Χίος, Κυριακή 24 Ιουνίου

1,7 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή της οδού «Αγίας Ειρήνης»

Πέμ, 24/05/2018 - 15:35
Από την οδό Καλουτά στο ΙΚΑ θα βγάζει ο νέος δρόμος

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του έργου «Κατασκευή οδού Αγίας Ειρήνης στη Χίο», συνολικού προϋπολογισμού 1.689.127,10 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δρόμου για τη σύνδεση της οδού Ράμνης με την παραλιακή οδό Καλουτά.

Η νέα οδός έχει μήκος 350 μέτρα περίπου, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμια σε κάθε πλευρά. Στην περιοχή σύνδεσης με την οδό Ράμνης διαμορφώνεται ισόπεδος κόμβος με φωτεινή σηματοδότηση.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Χίου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2020.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τους χρηματοδοτικούς ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα υλοποίησης ενός έργου προτεραιότητας για την κυκλοφοριακή διευκόλυνση  του κέντρου της πόλης της Χίου. Πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χίου, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ)».

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 07:43
Δυο - δυό... οι Δήμαρχοι

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου με δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε  χθες εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο κ. Βουρνούς τόνισε την ιδιαιτερότητα των νησιών σε χρονική και χωρική ασυνέχεια, που αποτελούν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δρουν σε αυτά. Επιπρόσθετα, παρουσίασε το μεγάλο έργο του αεροδρομίου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έπειτα από την προχθεσινή υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ, Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αύξησης των φόρων ιδιοκτησίας, την ναυτιλία, τον τουρισμό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.