Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Αφού δεν γίνεται Αεροδρόμιο το... φύτεψαν

Συμβολική διαμαρτυρία στον απαλλοτριωθέντα χώρο της Φάρκαινας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 13/05/2017 - 11:40

Σε μια συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2017 τρεις συμπολίτες μας, οι Αλέξανδρος Μιχάλας, Γιάννης Καζάνας (Αθάνατος) και Ανδρέας Κουνέλης, φυτεύοντας λαχανικά στην άκρη της έκτασης που απαλλοτρίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, γκρεμίζοντας και τη συνοικία της Φάρκαινας, υποτίθεται για να επεκταθεί το αεροδρόμιο. Όπως είπαν η αντίστοιχη απαλλοτρίωση, μόνο σε γη, στο νότιο μέρος έγινε πριν 20 χρόνια χωρίς να γίνει κανένα έργο. Αν μείνουμε ανενεργοί, είπαν, θα περιφράξουν το χώρο και θα περάσουν άλλα 20 χρόνια και μεγαλύτερο αεροδρόμιο δεν θα δούμε. "Εγώ βρήκα αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία", είπε ο Αλέξανδρος Μιχάλας, "ελάτε να φυτέψουμε όλοι μαζί, αφού έχουν για πέταμα τα λεφτά μας, γιατί τις απαλλοτριώσεις εμείς τις πληρώσαμε, τουλάχιστον να τρώμε καμιά ντομάτα και καμιά πατάτα...".

Σχετικά Άρθρα

6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Παρ, 23/03/2018 - 16:31

Στα «χέρια» του Δήμου Χίου πέρασε το ακίνητο της Δασκαλόπετρας , έναντι μισθώματος, καθώς σήμερα υπογράφει το συμφωνητικό μεταξύ του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Βροντάδου

«Πέρασαν πάνω από δυο χρόνιά για να νοικιαστεί αυτός ο χώρος από τον δήμο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα αναδείξει το κτίριο  ώστε όλη η περιοχή να λειτουργήσει σαν ένα κέντρο προβολής της ομηρικής παράδοσης», ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Παράλληλα 6 προτάσεις έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και κυρίως σχολικών κτηρίων ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Χίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, στην πρόσκληση που έχει ανοίξει για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων.

Ανάμεσα στα έργα είναι η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση  των ξενώνων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου έργο με προϋπολογισμό 3.700.000€ αλλά και η αποκατάσταση των προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 3ου Γενικού Λυκείου της Χίου, το οποίο από την κατασκευή του παρουσιάζει προβλήματα στεγάνωσης και όχι μόνο.

Αναλυτικά η λίστα:

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Λιβάνειου 2ου Γυμνασίου

Λυκείου Χίου» με προϋπολογισμό 1.180.000€

-  «Ενεργειακή αναβάθμιση 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου» με προϋπολογισμό 805.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Νενήτων Δ.Ε. Ιωνίας» με προϋπολογισμό 377.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Πυργίου Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων» με προϋπολογισμό 450.οοο€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου – 3ου Λυκείου Χίου» με 2.500.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου και ξενώνων» με προυπολογισμό 3.749.454€

httpswww.youtube.comwatchv3rtaekrijsk