Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

Ασχήμιες στο δημοτικό Συμβούλιο με τους κατοίκους του Χαλκειούς να χάνουν το δίκιο τους

Ανάχωμα στον λαϊκισμό η Δημοτική αρχή Μ. Βουρνού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/01/2018 - 22:58
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ

Το ανάστημά της ύψωσε η δημοτική αρχή Βουρνού, στον παραλογισμό ενός λαϊκισμού που δεν θα βοηθούσε σε τίποτα στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, αντίθετα θα προκαλούσε μια ακόμη «ήττα» στην αντιμετώπιση του προβλήματος που λέγεται ΒΙΑΛ.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, την πρώτη για το 2018 την Παρασκευή 12/1/18, δεκάδες πολίτες, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της ΒΙΑΛ, ζητούσαν επιτακτικά από το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί στο πλάι τους, προκειμένου να κλείσει ή έστω να μην επεκταθεί η δομή στην περιοχή.

Μέχρι εκεί οι πολίτες είχαν δίκιο. Ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσουν τη στήριξη της δημοτικής αρχής με τη φυσική παρουσία της σε κάθε αγώνα και κινητοποίησή τους.

Το δίκιο τους το έχαναν στα... σημεία. Στα γιουχαρίσματα, κάθε φορά που μια άποψη δημοτικού συμβούλου δεν ταυτιζόταν με τη δική τους. Το έχαναν κάθε φορά που απαξίωναν με χαρακτηρισμούς καφενείου... ένα σώμα από το οποίο οι ίδιοι ζητούσαν με το κύρος του να τους υπερασπιστεί.

Το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε από την αρχή τη συμπαράστασή του. Η δημοτική αρχή συμφώνησε να προσφύγει στο ΣτΕ μήπως έτσι δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που λέγεται ΒΙΑΛ. Έχει ήδη καταθέσει αγωγή εξώσεως με τη μάχη να δίνεται στα δικαστήρια. Η απόφαση έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους, καθώς η αλλαγή στην ψήφο δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και η σύγχυση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης δυναμίτισε το κλίμα.

Αποφασίστηκε να διοργανωθεί μια ακόμη παγχιακή κινητοποίηση για να ακουστεί δυναμικά η φωνή της Χίου. Δεν δέχτηκε όμως να χρησιμοποιήσει δημοτικό όχημα, ακόμη και μέσα σε ιδιωτικό οικόπεδο, προκειμένου να κλείσει ο δρόμος και να μην περάσουν οι οικίσκοι.

Κι αυτό ήταν το σημείο τριβής, τόσο με την μείζονα μειοψηφία που αποχώρησε, όσο και με τους πολίτες που λογομαχούσαν με κάθε δημοτικό σύμβουλο που καταψήφιζε την πρόταση.

Δυστυχώς, ενώ η πλειοψηφία των τοποθετήσεων συμπεριελάμβανε τη φράση... η κυβέρνηση φταίει και μην φαγωθούμε μεταξύ μας, εν τούτοις το αποτέλεσμα έδειξε ακριβώς το αντίθετο.

Ο Μουζάλας και οι κυβερνητικοί στη Χίο στο απυρόβλητο, ο Βουρνούς και οι σύμβουλοί του στο… απόσπασμα.

Στη συνεδρίαση πάρεστη και ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης που εστίασε στις κυβερνητικές αστοχίες και τα λάθη στη διαχείριση του προσφυγικού, ζητώντας παράλληλα να επικρατήσει ψυχραιμία και ενότητα.

 

Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ

Σχετικά Άρθρα

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
Κυρ, 18/03/2018 - 17:14
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς

Δεν ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 4 τοπικών Σωματείων, να βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Χίου και να διαδηλώσουν κατά της κράτησης των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης. Παρόλα αυτά με πρωτοβουλία των συλλόγων Θρακών και Μακεδόνων Χίου, των Πελοποννησίων Χίου, των Κρητών Χίου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και με κεντρική ομιλήτρια την Γεωργία Μπιτάκου, πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στα... ορεινά της.

Όλοι οι ομιλητές -Τούλα Μπατσούκα, Σταύρος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μπίτσικας, Γεωργία Μπιτάκου, Σίμος Παλτσανιτίδης- με αφορμή το γεγονός στον Έβρο έκαναν αναφορά, άλλος μικρή κι άλλος μεγαλύτερη, γενικότερα στα εθνικά μας θέματα, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα μνημόνια και τα αποτελέσματά τους, που όλοι βιώνουμε χρόνια τώρα. Επίσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου, Νικήτας Ντάτης, "απολογούμενος" για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του δρόμου Γυναικών και μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει στην επίμαχη περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς.

Τέλος η κα Μπιτάκου, με οδηγό της το Σύνταγμα, το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες να διαβάσουν, μας κάλεσε σε εγρήγορση μέχρι η χώρα μας να ανακτήσει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, ισχύ και δυναμική και να γίνει ανεξάρτητη, αποτινάσσοντας τα δεσμά στα οποία την έχουν αλυσσοδέσει.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Σταύρος Μιχαηλίδης, Ναύαρχος ε.α. στο βήμαΟ Πρόεδρος των Πελοποννησίων Χίου, Παναγιώτης ΜπίτσικαςΗ κεντρική ομιλήτρια Γεωργία ΜπιτάκουΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Πρόεδρος των ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης