Ροή Ειδήσεων:
 • 07:11 Εισαγγελική παρέμβαση ζητά με δήλωση του ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Μηταράκης, μετά την χθεσινή συνέντευξη τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου, όπου παρουσιάστηκε η στατική μελέτη του Πολ. Μηχανικού Αγγελου Μελέκου, με βάση την οποία η Παθολογική Κλινική κτίριο του 1910, από καθαρή τύχη δεν έχει μέχρι σήμερα πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού. Ως γνωστόν με αφορμή την πτώση ψευδοροφής η Παθολογική λειτουργεί σήμερα διάσπαρτη σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου.
 • 20:13 Οπως ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση, συνελήφθη την Πέμπτη 20 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή,του Καρφά στη Χίο, ένας,ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο 52χρονος εντοπίστηκε να καλλιεργεί, σε δασική τοποθεσία στην παραπάνω περιοχή, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 26 έως 38 εκατοστά. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
 • 20:12 Στην παραλία της Αυλωνιάς απολάμβανε το μπάνιο της 80 χρονη κάτοικος Μεστών Γ. Κ. , πλην όμως απέβη μοιραίο. Αλλοι λουόμενοι διαπίστωσαν χθες στις 2.30 μ.μ. ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν η 80χρονη έχασε τις αισθήσεις της. Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
 • 15:50 Πληθώρα δράσεων, που έχουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 11 ετών, περιλαμβάνει αυτόν τον Αύγουστο το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Χίου "Κοραής". Συνολικά θα υλοποιηθούν 13 προγράμματα και η συμμετοχή των παιδιών γίνεται με προεγγραφή κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης στα τηλ. 22710-44246 (εσ. 1).
 • 15:33 Επιτυχία για το Code Zero Vodafone στο 54ο Ράλλυ Αιγαίου. Το Χιώτικο σκάφος με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη κυριάρχησε στην 3η ιστιοδρομία που εξελίχθηκε από την Χίο έως την Σκύρο. Βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης του ράλλυ που θα ολοκληρωθεί σήμερα με αγώνα όρτσα-πρίμα ανοιχτά της Σκύρου.
 • 15:14 Το θέμα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, με εισήγηση του Προέδρου του Σώματος και η παραλαβή της μέλετης για το δημοτικό φωτισμό, που περιλαμβάνει την καταγραφή του και την εκτίμηση της σκοπιμότητας αντικατάστασης των λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, περιλαμβάνονται στα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, στις 2 μ.μ. συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
 • 14:58 Όπως γίνεται γνωστό από το δήμο ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αγίας Φωτεινής θα παραμείνει ανοιχτός σήμερα και την Κυριακή 23/07/17 αλλά θα κλείσει από την Δευτέρα 24/07/17 έως και την Παρασκευή 28/07/17 λόγω εργασιών που εκτελούνται για την επίστρωσή του με πετρελαϊκό.
 • 14:51 Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ, το οποίο, μεταξύ άλλων, καλείται να εγκρίνει τις μελέτες και την υποβολή των προτάσεων για διεκδίκηση χρηματοδότησης των έργων από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Β. Αιγαίο, των δικτύων άδρευσης Κάμπου από το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» και της προμήθειας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των αφαλατώσεων του Θόλους
 • 13:44 Ανανεωσε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο με τον Κανάρη, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής Κώστας Σεζένιας.
 • 11:23 Την Παρασκευή 28 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βασιλεωνοίκου προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα, στην αυλή του Συλλόγου στο Πευκάκι, με την ορχήστρα των Παντζού, Σπανούδη και Φακίρη. Ώρα έναρξης 10:00 μ.μ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 6944615426, 6943192520.
 • 10:22 Κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου, με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Στεφάνου, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται εσπερινή λειτουργία και παραδοσιακό πανηγύρι στο νησί του Αγίου Στεφάνου στην Ελάτα, ξεκινά το απόγευμα μια κολυμβητική διαδρομή, ενός ναυτικού μιλίου, από το λιμάνι της Αγίας Ειρήνης μέχρι το νησί του Αγ. Στεφάνου. Φέτος η προσέλευση των κολυμβητών θα γίνει την Τρίτη 1η Αυγούστου, στις 6 μ.μ. στην Αγ. Ειρήνη. Πληροφορίες Β. Κοκκαλιάς τηλ. 6937005352
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουλ 2017 - 07:36

alithia

Σάββατο, 22 Ιούλιος, 2017 - 11:43

Ανάπλαση όψεων κτιρίων… πόσο σημαντική είναι;

Δευ, 04/04/2016 - 13:38

Η ανάπλαση των όψεων ενός κτιρίου δημιουργεί ένα νέο αστικό τοπίο και οδηγεί στην αισθητική αναβάθμιση του ίδιου του κτιρίου, της γειτονίας και συνολικά της πόλης.

Η τροποποίηση των όψεων ενός κτιρίου ή πολυκατοικίας προσδίδει επίσης προστιθέμενη αξία στο ακίνητο και ενεργειακή προστασία στο κέλυφος του.

 

Η ανάπλαση της πρόσοψης ενός κτιρίου πρέπει πάντα να έχει βασικό στόχο την ομαλή και αρμονική ένταξη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον που βρίσκεται, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται μέσα σε αυτό.

 

Με την χρήση των κατάλληλων υλικών, τεχνικών και συστημάτων που θα δούμε παρακάτω μπορείτε  να πάρετε κάποιες ιδέες ώστε να προχωρήσετε στην ανάπλαση της όψης του κτιρίου σας:

 • Χρωματισμός Επιφανειών:  Αποτελεί τον πιο απλό και συνηθισμένο τρόπο για μια αλλαγή. Τα χρώματα θα πρέπει να επιλεγούν με γνώμονα το ύφος, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, την θέση και το περιβάλλον. Ένα χρώμα ποτέ δεν αρκεί σε τέτοιου είδους επιφάνειες, ο σωστός συνδυασμός αποχρώσεων μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η επιλογή αυτών καλό είναι να γίνεται με τις συμβουλές κάποιου ειδικού.

 

Heidi Weber Museum, Zurich, SwitzerlandHeidi Weber Museum, Zurich, Switzerland

Heidi Weber Museum, Zurich, Switzerland

 

Αρχοντικό Αντουάνικο, Κάμπος, Χίος

Αρχοντικό Αντουάνικο, Κάμπος, Χίος

 • Υλικά Επένδυσης Τοιχοποιίας: Μπορούμε να  επενδύσουμε τοίχους στο εξωτερικό ή εσωτερικό ενός κτιρίου με πολλά μοντέρνα ή πιο κλασσικά υλικά που βρίσκουμε στην αγορά. Η χρήση τούβλου, πέτρας, ξύλου είναι μερικά παραδείγματα για την επένδυση ολόκληρων των όψεων ή τμήματα αυτών, δημιουργώντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

      Η εκμετάλλευση επίσης απλών υλικών που εφαρμόζονται ούτως ή άλλως στην κατασκευή ενός κτιρίου, όπως είναι σοβάς  σε έγχρωμη εκδοχή και  με ειδική εφαρμογή, δημιουργούν πρωτότυπο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα ενώ  μειώνουν τον προϋπολογισμό της επισκευής εφόσον κερδίζουμε το κόστος του βαψίματος!

Pencalenick House, Cornwall, United Kingdom.

Pencalenick House, Cornwall, United Kingdom.

Κατοικία στην Κορωπί, Αττική.

Κατοικία στην Κορωπί, Αττική.


 • Συστήματα Σκίασης: Σύστημα σκίασης  αποτελεί μια απλή κουρτίνα εσωτερικά του κτιρίου, μια τέντα ή πέργολα, ή ένα σύστημα περσίδων στο εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου.

Casa MTL, Rio De Janeiro, Brazil.

Casa MTL, Rio De Janeiro, Brazil.

Οι περσίδες συνήθως είναι από αλουμίνιο, ξύλο, τζάμι ή πλαστικό. Το σύστημα μπορεί να είναι σταθερό ή ηλεκτρικά μεταβλητό ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με την κλίση του ηλίου, προστατεύοντας τον εσωτερικό χώρο από την προβληματική ακτινοβολία UV, χωρίς όμως να παρεμποδίζει την θέα ή να τον σκοτεινιάζει.

Ένα σύστημα περσίδων αναβαθμίζει την ποιότητα διαβίωσης εντός του κτιρίου και χαρίζει πολλαπλά ενεργειακά και οικονομικά οφέλη στον χρήστη.

Η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική μέσω τέτοιων συστημάτων μεριμνά σήμερα για θέματα θέρμανσης και ψύξης, μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και των ηλεκτρο-μηχανολογικών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα την βελτίωση του μικροκλίματος που ζούμε και κατ επέκταση του περιβάλλοντος.

 

Amagansett House, Long Island, New York, USA

Amagansett House, Long Island, New York, USA

Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας, Αττική.

Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας, Αττική.

Οι παραπάνω είναι κάποιοι από τους λόγους που κάνουν την μελέτη ανάπλασης όψεων σημαντική και απαραίτητη για τα παλαιότερα κτίρια και τόσο σπουδαία στις νέες κατασκευές!

Τα οφέλη του χρήστη  μακροπρόθεσμα είναι πολλαπλά σε σχέση με την δαπάνη που απαιτείται.  Μήπως αξίζει να το σκεφτείτε και για το δικό σας κτίριο;

 

Αγγελική Λω

αρχιτέκτων μηχανικός