Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Αγοράζει οικόπεδα η ΔΙΑΝΟΧ, για την μονάδα μηχανικής διαλογής απορριμμάτων

Παρ, 09/02/2018 - 15:29

Στην αγορά οικοπέδων δίπλα στο ΧΥΤΑ, θα προχωρήσει η ΔΙΑΝΟΧ, προκειμένου να εγκαταστήσει την μονάδα μηχανικής  διαλογής απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτη Συριώδη, υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες των γειτονικών με τη δομή του ΧΥΤΑ οικοπέδων, ενώ  εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση  της αγοράς , που κυμαίνεται περίπου στις 40.000 ευρώ.

«Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων δεν έχουν αντίρρηση να μας πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους» ανέφερε ο κ.Συριώδης και μάλιστα για τον λόγο αυτό είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους την Κυριακή στην Βέσσα.

«Είναι σημαντικό την έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ να υπάρχει ήδη και η περιοχή που θα εγκατασταθεί η μονάδα» ανέφερε ο κ. Συριώδης.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πέμ, 22/02/2018 - 16:44

Με «άδεια χέρια» έφυγε από την συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, καθώς δεν παραχωρήθηκε από  το Λιμενικό ταμείο ο χώρος των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά αποφασίστηκε  να ακολουθηθεί  η διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να εκμισθωθεί .

Ο προβληματισμός που υπήρχε από την αρχή της συνεδρίασης, ήταν εμφανής, καθώς η νομοθεσία προβλέπει μεν την παραχώρηση αλλά μέχρι μια δεκαετία, γεγονός που πιθανά να  λειτουργούσε ανασταλτικά στους χορηγούς της ανάπλασης.

 «Πώς θα πούμε σε αυτούς που βάζουν 2 εκ ευρώ, ότι σε δέκα χρονιά πιθανά ο ΝΟΧ θα φύγει από τις εγκαταστάσεις;» ανέφερε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, συμπληρώνοντας ότι ναυτικός Όμιλος θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο σχεδόν μόλις λάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χίου.

Τον προβληματισμό του προέδρου του ΝΟΧ, συμμερίστηκαν και τα μέλη της λιμενικής επιτροπής με τον πρόεδρο της Αντώνη Κέφη να τονίζει το «γράμμα του νόμου», προκειμένου να  αποφευχθούν …παρατράγουδα, στις προτάσεις που ακούστηκαν.

Έτσι ομόφωνα η Λιμενική επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία δημοπρασίας, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει πολυετής μίσθωση με όρους  που θα αναφέρουν ρητά ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα αφορά σε συγκεκριμένους ναυταθλητικούς σκοπούς, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα  συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία.

 

 

 

sto_skopelo_tis_nomothesias_i_polyetis_parahorisi_noh