Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

"Αγκυροβόλησαν"... στην Παναγιά των Οινουσών τρεις Τουρκικές Ακταιωροί !

Συνεχείς αεροπορικές παραβιάσεις. Δύο σκάφη του Λιμενικού παρακολουθούν τις προκλήσεις
Τετ, 08/02/2017 - 18:35

Η πρόκληση έχει αυτή τη φορά τη μορφή της... άγκυρας. Αναφερόμαστε στο μόνιμο επεισόδιο, που εκτυλίσσεται από το μεσημέρι στη Νήσο Παναγιά των Οινουσσών, όπου δύο σκάφη του Λιμενικού, βρίσκονται στο σημείο και παρακολουθούν τρείς Τουρκικές ακταιωρούς, που δεν παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά παραμένουν "αγκυροβολημένες" μέσα σε αυτά, με την έννοια ότι κινούνται αλλά σε μόνιμη παραβίαση, σε απόσταση ενός μιλίου από την Νήσο Παναγιά, δείχνοντας εμφανώς ότι την θεωρούν "γκρίζα" ζώνη. Αυτό τη στιγμή, που η Παναγιά δεν είναι βραχονησίδα, φιλοξενώντας εδώ και πολλά χρόνια Στρατιωτικό φυλάκιο, υπάρχει σ' αυτή Ιερός Ναός και χρησιμοποιείται συχνά από Αιγνουσιώτες ως βοσκότοπος. Την ίδια στιγμή, που οι Ακταιωροί προκαλούν μόνιμη πρόκληση, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα Τουρκικό Αεροσκάφος, πραγματοποιεί συνεχώς πτήσεις πάνω από την Παναγιά στηρίζοντας τις παραβιάσεις από αέρος. Την κατάσταση παρακολουθεί το ΓΕΕΘΑ και με Πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να εμπλέκονται.

Σχετικά Άρθρα

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
Κυρ, 18/03/2018 - 17:14
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς

Δεν ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 4 τοπικών Σωματείων, να βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Χίου και να διαδηλώσουν κατά της κράτησης των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης. Παρόλα αυτά με πρωτοβουλία των συλλόγων Θρακών και Μακεδόνων Χίου, των Πελοποννησίων Χίου, των Κρητών Χίου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και με κεντρική ομιλήτρια την Γεωργία Μπιτάκου, πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στα... ορεινά της.

Όλοι οι ομιλητές -Τούλα Μπατσούκα, Σταύρος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μπίτσικας, Γεωργία Μπιτάκου, Σίμος Παλτσανιτίδης- με αφορμή το γεγονός στον Έβρο έκαναν αναφορά, άλλος μικρή κι άλλος μεγαλύτερη, γενικότερα στα εθνικά μας θέματα, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα μνημόνια και τα αποτελέσματά τους, που όλοι βιώνουμε χρόνια τώρα. Επίσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου, Νικήτας Ντάτης, "απολογούμενος" για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του δρόμου Γυναικών και μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει στην επίμαχη περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς.

Τέλος η κα Μπιτάκου, με οδηγό της το Σύνταγμα, το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες να διαβάσουν, μας κάλεσε σε εγρήγορση μέχρι η χώρα μας να ανακτήσει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, ισχύ και δυναμική και να γίνει ανεξάρτητη, αποτινάσσοντας τα δεσμά στα οποία την έχουν αλυσσοδέσει.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Σταύρος Μιχαηλίδης, Ναύαρχος ε.α. στο βήμαΟ Πρόεδρος των Πελοποννησίων Χίου, Παναγιώτης ΜπίτσικαςΗ κεντρική ομιλήτρια Γεωργία ΜπιτάκουΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Πρόεδρος των ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης