Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Απαντά στον Μάρκο Σκούφαλο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό της σημερινής συνεδρίασης

Παρ, 12/01/2018 - 16:11

Απαντά στον επικεφαλής της ΛΑΣ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Γιάννης Γεωργιάδης, αναφορικά με τις ευθύνες που επιρρίπτει στον τρόπο σύγκλισης του Σώματος, ο Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος στην επιστολή του (δημοσιεύθηκε στο alithia.gr) δηλώνει ότι δε θα μετέχει στην σημερινή συνεδρίαση, επιλέγοντας την κινητοποίηση για το πολυνομοσχέδιο που θα γίνει την ίδια ώρα , ενώ παράλληλα ασκεί κριτική και για τη χρήση του συμβουλίου προκειμένου να στήνεται ένα σκηνικό έντασης με αφορμή το προσφυγικό, για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει τη λύπη του για τη μη συμμετοχή του συμβούλου στη συνεδρίαση και σημειώνει ότι εκείνο που προτάσσει το προεδρείο είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων του δήμου. Αναλυτικά αναφέρει:

«Με αφορμή την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου σχετικά με την σημερινή σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωρίζουμε ότι η συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου 2018 προγραμματίστηκε από τις 3 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην ημερήσια διάταξή της έπρεπε οπωσδήποτε να τεθούν θέματα που στην πλειοψηφία τους έχουν καταληκτική ημερομηνία, μετά το πέρας της οποίας θα καταγράφονταν δυσμενείς συνέπειες για το Δήμο Χίου. Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν τούτου γίνεται αντιληπτό ότι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί πάντοτε με βασικό γνώμονα την προώθηση και εξασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Χίου, καθώς και την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος, εκφράζει δε τη λύπη του για την μη παρουσία του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. στην σημερινή συνεδρίαση.»

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/06/2018 - 12:38

O Μάρκος Σκούφαλος, είναι ο νέος Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, μετά τη συγκρότηση σε Σώμα την περασμένη Παρασκευή της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ όπως αυτή προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 6/6/2018.

Η σύνθεση της Ε.Γ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ είναι η εξής:

Πρόεδρος: Σκούφαλος Μάρκος         

Αντιπρόεδρος: Νικήτας Παναγιώτης

Γεν. Γραμματέας: Γατανά Σοφία

Ταμίας: Νομικός Δημήτρης

Μέλη: Αμπαζής Γεώργιος, Καμπούρης Στέλιος, Στρουμπάκης Ιωάννης, Καρατζάς Κων/νος και Σταυρινούδης Σταύρος.