Χίος, Κυριακή 24 Ιουνίου

Δίνουμε ένα καθημερινό και πολυμέτωπο αγώνα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Π/Υ 1.200.000 € .
Τετ, 23/05/2018 - 15:40

 Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , στην τελευταία συνεδρίαση της, το  αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο νησί της Χίου Π/Υ 1.200.000 € .

Παράλληλα για την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Χίου έχουν προγραμματιστεί νέα έργου συνολικού Π/Υ 15 εκ. ευρώ, εκ των οποίων πιστώσεις ύψους 6,5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί και πιστώσεις ύψους 8,5 εκ. ευρώ έχουν προταθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτους 2018.

«Δίνουμε ένα συνεχή  πολυμέτωπο αγώνα για να βελτιώσουμε την εικόνα αλλά και την ποιότητα ζωής στη Χίο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ο γνώμονας και ο στόχος είναι να κρατηθούν οι  Χιώτες στον τόπο τους.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 07:43
Δυο - δυό... οι Δήμαρχοι

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου με δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε  χθες εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο κ. Βουρνούς τόνισε την ιδιαιτερότητα των νησιών σε χρονική και χωρική ασυνέχεια, που αποτελούν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δρουν σε αυτά. Επιπρόσθετα, παρουσίασε το μεγάλο έργο του αεροδρομίου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έπειτα από την προχθεσινή υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ, Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αύξησης των φόρων ιδιοκτησίας, την ναυτιλία, τον τουρισμό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.