρίου ή πολυκατοικίας προσδίδει επίσης προστιθέμενη αξία στο ακίνητο και ενεργειακή προστασία στο κέλυφος του.

 

Η ανάπλαση της πρόσοψης ενός κτιρίου πρέπει πάντα να έχει βασικό στόχο την ομαλή και αρμονική ένταξη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον που βρίσκεται, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται μέσα σε αυτό.

 

Με την χρήση των κατάλληλων υλικών, τεχνικών και συστημάτων που θα δούμε παρακάτω μπορείτε  να πάρετε κάποιες ιδέες ώστε να προχωρήσετε στην ανάπλαση της όψης του κτιρίου σας:

 • Χρωματισμός Επιφανειών:  Αποτελεί τον πιο απλό και συνηθισμένο τρόπο για μια αλλαγή. Τα χρώματα θα πρέπει να επιλεγούν με γνώμονα το ύφος, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, την θέση και το περιβάλλον. Ένα χρώμα ποτέ δεν αρκεί σε τέτοιου είδους επιφάνειες, ο σωστός συνδυασμός αποχρώσεων μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η επιλογή αυτών καλό είναι να γίνεται με τις συμβουλές κάποιου ειδικού.

 

Heidi Weber Museum, Zurich, SwitzerlandHeidi Weber Museum, Zurich, Switzerland

Heidi Weber Museum, Zurich, Switzerland

 

Αρχοντικό Αντουάνικο, Κάμπος, Χίος

Αρχοντικό Αντουάνικο, Κάμπος, Χίος

 • Υλικά Επένδυσης Τοιχοποιίας: Μπορούμε να  επενδύσουμε τοίχους στο εξωτερικό ή εσωτερικό ενός κτιρίου με πολλά μοντέρνα ή πιο κλασσικά υλικά που βρίσκουμε στην αγορά. Η χρήση τούβλου, πέτρας, ξύλου είναι μερικά παραδείγματα για την επένδυση ολόκληρων των όψεων ή τμήματα αυτών, δημιουργώντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

      Η εκμετάλλευση επίσης απλών υλικών που εφαρμόζονται ούτως ή άλλως στην κατασκευή ενός κτιρίου, όπως είναι σοβάς  σε έγχρωμη εκδοχή και  με ειδική εφαρμογή, δημιουργούν πρωτότυπο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα ενώ  μειώνουν τον προϋπολογισμό της επισκευής εφόσον κερδίζουμε το κόστος του βαψίματος!

Pencalenick House, Cornwall, United Kingdom.

Pencalenick House, Cornwall, United Kingdom.

Κατοικία στην Κορωπί, Αττική.

Κατοικία στην Κορωπί, Αττική.


 • Συστήματα Σκίασης: Σύστημα σκίασης  αποτελεί μια απλή κουρτίνα εσωτερικά του κτιρίου, μια τέντα ή πέργολα, ή ένα σύστημα περσίδων στο εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου.

Casa MTL, Rio De Janeiro, Brazil.

Casa MTL, Rio De Janeiro, Brazil.

Οι περσίδες συνήθως είναι από αλουμίνιο, ξύλο, τζάμι ή πλαστικό. Το σύστημα μπορεί να είναι σταθερό ή ηλεκτρικά μεταβλητό ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με την κλίση του ηλίου, προστατεύοντας τον εσωτερικό χώρο από την προβληματική ακτινοβολία UV, χωρίς όμως να παρεμποδίζει την θέα ή να τον σκοτεινιάζει.

Ένα σύστημα περσίδων αναβαθμίζει την ποιότητα διαβίωσης εντός του κτιρίου και χαρίζει πολλαπλά ενεργειακά και οικονομικά οφέλη στον χρήστη.

Η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική μέσω τέτοιων συστημάτων μεριμνά σήμερα για θέματα θέρμανσης και ψύξης, μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και των ηλεκτρο-μηχανολογικών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα την βελτίωση του μικροκλίματος που ζούμε και κατ επέκταση του περιβάλλοντος.

 

Amagansett House, Long Island, New York, USA

Amagansett House, Long Island, New York, USA

Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας, Αττική.

Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας, Αττική.

Οι παραπάνω είναι κάποιοι από τους λόγους που κάνουν την μελέτη ανάπλασης όψεων σημαντική και απαραίτητη για τα παλαιότερα κτίρια και τόσο σπουδαία στις νέες κατασκευές!

Τα οφέλη του χρήστη  μακροπρόθεσμα είναι πολλαπλά σε σχέση με την δαπάνη που απαιτείται.  Μήπως αξίζει να το σκεφτείτε και για το δικό σας κτίριο;

 

Αγγελική Λω

αρχιτέκτων μηχανικός