Χίος, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών : Αντί για 0% ΦΠΑ μας επιβάλλουν 24%!

Πέμ, 21/12/2017 - 10:21

Έντονη ήταν η αντίδραση των Δημάρχων Οινουσσών και Ψαρών στο άκουσμα της είδησης ότι από 1η του Γενάρη θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά τους. “Νιώθω απογοήτευση. Και η 6μηνη παράταση που δόθηκε στα άλλα νησιά είναι απλά “χρύσωμα του χαπιού”. Το κόστος ζωής στα νησιά μας είναι ήδη υψηλό, με την αύξηση κατά 7% των συντελεστών θα γίνει απαγορευτικό, γνωρίζοντας ότι η τελική αύξηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα είναι πολλαπλάσια από αυτό το ποσοστό.” σχολίασε ο Δήμαρχος των Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος μιλώντας στο Ράδιο “Α” ο οποίος θύμισε το πάγιο αίτημά τους για μηδενικό ΦΠΑ στα μικρά νησιά, κάτι που επισήμανε και ο συνάδελφός του από τις Οινούσσες, Στέφανος Βογιατζής που ήταν πιο καυστικός: “Σήμερα δόθηκε η χαριστική βολή. Μας θεωρούν νησί εφοπλιστών; Μας ξεχωρίζουν από τη Χίο με ποιο σκεπτικό; Δηλαδή ο επιβάτης θα μπαίνει στο πλοίο από τη Χίο και θα κόβει εισιτήριο με 17% ΦΠΑ και φεύγοντας από τις Οινούσσες θα έχει 24%; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα αδειάσουν τα νησιά”. Το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.