Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Δεν προσφέρονται για μικροπολιτική τα εθνικά θέματα

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/03/2018 - 15:52

Ψυχραιμία και σύνεση, συνιστά ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφορικά με τα «εθνικά Θέματα» και κυρίως την συνεχώς κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία.

«Έχουμε συνηθίσει η γείτονα να εξωτερικεύει  τα δικά της προβλήματα» ανέφερε ο κ.Μιχαηλίδης, συμπληρώνοντας ότι «η συνεχώς κλιμακούμενη ένταση με αποκορύφωμα την σύλληψη των δυο στρατιωτικών είναι αποκλειστικά ευθύνη της Τουρκίας».

Παράλληλα ο βουλευτής Χίου επεσήμανε ότι «η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα με σύνεση και μετρημένες αντιδράσεις», ενώ κάλεσε κάθε αντιπολιτευτική φωνή να μην λειτουργεί με μικροπολιτική και μικροπαραταξιακή λογική.

«Τα θέματα αυτά δεν προσφέρονται για πολιτικά οφέλη» ανέφερε .

andreas_mihailidis_psyhraimia_sta_ethnika_mas_themata

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/06/2018 - 10:50

Να πάρει θέση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και για αναφορές,  για το ίδιο θέμα, που έκαναν πρόσφατα κυβερνητικά στελέχη, καλεί το Κίνημα Αλλαγής τον Κυβερνητικό Βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

«Πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Επιμελητηρίου Χίου αλλά και της Ο.Ε.Β.Ε πήγαν στη βουλή για να δώσουν την ύστατη μάχη μήπως και δεν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στο νησί μας. Και αυτοί, όπως και εμείς, βρήκαν ένα τοίχος μπροστά τους! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ανένδοτη, το έχει πάρει απόφαση, μία πολιτική απόφαση, να αυξήσει τον Φ.Π.Α. στο 24% και στην Χίο.

Δεν υπολογίζει ούτε νησιωτικότητα, ούτε ακριτικότητα, ούτε κρίση τουριστική, ούτε τίποτα! Κωφεύει!

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης διότι είχε άλλες επιλογές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των περίπου 75 εκατ. ευρώ. Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει αντιπρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Πέραν τούτου, τα μέλη του κλιμακίου όχι μόνο είδαν τη άρνηση της κυβέρνησης, δοκίμασαν χλεύη και ειρωνεία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.. Όπως αναφέρετε από δημοσιογραφικά άρθρα, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε κ. Παππάς πήρε ως απάντηση από τον υπ. Ανάπτυξης κ. Σταθάκη "Ξεχάστε τον ΦΠΑ, πάμε σε άλλο θέμα!" Άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής περιφρόνησης για το νησί μας είναι και η απάντηση πού πήρε από τον Αν. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη "έχετε νοσοκομείο, τι θέλετε τον ΦΠΑ". Ο δε υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είπε ότι "θα κινδυνεύσει η «έξοδος» από τα Μνημόνια αν δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ στο νησί μας!" Τέτοια είναι η περιφρόνηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νησί μας αλλά και για την νοημοσύνη μας!

Ζητάμε άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης να πάρει δημόσια θέση επί του ζητήματος, να μας εξηγήσει γιατί η Κυβέρνηση του έχει απορρίψει την αντιπρόταση μας και γιατί είναι τόσο αποφασισμένη για τον ΦΠΑ αφού δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση (δηλώσεις κ. Σουλτς). Τέλος ρωτάμε αν συμμερίζεται τις παραπάνω δηλώσεις των συγκυβερνώντων του και έχει την ίδια περιφρόνηση για τους ψηφοφόρους και το νησί που τον εξέλεξε.»