Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Αφού δεν γίνεται Αεροδρόμιο το... φύτεψαν

Συμβολική διαμαρτυρία στον απαλλοτριωθέντα χώρο της Φάρκαινας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 13/05/2017 - 11:40

Σε μια συμβολική διαμαρτυρία προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2017 τρεις συμπολίτες μας, οι Αλέξανδρος Μιχάλας, Γιάννης Καζάνας (Αθάνατος) και Ανδρέας Κουνέλης, φυτεύοντας λαχανικά στην άκρη της έκτασης που απαλλοτρίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, γκρεμίζοντας και τη συνοικία της Φάρκαινας, υποτίθεται για να επεκταθεί το αεροδρόμιο. Όπως είπαν η αντίστοιχη απαλλοτρίωση, μόνο σε γη, στο νότιο μέρος έγινε πριν 20 χρόνια χωρίς να γίνει κανένα έργο. Αν μείνουμε ανενεργοί, είπαν, θα περιφράξουν το χώρο και θα περάσουν άλλα 20 χρόνια και μεγαλύτερο αεροδρόμιο δεν θα δούμε. "Εγώ βρήκα αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία", είπε ο Αλέξανδρος Μιχάλας, "ελάτε να φυτέψουμε όλοι μαζί, αφού έχουν για πέταμα τα λεφτά μας, γιατί τις απαλλοτριώσεις εμείς τις πληρώσαμε, τουλάχιστον να τρώμε καμιά ντομάτα και καμιά πατάτα...".

Συμβολική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 18:50
Μ. Κόνσολας, Ν. Μηταράκης, Χ. Αθανασίου

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου για τον ορισμό Περιφερειακών Τομεαρχών, ο Περιφερειακός Τομεάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, είχε σήμερα συνάντηση με τους βουλευτές των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, αν. τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου και τον κ. Νότη Μηταράκη, αν. τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Χίου.

Στη συνάντηση των τριών, τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας του Περιφερειακού Τομεάρχη με τους βουλευτές της Περιφέρειας για να επιτευχθεί καλύτερη προετοιμασία της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Περιφέρειας και κάθε νησιού ξεχωριστά στα οποία η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εστιάσει, οι άξονες των προγραμματικών προτάσεων της ΝΔ για το Βόρειο Αιγαίο καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων στο προσεχές διάστημα.