Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Απαντά στον Μάρκο Σκούφαλο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό της σημερινής συνεδρίασης

Παρ, 12/01/2018 - 16:11

Απαντά στον επικεφαλής της ΛΑΣ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Γιάννης Γεωργιάδης, αναφορικά με τις ευθύνες που επιρρίπτει στον τρόπο σύγκλισης του Σώματος, ο Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος στην επιστολή του (δημοσιεύθηκε στο alithia.gr) δηλώνει ότι δε θα μετέχει στην σημερινή συνεδρίαση, επιλέγοντας την κινητοποίηση για το πολυνομοσχέδιο που θα γίνει την ίδια ώρα , ενώ παράλληλα ασκεί κριτική και για τη χρήση του συμβουλίου προκειμένου να στήνεται ένα σκηνικό έντασης με αφορμή το προσφυγικό, για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει τη λύπη του για τη μη συμμετοχή του συμβούλου στη συνεδρίαση και σημειώνει ότι εκείνο που προτάσσει το προεδρείο είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων του δήμου. Αναλυτικά αναφέρει:

«Με αφορμή την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου σχετικά με την σημερινή σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωρίζουμε ότι η συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου 2018 προγραμματίστηκε από τις 3 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην ημερήσια διάταξή της έπρεπε οπωσδήποτε να τεθούν θέματα που στην πλειοψηφία τους έχουν καταληκτική ημερομηνία, μετά το πέρας της οποίας θα καταγράφονταν δυσμενείς συνέπειες για το Δήμο Χίου. Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν τούτου γίνεται αντιληπτό ότι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί πάντοτε με βασικό γνώμονα την προώθηση και εξασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Χίου, καθώς και την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος, εκφράζει δε τη λύπη του για την μη παρουσία του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. στην σημερινή συνεδρίαση.»

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 19:58

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι εταίροι μας είναι πολύ χαρούμενοι καθώς έχουν βρει μία Κυβέρνηση που δε φέρνει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που προτείνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τι θέλει, αλλά στην πραγματικότητα ψηφίζει τα αντίθετα.

 

Έχει ήδη ψηφιστεί το 4ο μνημόνιο, καθώς 1/1/2019 κόβονται συντάξεις, 1/1/2020 κόβεται το αφορολόγητο, έχουμε δεχθεί υψηλά πλεονάσματα, έχουμε δεχθεί όλους τους όρους του μνημονίου χωρίς να υπάρχει παράλληλη χρηματοδότηση!

 

oi_axiologiseis_ton_proigoymenon_eton_kathysteroysan_dioti_ginotan_diapragmateysi