Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Απορρίπτει την μελέτη για δημοτικό κήπο και πέριξ αυτού, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Σύσκεψη στο Δήμο για τις επόμενες ενέργειές του
Πέμ, 22/02/2018 - 13:02

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Χίου στην πρόταση ανάπλασης του δημοτικού κήπου και πέριξ αυτού, που κατέθεσε ο Δήμος Χίου και η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό σε ειδική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Ομήρειο. Θυμίζουμε ότι εκτός της μελέτης του γραφείου Δοξιάδη, που έγινε με δωρεά ιδιώτη, το "πακέτο" της πρότασης περιλαμβάνει και κυκλοφοριακού χαρακτήρα αλλαγές, όπως η μετατροπή της οδού Δημοκρατίας σε διπλής κατεύθυνσης και η μετατροπή της Πολυτεχνείου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Χωρίς να είναι γνωστό το σκεπτικό της απόφαση του 4μελούς συμβουλίου, στο οποίο πρόεδρος είναι η Αντιγόνη Κυριακώδη, αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αρχή Χίου καλείται να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τις προτάσεις - τροποποιήσεις επί της μελέτης που κατέθεσε, που υποβάλλει το Συμβούλιο, ή αν θα ακολουθήσει τη δεύτερη οδό, που είναι να ζητήσει έγκριση από το δευτεροβάθμιο όργανο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη εξέλιξη σε ένα ζήτημα στο οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η Δημοτική Αρχή, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στελεχών της, μιας και πρέπει να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειές του Δήμου.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 20/07/2018 - 14:35

H έγκριση των όρων διακήρυξης για παραχώρηση της χρήσης της γεφυροπλάστιγγας του Λιμένα Μεστών, ζυγιστικής ικανότητας 60 τόνων για δύο έτη, είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 11 το πρωί.

Ακολουθεί αναλυτικά η ημερήσια διάταξη με τα θέματα:

 1. Έγκριση των όρων διακήρυξης για παραχώρηση της χρήσης της γεφυροπλάστιγγας του Λιμένα Μεστών, ζυγιστικής ικανότητας 60 τόνων για δύο έτη.
 2. Ψήφιση πίστωσης ποσού 22.000,00 ευρώ για την μελέτη αποκατάστασης ζημιάς στον Λιμένα Ψαρών.
 3. Έγκριση μελέτης και ψήφιση πίστωσης ποσού 3.452,20€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για την αποκλάδωση – κοπή δέντρων στη ζώνη του αλιευτικού καταφυγίου Καταρράκτη.
 4. Έγκριση μελέτης και ψήφιση πίστωσης ποσού 3.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για τις εργασίες συντήρησης σιδηρών και χυτοσιδηρών εξαρτημάτων και εξοπλισμού Λιμένα Ψαρών έτους 2018.
 5. Ψήφιση πίστωσης ποσού 2.583,07€ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της Υπηρεσίας στη Δ.Ο.Υ..
 6. Ψήφιση πίστωσης ποσού 95,42€ για την προμήθεια φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες του Δ.Λ.Τ. Χίου.
 7. Διάφορες ψηφίσεις πιστώσεων.
 8. Ψήφιση πίστωσης ποσού 16.000,00€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., για την παροχή υπηρεσιών ΥΑΛΕ και αναπληρωτή ΥΑΛΕ στον Κεντρικό Λιμένα Χίου σε εφαρμογή του ISPS.
 9. Ψήφιση πίστωσης ποσού 7.500,00€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., για την παροχή υπηρεσιών ΥΑΛΕ και αναπληρωτή ΥΑΛΕ στον Λιμένα Μεστών σε εφαρμογή του ISPS.
 10. Βεβαίωση οφειλών από την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης χώρου σε χερσαίες ζώνες του Νομού.
 11. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση κρηπιδώματος Κεντρικού Λιμένα Χίου».
 12. Συζήτηση επί αιτήσεως  Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ερμιόνης – Μέγα Λιμνιώνα  « Η ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ» για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στην χερσαία ζώνη αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Ερμιόνης  για τη διοργάνωση της γιορτής σαρδέλας στις 18/08/2018.
 13. Συζήτηση επί αιτήσεως  Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Λιθίου για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στην χερσαία ζώνη Λιμένα Λιθίου   για τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 11/08/2018.
 14. Συζήτηση επί αιτήσεως  Αθλητικού Ομίλου Πυργίου για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στην χερσαία ζώνη Λιμένα Εμπορειού για τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 06/08/2018.
 15. Συζήτηση επί αιτήσεως  Λεριού Μάρκου για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης πρόσθετου  χώρου στην χερσαία ζώνη Λιμένα Χίου πλησίον του καταστήματός του για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2018.
 16. Συζήτηση επί αιτήσεως  Ριτβαν Χατχή Χουσεϊν για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στην χερσαία ζώνη Λιμένα Χίου έμπροσθεν του καταστήματός του για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2018.