Χίος, Τρίτη 22 Μαΐου

Αφετηρία και μπούσουλας για τους νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας η Απεργία Διαρκείας των ναυτικών

Παρ, 09/12/2016 - 06:17

Αφετηρία και μπούσουλας για τους νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας η Απεργία Διαρκείας των ναυτικών

Η ‘’ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Χίου’’εκφράζει τη συμπαράσταση και την απεριόριστη αλληλεγγύη της στην Απεργία Διαρκείας των ναυτικών μας, που ήδη συμπλήρωσε μια εβδομάδα με καθολική συμμετοχή.

Αφετηρία και μπούσουλας για τους νικηφόρους αγώνες της επόμενης μέρας είναι αυτή η απεργία.Στο ναυτεργατικό κίνημα σαν επιμέρους κομμάτι του συνολικού αγώνα, απαιτείται τουλάχιστον η κοινή μετωπική συμπόρευση ναυτικών, συνταξιούχων ΝΑΤ, σπουδαστών, εκπαιδευτικών στις Α.Ε.Ν, αλλά και όλων των κατοίκων των νησιών. 

Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας.Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να αποκτήσει διακλαδικά χαρακτηριστικά και να στηριχθεί έμπρακτα απ΄όλους τους νησιώτες και τους εργαζόμενους της χώρας, μακριά από επικίνδυνες πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού στις οποίες ήδη κάποιοι προχώρησαν.

Είναι προφανές ότι την επόμενη περίοδο έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα επιβίωσης.Εδώ και τώρα θα πρέπει να βγει ο ζωντανός κόσμος, η εργαζόμενη πλειοψηφία στο ξέφωτο των πραγματικής πάλης και του ανυποχώρητου αγώνα διάρκειας.Εκεί που αλλάζουν οι συνειδήσεις.Εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές πολιτικές.Εκεί που (και πάλι) θα κριθεί το δίκιο! 

Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας,της φτώχειας και του παρηκμασμένου συστήματος που δεν μπορεί να ξεπεράσει αλλιώς την κρίση του. 
Όλοι στους δρόμους για αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή! 

 8/12/2016 
''ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Χίου''

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής αγώνα για το προσφυγικό
Τρί, 22/05/2018 - 06:52
ΒΙΑΛ

Σήμερα αποδείχτηκε ότι με την διαχείριση που ασκείται εντός της ΒΙ.ΑΛ. υπάρχει μία γενική ασάφεια (πόσοι και ποιοι ακριβώς βρίσκονται εκεί, αν έχουν πάρει άσυλο , κλπ) σε σημείο που να εκπλήσσεται μέχρι και ο τελευταίος Χιώτης πολίτης . Αυτό από μόνο του είναι μία απόδειξη ότι ουσιαστικά το Ελληνικό κράτος δεν ασκεί την διαχείριση εκεί ,πόσο μάλλον τον έλεγχο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται επίσης, αν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για το αριθμητικό πλαφόν των διαμενόντων εκεί.

Η κατάσταση δείχνει να έχει φύγει εκτός ελέγχου όχι μόνο στην ΒΙΑΛ αλλά σε όλα τα νησιά. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έλαβε βουλευτής μετά από επερώτηση στην Βουλή για τον αριθμό και τον σκοπό των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Λέσβο .114 ΜΚΟ και 7356 αμειβόμενοι «ανθρωπιστές» χωρίς να ξέρει κανείς την προέλευσή και τις επιδιώξεις τους, ενώ το ένα υπουργείο δηλώνει αναρμόδιο και υποδεικνύει το άλλο (ναυτιλίας και μεταναστευτικής πολιτικής αντίστοιχα).

Ποιοι όμως είναι αυτοί που επιδιώκουν την ασάφεια ,την αδιαφάνεια , ποιοι ασκούν τον έλεγχο στο ΚΥΤ και ποιοι είναι αυτοί που επωφελούνται από την ΜΗ εφαρμογή της απόφασης;

Μα αυτοί που υπηρετούν πρώτιστα τον εγκλωβισμό των μεταναστών στο νησί , αυτοί που έχουν εδώ και πολύ καιρό υποκαταστήσει επισήμως το Κράτος και όσοι έχουν οικονομικό όφελος .

Η Ύπατη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ που βρίσκονται εντός του κτιρίου της ΒΙ.ΑΛ. ,είναι αυτές που έχουν τον πρώτο λόγο ακόμα και στους νεοαφιχθέντες, πριν ακόμα και από την FRONTEX ,το Λιμενικό και την Ελληνική Αστυνομία !!

Το επίσημο κράτος στα νησιά της πρώτης γραμμής του προβλήματος, περιμένει τις εντολές των ΜΚΟ. Το ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ λειτουργεί ως παράρτημα τους και πάντα ενάντια στα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών αλλά και των προσφύγων- μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι, η προκήρυξη για την κατασκευή Ύδρευσης, Αποχέτευσης αλλά και την επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. , έγινε μέσω της Ύπατης Αρμοστείας (http://www.politischios.gr/horia/ayta-i-eisaggeleas-den-ta-blepei )

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσας στην πρώτη του επίσκεψη στη Χίο, παραδέχθηκε ότι από 1-1-2019 η κυβέρνηση θα αναλάβει την διαχείριση του μεταναστευτικού στα νησιά (η οποία έχει παραδοθεί στις ΜΚΟ ).

Το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση του χθες αναφέρει ότι το ΚΥΤ Χίου έχει 1783 άτομα δηλαδή 509 άτομα πάνω από το πλαφόν που επέβαλε το ΣτΕ.

(http://mindigital.gr/index.php/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-refugee-crisis/2303-apotyposi-tis-ethnikis-eikonas-katastasis-gia-to-prosfygiko-metanasteftiko-zitima-tin-20-5-2018)

Ζητούμε την άμεση εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων από το ΕΠΙΣΗΜΟ Ελληνικό κράτος και τους λειτουργούς του, δηλαδή την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με βάση την διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας, του Συμβούλιου της Επικρατείας.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ