Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:28

Ένα πλήρες σύμπαν φτιαγμένο από αλγορίθμους

Procedural Generation
Πέμ, 31/07/2014 - 10:57

 

Τα παιχνίδια «ανοικτού κόσμου»/ sandbox (όπως η διάσημη σειρά Elder Scrolls, με τελευταίο το Skyrim) ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς έδιναν στον παίκτη μία πρωτόγνωρη ελευθερία, επιτρέποντάς του να κινηθεί και να εξερευνήσει έναν εικονικό μεν, λεπτομερή δε, κόσμο. Αναλόγως το τεχνολογικό επίπεδο και τα μέσα των δημιουργών, οι κόσμοι αυτοί μπορούσαν να είναι από σχετικά στοιχειώδεις μέχρι πραγματικά «ζωντανές» εμπειρίες, που «λειτουργούσαν» αδιάλειπτα, «απορροφώντας» μέσα τους τον παίκτη.

Οι δημιουργοί του No Manʼs Sky για το PlayStation 4 σκοπεύουν να πάνε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα παραπέρα: όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review, το παιχνίδι της αγγλικής Hello Games διαθέτει ένα ολόκληρο σύμπαν, στο οποίο κάθε πέτρα, λουλούδι, δέντρο, πλάσμα και πλανήτης έχει «παραχθεί διαδικαστικά» (procedural generation) για την δημιουργία μίας τεράστιας «πλατφόρμας» όπου λαμβάνει χώρα το παιχνίδι.

 

HELLO GAMES
 

Κατά τον Σον Μάρεϊ, έναν εκ των δημιουργών του παιχνιδιού, εάν κάποιος παίκτης επισκεπτόταν έναν εικονικό πλανήτη κάθε δευτερόλεπτο, «ο Ήλιος μας θα είχε πεθάνει πριν καταφέρει να τους δει όλους».

«Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει στο παρελθόν. Κανένα παιχνίδι δεν έχει καταστήσει δυνατό το να μπορεί να προσεδαφιστεί σε έναν πλανήτη και αυτός να είναι κανονικού μεγέθους πλανήτη, με τη ζωή, την οικολογία του, τις λίμνες, τις σπηλιές, τους καταρράκτες και τα φαράγγια του, και στη συνέχεια να μπορεί να απογειωθεί και να πετάξει απρόσκοπτα από την ατμόσφαιρα, βγαίνοντας ξανά στο Διάστημα. Είναι μια τεράστια πρόκληση».

 

HELLO GAMES
 

To procedural generation, στο οποίο το τοπίο ενός παιχνιδιού δεν παράγεται από την «πένα» ενός καλλιτέχνη αλλά από αλγορίθμους, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοφιλές Minecraft, όπου δημιουργείται ένας νέος, μοναδικός κόσμος για κάθε παίκτη όποτε ξεκινά κάποιος ένα νέο παιχνίδι. Ωστόσο το No Manʼs Sky φιλοδοξεί να κινηθεί σε άλλο επίπεδο, καθώς το σύμπαν του θα αποτελείται από δεκάδες εκατομμύρια πλανήτες- ο καθένας μοναδικός, καθώς θα «παράγεται» μόλις ανακαλύπτεται από τον παίκτη, θα υπάγεται στους «νόμους»/ κανόνες του ηλιακού συστήματος στο οποίο βρίσκεται και θα υπόκειται στη φυσική φθορά. Επίσης, τα πλάσματα τα οποία κατοικούν στο σύμπαν θα αναπαράγονται και μεταλλάσσονται όσο προχωρεί το παιχνίδι- συνθέτοντας ένα εγχείρημα έκτασης άνευ προηγουμένου στο αντικείμενο.

 

HELLO GAMES
 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι τεχνολογικές προκλήσεις είναι πολλές, και μία εξ αυτών το κατά πόσον είναι δυνατόν να δοκιμαστεί ένα σύμπαν τέτοιας έκτασης κατά την ανάπτυξή του. Επί της παρούσης χρησιμοποιούνται virtual testers- αυτόματα bots τα οποία περιπλανιούνται, τραβούν screenshots και τις αποστέλλουν στους δημιουργούς. Επίσης, αν και το No Manʼs Sky θα μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι άπειρου μεγέθους, αυτό ισχύει και για τους παίκτες, οι οποίοι δεν είναι σε καμία περίπτωση άπειροι- οπότε για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο παίκτης να μην συναντήσει κανέναν άλλο παίκτη κατά τα ταξίδια του, το παιχνίδι θα ξεκινά με όλους τους παίκτες στον ίδιο γαλαξία (αν και ο καθένας στον δικό του πλανήτη), με κοινό στόχο το ταξίδι στο κέντρο του. Από εκεί και πέρα, θα μπορούν να συναντιούνται, να εμπορεύονται, να πολεμούν και να εξερευνούν. «Δεν ξέρουμε εάν θα συνεργάζονται, θα συναθροίζονται ή θα φύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ξέρω ότι στους παίκτες δεν αρέσει να ακούνε ότι δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά αυτό είναι το συναρπαστικό της όλης υπόθεσης: το παιχνίδι είναι ένα τεράστιο πείραμα».

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του παιχνιδιού είναι και το ότι όταν κάποιος ανακαλύπτει έναν νέο πλανήτη, ανεβαίνει στη μεγαλύτερη κορυφή του, ή βρίσκει ένα νέο είδος ζώου ή φυτού, θα μπορεί να «ανεβάζει» την ανακάλυψή του στους servers του παιχνιδιού, αφήνοντας το δικό του «αποτύπωμα» στα ιστορικά του No Manʼs Land, όπως οι μεγάλοι εξερευνητές του παρελθόντος. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα κατάδειξης ενός πλανήτη ως τοξικού ή ραδιενεργού ή απλά η δημιουργία υποδείξεων σχετικά με την ζωή που συναντάται σε αυτόν. Παράλληλα, στοιχεία όπως η υγρασία ή το φως σε έναν πλανήτη θα καθορίζονται από παράγοντες όπως η απόσταση από το άστρο στο κέντρο του ηλιακού συστήματος, καθώς και τη φύση του (για παράδειγμα, εάν είναι κόκκινος γίγαντας ή νάνος κτλ).

Σε κάθε περίπτωση, το No Manʼs Land έχει δημιουργήσει προσδοκίες, καθώς στην Ε3 στο Λος Άντζελες η σχετική παρουσίαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

 

Ετικέτες: 

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.