Ροή Ειδήσεων:
 • 18:02 Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 9:30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ερειθιανής, το καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά καιρούς θανόντων Ευεργετών, δωρητών και μελών της ΠΕΚΕΒ.
 • 16:18 Με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξή του θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσει για τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο Υπουργείο Τουρισμού για προώθηση των νησιών που δέχθηκαν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές καθώς και για τις επιχειρηματικές αποστολές με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία.
 • 15:57 Το Παράρτημα Αν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εφοριακώ Λέσβου – Χίου και την Ένωση Ελεύθερων Επαγγελματιών & Φοροτεχνικών Χίου πραγματοποιούν την Πέμπτη 6 Απριλίου στην 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», Φορολογικό Σεμινάριο με θέμα: " Φορολογία Εισοδήματος Νομικών & Φυσικών Προσώπων" - Αλλαγές με Νόμους 4374/2016 & 4446/2016 - Αλλαγές σε Φορολογικά Έντυπα.Το θέμα θα εισηγηθεί ο Χρήστος Γιαννόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων- επιτ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Ελέγχου Υπουργείου Οικονομικών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
 • 15:40 Και μέσω του Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασούλης, προέτρεψε τους έχοντες δεσποζόμενα ζώα να τα καταγράψουν στο μητρώο που δημιουργεί ο Δήμος, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δε γίνει μέχρι τις 30 Απρίλη, το πρόστιμο που μπορεί να τους επιβληθεί, φτάνει στα 300 ευρώ.Η κατάθεση των εγγράφων ( Φωτοτυπία Βιβλιαρίου του ζώου - Αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης και καταχώρησης του ζώου - Πιστοποιητικό στείρωσης, εφόσον το ζώο είναι στειρωμένο) γίνεται στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου (Βενιζέλου 75) και στα περιφερειακά ΚΕΠ.
 • 15:08 Με πτήση του ΕΚΑΒ αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα 29 χρονος Σύρος πρόσφυγας, που στις 2.00 μ.μ. μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο με σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματος του. Ο Σύρος, που βρίσκεται λίγες μόνο μέρες στη ΒΙΑΛ, καθώς απ' τα στοιχεία προκύπτει ότι έφτασε παράνομα στο νησί μας στις 23 Μαρτίου, έριξε στο σώμα του εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλε φωτιά με αναπτήρα. Στον πανικό που ακολούθησε και στην προσπάθεια των Αστυνομικών, που καλέστηκαν να σβήσουν την φωτιά, 33 χρονος Αστυνομικός τραυματίστηκε στα χέρια στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια σε ποσοστό 5%. μεταφέρθηκε και αυτός στο Σκυλίτσειο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 • 15:00 Τοποθετήθηκε νέα Διοικητής στο Νοσοκομείο Χίου. Σύμφωνα με την απόφαση στη θέση της μέχρι σήμερα Αναπληρώτριας Ελένης Βουτιέρου, αναλαμβάνει η Ελένη Κανταράκη,η οποία είναι Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια σε Νοσοκομείο της Πάτρας, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 • 14:21 Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ενώ την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
 • 13:13 Συνεχίζονται κάθε 1η Κυριακή του μήνα στις 11.00 π.μ. οι περιηγήσεις στο κτήμα Αντουάνικο από τον διπλωματούχο ξεναγός Θωμά Καραμουσλή. Θυμίζουμε ότι το Αντουάνικο βραβεύτηκε από την Europa Nostra για την εξαιρετική αποκατάστασή του, βρίσκεται στον Κάμπο, στην οδό Αγίου Μηνά 81.
 • 08:49 Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, στις 8.00 μ.μ.
 • 08:46 Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συμμετέχει για τρίτη συνεχομένη χρονιά στην πανελλήνια εθελοντική δράση καθαρισμού «Let’s Do It Greece» η οποία θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικά την Κυριακή 2 Απριλίου. Στα πλαίσια της δράσης αυτής και σε συνεργασία με το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα, από το «Μπούρτζι» έως τον Πράσινο Φανό, την Κυριακή στις 10:30 π.μ..
 • 06:48 Αυτοί τη φορά ήρθαν στο σωστό σημείο. Στο λιμάνι. Προοδεύει η... τεχνολογία. Έτσι σήμερα στις 5.00 π.μ. 48 μετανάστες - πρόσφυγες επιβαίνοντες φουσκωτής λέμβου, έφτασαν μέχρι την είσοδο του λιμανιού, προερχόμενοι απ' την Τουρκία. Στην προβλήτα, όπου και αποβιβάστηκαν, τους ρυμούλκησε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου. Εκτός των 48, άλλοι 15 (σύνολο 63) εντοπίστηκαν στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαρ 2017 - 22:53

alithia

Πέμπτη, 30 Μάρτιος, 2017 - 23:13

Ψηφιακός Γονέας, ένας απαραίτητος ρόλος!

7 χρόνια Ενημερωτική καμπάνια kids@safety
Τρί, 07/02/2017 - 12:13
7 χρόνια Ενημερωτική καμπάνια kids@safety

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του Internet από παιδιά και εφήβους, δίνει στους γονείς έναν ακόμη ρόλο, αυτόν του Ψηφιακού Γονέα, του γονέα που ενημερώνεται εγκαίρως ο ίδιος για τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο και φροντίζει να εκπαιδεύσει αλλά και να προστατεύσει το παιδί του με προληπτικά μέτρα. 

Ο ρόλος του Ψηφιακού Γονέα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικός καθώς σύμφωνα με σχετικές έρευνες: 

 • 7 στους 10  Έλληνες δεν γνωρίζουν από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να έχει λογαριασμό  Gmail
 • 1 στους 2  Έλληνες πιστεύει ότι επιτρέπεται το «κατέβασμα» βίντεο από το YouTube.
 • 4 στους 10  Έλληνες δεν γνωρίζουν σε τι μας ενημερώνει η «Πολιτική Απορρήτου» ενός ιστοχώρου

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα γίνουν πιο Ψηφιακοί γονείς, δίνει η ενημερωτική εκστρατεία Kids@safety: internet, κινητό και παιδί (www.kidsatsafety.gr), μαζί με ειδήσεις, οπτικοακουστικό υλικό, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και παραπομπές σε πολύτιμες πηγές για το θέμα. Η πρωτοβουλία Kids@safety δημιουργήθηκε από τη WIND πριν από 7 χρόνια με στόχο να παράγει γνώση και υπεύθυνη πληροφόρηση για την ορθή χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου ειδικότερα από παιδιά και εφήβους. Έκτοτε, έχει ενημερώσει περισσότερους από 200.000 γονείς και παιδιά μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και μέσω ημερίδων και συνεργασιών με αρμόδιους φορείς όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Saferinternet.gr. 

 
200.000 γονείς και παιδιά έχουν ενημερωθεί για την ορθή χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών