Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

7,5 εκ.ευρώ η αντικατάσταση δημοτικών λαμπτήρων

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ 7ΕΤΙΑ, ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/02/2018 - 14:49

Σε δανεισμό θα καταφύγει ο δήμος Χίου προκειμένου να αντικαταστήσει τους 18.000 και πλέον δημοτικούς λαμπτήρες, σε όλη την Χίο, με νέους τύπου LED.

To θέμα  έρχεται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τέταρτης όπου θα ζητηθεί η έγκριση δανείου   από το παρακαταθηκών και δανείων, ύψους 7.5 εκ. ευρω.

 Η  δαπάνη φαίνεται να είναι μεγάλη αλλά ουσιαστικά θα υπάρχει  απόσβεση μέσα σε μια 7ετια λόγω οικονομίας, ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι παράλληλα θα υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους, καθώς θα αντικατασταθούν φωτιστικά 30ετιας  που αυτή την στιγμή προσφέρουν λιγότερο φωτισμό με μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

 Σύμφωνα τώρα με τον Μανώλη Βουρνού ο δανεισμός αποτελεί πιο ασφαλή τρόπο εξευρέσεις χρημάτων για την ολοκλήρωση του έργου καθώς ο άλλος τρόπος που προβλέπεται δηλαδή η ανάθεση σε εργολάβο δεν εξασφαλίζει την ολοκληρωτική αντικατάσταση.

«Είναι μια  καλή διέξοδος  που έχει  εφαρμοστεί σε 3 με 4 δήμους  χωρίς ωστόσο κανείς να έχει φτάσει την ολοκληρωτική αντικατάσταση, άρα μιλάμε για λύση βελτίωσης αλλά όχι  για λύση οριστική», ανεφερε.

Στα θετικά τώρα του προγράμματος αντικατάστασης λαμπτήρων, εκτός της οικονομίας, είναι και η  Τηλεμετρία .

«Σε κάθε ρολόι δημοτικού φωτισμού θα μετριέται on line η κατανάλωση, έτσι αν αλλάξει η ένδειξη θα καταλάβει ο δήμος ότι κάτι έγινε, πχ κάηκε η λάμπα», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα πτώσης της τάσης σε προκαθορισμένες  μεταμεσονύκτιες ώρες, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία.

 

pollapla_ofeli_apo_antikatastasi_lamptiron_me_led

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.