Χίος, Πέμπτη 19 Ιουλίου

Αφού δεν στηρίζει η Κυβέρνηση τον μειωμένο ΦΠΑ, ψάχνουμε συμμάχους στην Ε.Ε.

Δηλώνει ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 31/01/2018 - 13:16
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την εκκίνηση μιας διαδικασίας για εξεύρεση συμμαχιών στην Ευρώπη με στόχο την εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στα νησιά, με αιχμή του δόρατος τον ΦΠΑ, επεδίωξαν οι Δήμαρχοι του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και ο Χίου, Μανώλης Βουρνούς, που έθεσαν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την αναφορά που κατέθεσαν να γίνεται καταρχήν παραδεκτή για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε σήμερα στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος Χίου, “αυτό που περιμένουμε να προκύψει από αυτήν την κίνηση είναι να εξελιχθεί το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά σ’ ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που θα απασχολήσει κι άλλες ευρωπαϊκής χώρες και ενώ δεν έχουμε σύμμαχο την ελληνική κυβέρνηση να βρούμε αλλού συμμάχους».

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/07/2018 - 18:07
Αρ. Ζαννίκος

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα του παμβρονταδουσιακού συνεδρίου, που θα γίνει από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου στην ΠΕΚΕΒ και περιλαμβάνει την ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το χωροταξικό σχεδιασμό, τις υποδομές, το περιβάλλον, τις ευκαιρίες απασχόλησης των νέων και τον ρόλο της εμπορικής ναυτιλίας.

Όπως ενημερώνει ο Αριστείδης Ζαννίκος πρώην Δήμαρχος και από τις ψυχές του Συνεδρίου, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ντοκυμαντέρ του τυπογράφου Νίκου Γεωργούλη για τον Βροντάδο του χθές αλλά το κυρίως ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στο άυριο.

Δύο μέρες από το Συνέδριο μας, διευκρίνησε ο Αρ. Ζαννίκος είναι αφιερωμένες με διάφορες εισηγήσεις ακριβώς σ’ αυτό, το μέλλον δηλαδή της περιοχής.