Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Δημοτικό Συμβούλιο: Το προσφυγικό θέμα της Κυβέρνησης

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 20/10/2017 - 19:25

Το προσφυγικό- μεταναστευτικό θέμα, που ταλανίζει την τελευταία διετία την Χίο, συζητήθηκε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πολύδωρου Λαμπρινούδη, ο οποίος αναρωτήθηκε τι νόημα έχουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και συγκεκριμένα η πρόσφατη περί μη επέκταση της π ΒΙΑΛ, αφού ήδη σήμερα ήρθαν κοντέινερ για να τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο.

«Ποιός ο λόγος να παίρνουμε αποφάσεις και να συζητάμε όταν αυτές δεν υλοποιούνται;» αναρωτήθηκε ο πρώην Δήμαρχος.

Των αποφάσεων και του ρόλου του Δημοτικού Συμβούλιου υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην π. ΒΙΑΛ με τους ανθρώπους να μην έχουν χώρο ούτε να κοιμηθούν βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Προβληματισμό ωστόσο δημιούργησε η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Νύκτα, περί πληροφορίας (αξιόπιστης κατά την εκτίμηση του) για «κινητικότητα» στον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου προκειμένου να γίνει εκεί ΠΡΟΚΕΚΑ.

Ο Μανώλης Βουρνούς δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας από τον Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας να τον ενημερώσει αν έχει κάτι συγκεκριμένο πέσει στην αντίληψη του. 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Θέλει μόνο πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Παρ, 19/01/2018 - 11:26

Απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε. ως κράτος - μέλος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας ότι «όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ε.Ε. ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία δεν λειτουργεί, δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών υπογράμμισε ο κ. Τσελίκ. «Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», κατέληξε

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ