Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Απέρριψε το ενδεχόμενο κινητοποίησης την 11η για το προσφυγικό ο Δήμαρχος Χίου

Τετ, 08/11/2017 - 15:30

Απέρριψε το ενδεχόμενο κινητοποίησης, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου, την 11η Νοεμβρίου, στα πλαίσια διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που άπτονται της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε την επέτειο απελευθέρωσης νησιού με οποιοδήποτε άλλο θέμα, όσο σοβαρό κι αν είναι αυτό.

Το θέμα έθεσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη, με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα, στην πρόσφατη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή της Βουλής, ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Καμπούρης. Όπως είπε, αν εκείνος ήταν στη θέση του δημάρχου θα συγκαλούσε άμεσα δημοτικό συμβούλιο, παραθέτοντας το παράδειγμα του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου, που σήμερα, μέρα επετείου της απελευθέρωσης του νησιού, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην παραστεί κανένας εκλεγμένος στην εξέδρα των επισήμων.

«Τι σκοπεύετε να κάνετε για να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα;» ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος, επικαλούμενος την ανάγκη για ομοψυχία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

«Προφανώς έχουμε ομοψυχία, αλλά το να προχωράμε με συστηματικές και προγραμματισμένες ενέργειες, έχει δείξει ότι σταδιακά έχει ένα αποτέλεσμα, παρόλο που πολλά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε», ανταπάντησε ο Δήμαρχος και παρέπεμψε στην ενεργοποίηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε συσταθεί για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η οποία θα μπορούσε να φέρνει προετοιμασμένα στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά θέματα.

«Δεν έχω αντίρρηση να συζητηθεί το θέμα αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει κατεπείγουσα σύγκληση. Σε σύντομο διάστημα, οργανωμένα και συντεταγμένα, μπορούμε να το συζητήσουμε», ήταν και η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Γεωργιάδη.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πέμ, 22/02/2018 - 16:44

Με «άδεια χέρια» έφυγε από την συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, καθώς δεν παραχωρήθηκε από  το Λιμενικό ταμείο ο χώρος των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά αποφασίστηκε  να ακολουθηθεί  η διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να εκμισθωθεί .

Ο προβληματισμός που υπήρχε από την αρχή της συνεδρίασης, ήταν εμφανής, καθώς η νομοθεσία προβλέπει μεν την παραχώρηση αλλά μέχρι μια δεκαετία, γεγονός που πιθανά να  λειτουργούσε ανασταλτικά στους χορηγούς της ανάπλασης.

 «Πώς θα πούμε σε αυτούς που βάζουν 2 εκ ευρώ, ότι σε δέκα χρονιά πιθανά ο ΝΟΧ θα φύγει από τις εγκαταστάσεις;» ανέφερε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, συμπληρώνοντας ότι ναυτικός Όμιλος θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο σχεδόν μόλις λάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χίου.

Τον προβληματισμό του προέδρου του ΝΟΧ, συμμερίστηκαν και τα μέλη της λιμενικής επιτροπής με τον πρόεδρο της Αντώνη Κέφη να τονίζει το «γράμμα του νόμου», προκειμένου να  αποφευχθούν …παρατράγουδα, στις προτάσεις που ακούστηκαν.

Έτσι ομόφωνα η Λιμενική επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία δημοπρασίας, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει πολυετής μίσθωση με όρους  που θα αναφέρουν ρητά ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα αφορά σε συγκεκριμένους ναυταθλητικούς σκοπούς, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα  συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία.

 

 

 

sto_skopelo_tis_nomothesias_i_polyetis_parahorisi_noh