Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Ασχήμιες στο δημοτικό Συμβούλιο με τους κατοίκους του Χαλκειούς να χάνουν το δίκιο τους

Ανάχωμα στον λαϊκισμό η Δημοτική αρχή Μ. Βουρνού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/01/2018 - 22:58
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ

Το ανάστημά της ύψωσε η δημοτική αρχή Βουρνού, στον παραλογισμό ενός λαϊκισμού που δεν θα βοηθούσε σε τίποτα στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, αντίθετα θα προκαλούσε μια ακόμη «ήττα» στην αντιμετώπιση του προβλήματος που λέγεται ΒΙΑΛ.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, την πρώτη για το 2018 την Παρασκευή 12/1/18, δεκάδες πολίτες, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της ΒΙΑΛ, ζητούσαν επιτακτικά από το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί στο πλάι τους, προκειμένου να κλείσει ή έστω να μην επεκταθεί η δομή στην περιοχή.

Μέχρι εκεί οι πολίτες είχαν δίκιο. Ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσουν τη στήριξη της δημοτικής αρχής με τη φυσική παρουσία της σε κάθε αγώνα και κινητοποίησή τους.

Το δίκιο τους το έχαναν στα... σημεία. Στα γιουχαρίσματα, κάθε φορά που μια άποψη δημοτικού συμβούλου δεν ταυτιζόταν με τη δική τους. Το έχαναν κάθε φορά που απαξίωναν με χαρακτηρισμούς καφενείου... ένα σώμα από το οποίο οι ίδιοι ζητούσαν με το κύρος του να τους υπερασπιστεί.

Το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε από την αρχή τη συμπαράστασή του. Η δημοτική αρχή συμφώνησε να προσφύγει στο ΣτΕ μήπως έτσι δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που λέγεται ΒΙΑΛ. Έχει ήδη καταθέσει αγωγή εξώσεως με τη μάχη να δίνεται στα δικαστήρια. Η απόφαση έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους, καθώς η αλλαγή στην ψήφο δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και η σύγχυση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης δυναμίτισε το κλίμα.

Αποφασίστηκε να διοργανωθεί μια ακόμη παγχιακή κινητοποίηση για να ακουστεί δυναμικά η φωνή της Χίου. Δεν δέχτηκε όμως να χρησιμοποιήσει δημοτικό όχημα, ακόμη και μέσα σε ιδιωτικό οικόπεδο, προκειμένου να κλείσει ο δρόμος και να μην περάσουν οι οικίσκοι.

Κι αυτό ήταν το σημείο τριβής, τόσο με την μείζονα μειοψηφία που αποχώρησε, όσο και με τους πολίτες που λογομαχούσαν με κάθε δημοτικό σύμβουλο που καταψήφιζε την πρόταση.

Δυστυχώς, ενώ η πλειοψηφία των τοποθετήσεων συμπεριελάμβανε τη φράση... η κυβέρνηση φταίει και μην φαγωθούμε μεταξύ μας, εν τούτοις το αποτέλεσμα έδειξε ακριβώς το αντίθετο.

Ο Μουζάλας και οι κυβερνητικοί στη Χίο στο απυρόβλητο, ο Βουρνούς και οι σύμβουλοί του στο… απόσπασμα.

Στη συνεδρίαση πάρεστη και ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης που εστίασε στις κυβερνητικές αστοχίες και τα λάθη στη διαχείριση του προσφυγικού, ζητώντας παράλληλα να επικρατήσει ψυχραιμία και ενότητα.

 

entasi_sto_dimotiko_symvoylio_me_katoikoys_toy_halkeioys_gia_tin_p_vial_120118

Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ
Δημοτικό Συμβούλιο για την ΒΙΑΛ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/07/2018 - 18:07
Αρ. Ζαννίκος

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα του παμβρονταδουσιακού συνεδρίου, που θα γίνει από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου στην ΠΕΚΕΒ και περιλαμβάνει την ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το χωροταξικό σχεδιασμό, τις υποδομές, το περιβάλλον, τις ευκαιρίες απασχόλησης των νέων και τον ρόλο της εμπορικής ναυτιλίας.

Όπως ενημερώνει ο Αριστείδης Ζαννίκος πρώην Δήμαρχος και από τις ψυχές του Συνεδρίου, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ντοκυμαντέρ του τυπογράφου Νίκου Γεωργούλη για τον Βροντάδο του χθές αλλά το κυρίως ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στο άυριο.

Δύο μέρες από το Συνέδριο μας, διευκρίνησε ο Αρ. Ζαννίκος είναι αφιερωμένες με διάφορες εισηγήσεις ακριβώς σ’ αυτό, το μέλλον δηλαδή της περιοχής.