Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

Αποχαιρετισμός στον υπουργό με... πανό και συνθήματα

Το προσφυγικό δεν είναι αυτό που... νομίζουμε
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/01/2018 - 20:42
Δηλώσεις του Γ. Μουζάλα στο Αεροδρόμιο

Με πανό και συνθήματα αποχαιρέτησαν τον υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα, κάτοικοι του Χαλκειούς και μέλη της παγχιακής Επιτροπής Αγώνα που συγκεντρώθηκαν στο Αεροδρόμιο «Όμηρος».

Ο κ. Μουζάλας, δεν συναντήθηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς μπήκε στο αεροδρόμιο από την πλαϊνή είσοδο και αναχώρησε αμέσως.

Ο ίδιος τώρα ο υπουργός σε δηλώσεις του πριν αναχώρηση, τόνισε ότι η κατάσταση στην Χίο δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται, με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή στο νησί υπάρχουν 1600 πρόσφυγες-μετανάστες ενώ οι αναχωρήσεις γίνονται με αργούς μεν, αλλά ικανοποιητικούς  ρυθμούς.

Αναφορικά με την π. ΒΙΑΛ, και την τοποθέτηση οικίσκων ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι δεν πρόκειται για επέκταση της δομής ενώ ενστερνίστηκε το αίτημα της τοπικής κοινότητας για ενίσχυσης της περίφραξης.

Πάντως ο ίδιος ομολόγησε ότι καταλαβαίνει πλήρως τους κατοίκους του Χαλκειούς και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ομαλοποιήσει την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι  ήταν έτοιμη η δημιουργία νέας δομής στον ΧΑΔΑ, χώρος που σύμφωνα με τον ίδιο του είχε υποδειχτεί από την δημοτική  αρχή, η οποία στην συνέχεια ...έκανε  πίσω.

Ο  κ. Μουζάλας πάντως σχολιάζοντας την συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τόνισε ότι έγινε σε καλό κλίμα, αφού και οι δυο πλευρές συμφωνήσαν ότι διαφωνούν και δεν γεφυρώνεται το μεταξύ  τους χάσμα, ενώ όσον αφορά την αγωγή εξώσεως που έχει καταθέσει η δημοτική αρχή ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό θα λυθεί δικαστικά.

Τέλος ανοικτό έχει μείνει  το ζήτημα δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ με τον υπουργό να δηλώνει ότι αυτό εξετάζεται από την Αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Μουζάλας είχε συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, για την οποία δήλωσε ότι έγινε επίσης σε καλό κλίμα.

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο

Σχετικά Άρθρα

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
Κυρ, 18/03/2018 - 17:14
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς

Δεν ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 4 τοπικών Σωματείων, να βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Χίου και να διαδηλώσουν κατά της κράτησης των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης. Παρόλα αυτά με πρωτοβουλία των συλλόγων Θρακών και Μακεδόνων Χίου, των Πελοποννησίων Χίου, των Κρητών Χίου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και με κεντρική ομιλήτρια την Γεωργία Μπιτάκου, πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στα... ορεινά της.

Όλοι οι ομιλητές -Τούλα Μπατσούκα, Σταύρος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μπίτσικας, Γεωργία Μπιτάκου, Σίμος Παλτσανιτίδης- με αφορμή το γεγονός στον Έβρο έκαναν αναφορά, άλλος μικρή κι άλλος μεγαλύτερη, γενικότερα στα εθνικά μας θέματα, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα μνημόνια και τα αποτελέσματά τους, που όλοι βιώνουμε χρόνια τώρα. Επίσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου, Νικήτας Ντάτης, "απολογούμενος" για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του δρόμου Γυναικών και μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει στην επίμαχη περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς.

Τέλος η κα Μπιτάκου, με οδηγό της το Σύνταγμα, το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες να διαβάσουν, μας κάλεσε σε εγρήγορση μέχρι η χώρα μας να ανακτήσει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, ισχύ και δυναμική και να γίνει ανεξάρτητη, αποτινάσσοντας τα δεσμά στα οποία την έχουν αλυσσοδέσει.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Σταύρος Μιχαηλίδης, Ναύαρχος ε.α. στο βήμαΟ Πρόεδρος των Πελοποννησίων Χίου, Παναγιώτης ΜπίτσικαςΗ κεντρική ομιλήτρια Γεωργία ΜπιτάκουΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Πρόεδρος των ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης