Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

9 επιπλέον οχήματα στην υπηρεσία καθαριότητας

Ψηφίστηκε η προμήθειά τους στην Οικονομική Επιτροπή
Παρ, 11/08/2017 - 14:38

9 οχήματα για την ενίσχυση, την ανανέωση και αναβάθμιση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου, βρίσκονται καθ’ οδόν, μετά την ψήφιση από την οικονομική επιτροπή της σχετικής απόφασης. Το κόστος αγοράς των οχημάτων αυτών ανέρχεται στα 610.080€ και προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο διάστημα τα παρακάτω οχήματα:

 

  • 1 ανατρεπόμενο φορτηγό μεικτού φορτίου 14τν με υδραυλικό γερανό, αρπάγη και βίντσι
  • 1 τριαξονικό ημιρυμουλκόμνο απορριμματοκιβώτιο
  • 1 απορριμματοφόρο όχημα τύπου περιστρεφόμενου τύμπανου 6Μ3
  • 1 ανατρεπόμενο φορτηγό μεικτού φορτίου 3,5τν με υδραυλικό γερανό και αρπαγή
  • 1 καλαθοφόρο όχημα τηλεσκοπικού τύπου
  • 2 ελαφρά φορτηγά
  • 1 όχημα τύπου βαν
  • 1 ρυμουλκούμενο όχημα 3,5τν
Σάβ, 26/05/2018 - 06:43
φωτο αρχείου

Τον Δήμο του Sankt Ingbert επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη, στα πλαίσια των διαδημοτικών επαφών που οργανώνονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης του Δημάρχου του Sankt Ingbert Χανς Βάγκνερ και στελεχών του δήμου στοιχείο τον Ιανουάριο του 2018, και αυτής που ακολούθησε από μηχανικούς του δήμου στο Sankt Ingbert πριν από περίπου ένα μήνα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε κυρίως την παρακολούθηση καλών πρακτικών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα όπως επισκευές των οδοστρωμάτων, συλλογή και διάθεση αποβλήτων, διαχείριση της πόλης με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Μέσα από τις επαφές με άλλους δήμους επιδιώκουμε την εξοικείωση των στελεχών του Δήμου της Χίου με πρακτικές και τεχνολογίες που μας είναι χρήσιμες, ώστε να μπορέσουμε να τις μεταφέρουμε στη σωστή κλίμακα και στις συνθήκες της Χίου. Μαζί με τον Δήμο του Sankt Ingbert, εντοπίζουμε αυτούς τους τομείς και συνεργαζόμαστε προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Χίο και τα προϊόντα της”.

Οι επαφές με τον Δήμο του Sankt Ingbert θα συνεχιστούν με επίσκεψη στελεχών του Δήμου της Χίου από τον τομέα της καθαριότητας, ώστε να δουν στην πράξη και να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα της διαχείρισης αποβλήτων με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο Sankt Ingbert, όπως η κομποστοποιηση των κλαδεμάτων, η λειτουργία πράσινου σημείου για τα ανακυκλώσιμα και ογκώδη κλπ.