Χίος, Πέμπτη 26 Απριλίου

Δεν θα περάσει η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας στη Χίο
Σάβ, 18/11/2017 - 20:46

Η μνημονιακή λεηλασία στους μισθούς και τις συντάξεις, στη δημόσια περιουσία και τη λαϊκή κατοικία, η φοροεπιδρομή στα πληβειακά στρώματα, η ανεργία κι η κατεδάφιση των κοινωνικών αγαθών, αποτελούν βασικά στοιχεία μιας πολιτικής που συνεχίζεται αμείωτη για όγδοη συνεχή χρόνιά και δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής κόλασης.Την ίδια ώρα η σημερινή συγκυβέρνηση δεν απεμπολεί τις μνημονιακές της υποχρεώσεις. Τις ψήφισε εξάλλου μαζί με την Νέα Δημοκρατία και όλη την συστημική ''συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση'', που συν τοις άλλοις εντάσσει και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας στο σχέδιο του κρατικού προυπολογισμού για το 2018. Ως εκ τούτου και οι κάτοικοι της Χίου,θα βιώσουν ακόμα μια δραματική συρρίκνωση -μαζί με τόσες άλλες- του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός τους αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο συγκριτικά αυξημένο, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα κόστος διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μαρασμό αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και πολλαπλασιασμό των λουκέτων.Θα επιφέρει παραπέρα αύξηση της ανεργίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, μετανάστευση και επιπλέον δημογραφική γήρανση στα νησιά.Ταυτόχρονα όμως θα ενισχύσει τις τάσεις συγκέντρωσης του εμπορίου και της παραγωγής στις μεγάλες αλυσίδες.

 

Δεν έχουμε αυταπάτες

Μέσα σε συνθήκες κινηματικής άπνοιας η συνδιαχείριση, η συνδιαλλαγή,η συναίνεση κι η υποταγή ενισχύoνται,ενώ το παλιό παλινορθώνεται.Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν περιμένουμε τίποτα ούτε από την εναλλαγή των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα και το λαό.Ούτε από τον πολύχρωμο και πολυποίκιλο παραγοντισμό που ευδοκιμεί στο νησί μας, στους διαδρόμους της γραφειοκρατίας, του κυβερνητικού, εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού.

Δεν περιμένουμε επίσης ότι με μια 24ωρη συγκέντωση διαμαρτυρία, εθιμοτυπική και για την ‘’τιμή των όπλων’’ περισσότερο,(στην οποία θα παραβρεθούν μάλιστα κι όλοι οι υπεύθυνοι της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά, μάλλον για να καταθέσουν στεφάνια, από κοινού με τους διοργανωτές, στη μνήμη του) δεν θα περάσει.Θα πρέπει άμεσα, τώρα να συγκροτήσουμε έναν αισθητό, μαζικό, ανεξάρτητο ριζοσπαστικό-αγωνιστικό πόλο. Μια μαζική, λαϊκή πρωτοβουλία που θα άρει την απογοήτευση.
Που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει τους ζωντανούς πολίτες στο νησί. Που θα δώσει νέα ώθηση και προοπτική σε αληθινούς, πραγματικούς και εν δυνάμει νικηφόρους αγώνες. Μόνο ένα κίνημα ανεξάρτητο ,ακηδεμόνευτο, από παράγοντες και παραγοντίσκους,πονηρούς πολιτευτές,μαχητικό στα αιτήματα, στις μορφές πάλης και στο περιεχόμενό του, δημοκρατικό στη λειτουργία του, θα' ναι ικανό να βάλει στην πράξη φραγμό στις φοροληστρικές πολιτικές.Ένα κίνημα που θα εκπορεύεται από εμάς και για εμάς, με σκοπό όχι μόνο να μην περάσει η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά,αλλά που θα εστιάσει συνολικά στη μνημονιακή-αντιλαϊκή ατζέντα και στην ανατροπή της.Είναι καιρός να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, εδώ στην άκρη του Αιγαίου!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 26/04/2018 - 21:16
Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη με αφορμή τα εγκαίνια του μνημείου Πεσόντων Αρκάδων της περιόδου 1940-1941.

Κατά την ομιλία του ο Αρχιστράτηγος Στεφανής αναφέρθηκε στην στάση που κρατά ο Ελληνικός Στρατός απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας: «Ο Ελληνικός λαός σήμερα είναι δυνατός γιατί οι ρίζες και η ιστορία του ακουμπούν σε ιστορίες ηρώων. Ξέρουμε τι κάνουμε, είμαστε εκπαιδευμένοι, ήρεμοι και ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Πηγή: http://www.skai.gr