Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

4 εκλογικά τμήματα στη Χίο για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς

Τρί, 07/11/2017 - 14:58

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη Προέδρου στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς και στη Χίο θα λειτουργήσουν γι’ αυτό το σκοπό 4 εκλογικά τμήματα, σε 3 εκλογικά κέντρα. Ένα στο πρώην κοινοτικό κατάστημα των Καρδαμύλων, δύο στο Δημαρχείο Χίου και ένα ακόμη στο πρώην κοινοτικό γραφείο Αρμολίων, όπου θα μπορούν να προσέρχονται οι ψηφοφόροι από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφίσουν, να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλουν κατ’ ελάχιστο 3 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Υπεύθυνος της εκλογικής επιτροπής Β. Αιγαίου, Στέλιος Καμπούρης, σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος από τις 12 Νοεμβρίου στο δεύτερο γύρο, δηλ. στις 19 Νοεμβρίου, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει στον πρώτο.

Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στο αδιάβλητο της διαδικασίας, λέγοντας ότι θα γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας με ηλεκτρονικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι το 3ευρω, που πρέπει να καταβάλουν οι συμμετέχοντες, θα καλύψει μέρος της δαπάνης για τη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει εκτιμήσεις για το πόσοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, σημείωσε όμως ότι με βάση τα ισχύοντα δεδομένα και σε συνδυασμό με το χθες αν συμμετέχουν πάνω από 600 θα είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Θυμίζουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, που ανέδειξαν Πρόεδρο την Φ. Γεννηματά, στη Χίο οι συμμετέχοντες κυμάνθηκαν στους 400.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 19:58

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι εταίροι μας είναι πολύ χαρούμενοι καθώς έχουν βρει μία Κυβέρνηση που δε φέρνει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που προτείνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τι θέλει, αλλά στην πραγματικότητα ψηφίζει τα αντίθετα.

 

Έχει ήδη ψηφιστεί το 4ο μνημόνιο, καθώς 1/1/2019 κόβονται συντάξεις, 1/1/2020 κόβεται το αφορολόγητο, έχουμε δεχθεί υψηλά πλεονάσματα, έχουμε δεχθεί όλους τους όρους του μνημονίου χωρίς να υπάρχει παράλληλη χρηματοδότηση!

 

oi_axiologiseis_ton_proigoymenon_eton_kathysteroysan_dioti_ginotan_diapragmateysi