Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Αυτό το πάρκινγκ της οδού Αλατίου ποιός θα το φτιάξει;

Υπό συζήτηση η ένταξη του χώρου στις Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις, αλλά αφού ξεκαθαρίσει το... Αρχαιολογικό τοπίο
Τετ, 13/09/2017 - 14:57

Η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στην Αλατίου αποτέλεσε ένα ακόμη αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου με τον Αντιδήμαρχο Χίου, Απ. Τζιώτη. «Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα έργα μέσω των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων και της απαίτησης που υπάρχει για την εξεύρεση νέων χώρων στάθμευσης εξετάστηκε η δυνατότηα ένταξης στο πρόγραμμα του πρώην πάρκινγκ του «ΕΥΟΔΟΣ». Βέβαια πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, είτε σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου – περιφέρειας, ή παραχώρησής του, πρέπει προηγούμενα να λυθούν άλλα ζητήματα που άπτονται της αρχαιολογικής έρευνας.», ανέφερε στην «Α» ο κ. Τζιώτης κάνοντας γνωστό ότι γι’ αυτό το σκοπό προγραμματίζεται επαφή του Δημάρχου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
«Πρόθεσή μας να αναπλαστεί  ο χώρος. Το αν θα το κάνουμε εμείς ή η περιφέρεια θα το δούμε. Άλλωστε ένα τμήμα του χώρου μπορεί να λειτουργήσει ως δημοτικός χώρος στάθμευσης και το υπόλοιπο να καλύψει τις ανάγκες του νέου διοικητηρίου (πρώην Κολεγίου). Εκείνο που προηγείται είναι να λυθούν τα ζητήματα με την αρχαιολογία», κατέληξε ο κ. Τζιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 19:58

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι εταίροι μας είναι πολύ χαρούμενοι καθώς έχουν βρει μία Κυβέρνηση που δε φέρνει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που προτείνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τι θέλει, αλλά στην πραγματικότητα ψηφίζει τα αντίθετα.

 

Έχει ήδη ψηφιστεί το 4ο μνημόνιο, καθώς 1/1/2019 κόβονται συντάξεις, 1/1/2020 κόβεται το αφορολόγητο, έχουμε δεχθεί υψηλά πλεονάσματα, έχουμε δεχθεί όλους τους όρους του μνημονίου χωρίς να υπάρχει παράλληλη χρηματοδότηση!

 

oi_axiologiseis_ton_proigoymenon_eton_kathysteroysan_dioti_ginotan_diapragmateysi