Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

"Δύο σε ένα" οι διερευνητικές γεωτρήσεις στο Μερσινίδι

Εξετάζουν το φαινόμενο των κατολισθήσεων αλλά και των καθιζήσεων στο δρόμο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/02/2018 - 14:53

Το πρώτο στάδιο για τη δρομολόγηση λύσεων στο δρόμο του Μερσινιδίου, στον οποίο εκτός από τα φαινόμενα κατολίσθησης το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με την πραγματοποίηση διερευνητικών γεωτρήσεων, στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης της Περιφερειακής Ενότηας με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Όπως είπε στην "Α" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στο πλάι του δρόμου θα γίνουν όσες γεωτρήσεις κριθούν σκόπιμες από τους ερευνητές και τα αποτελέσματα τις έρευνας θα αποδοθούν  στη συνέχεια σε εκείνους που θα αναλάβουν την μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτό θα γίνει σε δύο φάσεις και δεν προχωράει μαζί με την έρευνα και η μελέτη, γιατί όπως είπε ο κ. Κάρμαντζης,  δεν επαρκούν οι διαθέσιμες πιστώσεις, διαβεβαίωσε όμως ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη που θα υποδείξει τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή για να σταματήσει αφενός να "προχωράει" ο δρόμος, αφετέρου να περιοριστούν οι κατολισθήσεις.

 

diereynitikes_geotriseis_sta_prani_myrsinidioy

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/07/2018 - 18:07
Αρ. Ζαννίκος

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα του παμβρονταδουσιακού συνεδρίου, που θα γίνει από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου στην ΠΕΚΕΒ και περιλαμβάνει την ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το χωροταξικό σχεδιασμό, τις υποδομές, το περιβάλλον, τις ευκαιρίες απασχόλησης των νέων και τον ρόλο της εμπορικής ναυτιλίας.

Όπως ενημερώνει ο Αριστείδης Ζαννίκος πρώην Δήμαρχος και από τις ψυχές του Συνεδρίου, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ντοκυμαντέρ του τυπογράφου Νίκου Γεωργούλη για τον Βροντάδο του χθές αλλά το κυρίως ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στο άυριο.

Δύο μέρες από το Συνέδριο μας, διευκρίνησε ο Αρ. Ζαννίκος είναι αφιερωμένες με διάφορες εισηγήσεις ακριβώς σ’ αυτό, το μέλλον δηλαδή της περιοχής.