Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Αφού δεν στηρίζει η Κυβέρνηση τον μειωμένο ΦΠΑ, ψάχνουμε συμμάχους στην Ε.Ε.

Δηλώνει ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 31/01/2018 - 13:16
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την εκκίνηση μιας διαδικασίας για εξεύρεση συμμαχιών στην Ευρώπη με στόχο την εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στα νησιά, με αιχμή του δόρατος τον ΦΠΑ, επεδίωξαν οι Δήμαρχοι του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και ο Χίου, Μανώλης Βουρνούς, που έθεσαν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την αναφορά που κατέθεσαν να γίνεται καταρχήν παραδεκτή για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε σήμερα στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος Χίου, “αυτό που περιμένουμε να προκύψει από αυτήν την κίνηση είναι να εξελιχθεί το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά σ’ ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που θα απασχολήσει κι άλλες ευρωπαϊκής χώρες και ενώ δεν έχουμε σύμμαχο την ελληνική κυβέρνηση να βρούμε αλλού συμμάχους».

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.