Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Αποχαιρετισμός στον υπουργό με... πανό και συνθήματα

Το προσφυγικό δεν είναι αυτό που... νομίζουμε
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/01/2018 - 20:42
Δηλώσεις του Γ. Μουζάλα στο Αεροδρόμιο

Με πανό και συνθήματα αποχαιρέτησαν τον υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα, κάτοικοι του Χαλκειούς και μέλη της παγχιακής Επιτροπής Αγώνα που συγκεντρώθηκαν στο Αεροδρόμιο «Όμηρος».

Ο κ. Μουζάλας, δεν συναντήθηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς μπήκε στο αεροδρόμιο από την πλαϊνή είσοδο και αναχώρησε αμέσως.

Ο ίδιος τώρα ο υπουργός σε δηλώσεις του πριν αναχώρηση, τόνισε ότι η κατάσταση στην Χίο δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται, με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή στο νησί υπάρχουν 1600 πρόσφυγες-μετανάστες ενώ οι αναχωρήσεις γίνονται με αργούς μεν, αλλά ικανοποιητικούς  ρυθμούς.

Αναφορικά με την π. ΒΙΑΛ, και την τοποθέτηση οικίσκων ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι δεν πρόκειται για επέκταση της δομής ενώ ενστερνίστηκε το αίτημα της τοπικής κοινότητας για ενίσχυσης της περίφραξης.

Πάντως ο ίδιος ομολόγησε ότι καταλαβαίνει πλήρως τους κατοίκους του Χαλκειούς και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ομαλοποιήσει την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι  ήταν έτοιμη η δημιουργία νέας δομής στον ΧΑΔΑ, χώρος που σύμφωνα με τον ίδιο του είχε υποδειχτεί από την δημοτική  αρχή, η οποία στην συνέχεια ...έκανε  πίσω.

Ο  κ. Μουζάλας πάντως σχολιάζοντας την συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, τόνισε ότι έγινε σε καλό κλίμα, αφού και οι δυο πλευρές συμφωνήσαν ότι διαφωνούν και δεν γεφυρώνεται το μεταξύ  τους χάσμα, ενώ όσον αφορά την αγωγή εξώσεως που έχει καταθέσει η δημοτική αρχή ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό θα λυθεί δικαστικά.

Τέλος ανοικτό έχει μείνει  το ζήτημα δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ με τον υπουργό να δηλώνει ότι αυτό εξετάζεται από την Αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Μουζάλας είχε συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, για την οποία δήλωσε ότι έγινε επίσης σε καλό κλίμα.

symfonisame_me_ton_dimarho_oti._diafonoyme

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 06:19
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, συμμετέχει στη συγκέντρωση για την μακεδονία, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 

Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ως ο μοναδικός ενεργός Ποντιακός Σύλλογος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, παρακολουθεί εδώ και καιρό της εξελίξεις για το Μακεδονικό.      

       Ως Πόντιοι, που γεννηθήκαμε και κατοικούμε και στην φιλόξενη Μακεδονία, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ με μέλη του Συλλόγου μας, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στης 21 Ιαν 2018 στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το νησί που μας έχει αγκαλιάσει και μας φιλοξενεί.

       Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια κόντρα σε όσους επιχειρούν να την παραχαράξουν, οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ενότητα.

       Το Σωματείο μας απέδειξε στην τοπική κοινωνία περίτρανα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

       Συσπειρωνόμαστε και χέρι – χέρι στης 21 Ιαν 2018 και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο, φωνάζουμε όλοι μαζί, πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, η Μακεδονία είναι ΜΙΑ, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, είναι ΞΑΚΟΥΣΤΗ, είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

 

 

 

Για το Δ.Σ του Σ.Π Χίου

Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτριος Νικολαΐδης