Χίος, Κυριακή 25 Μαρτίου

"Δύο σε ένα" οι διερευνητικές γεωτρήσεις στο Μερσινίδι

Εξετάζουν το φαινόμενο των κατολισθήσεων αλλά και των καθιζήσεων στο δρόμο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/02/2018 - 14:53

Το πρώτο στάδιο για τη δρομολόγηση λύσεων στο δρόμο του Μερσινιδίου, στον οποίο εκτός από τα φαινόμενα κατολίσθησης το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με την πραγματοποίηση διερευνητικών γεωτρήσεων, στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης της Περιφερειακής Ενότηας με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Όπως είπε στην "Α" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στο πλάι του δρόμου θα γίνουν όσες γεωτρήσεις κριθούν σκόπιμες από τους ερευνητές και τα αποτελέσματα τις έρευνας θα αποδοθούν  στη συνέχεια σε εκείνους που θα αναλάβουν την μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτό θα γίνει σε δύο φάσεις και δεν προχωράει μαζί με την έρευνα και η μελέτη, γιατί όπως είπε ο κ. Κάρμαντζης,  δεν επαρκούν οι διαθέσιμες πιστώσεις, διαβεβαίωσε όμως ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη που θα υποδείξει τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή για να σταματήσει αφενός να "προχωράει" ο δρόμος, αφετέρου να περιοριστούν οι κατολισθήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 25/03/2018 - 06:40
φωτο αρχείου

Με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας κορυφώνονται σήμερα στο νησί μας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 197 χρόνων από την επανάσταση του γένους του 1821.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

7:00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών στο νησί. 

8:00 π.μ. Επαρση σημαίας στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

11:00 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δημήτριο Τσαφούλη, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού της 96 ΑΔΤΕ.

11:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

12:00 μ. Παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου, παλαιών Πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, των τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σπουδαστών/τριών ΑΕΝ Χίου και ΑΕΝ Οινουσσών, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από το Δήμο Χίου στο Δημαρχιακό  Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

5:45 μ.μ. Αρχιερατικός μεθεόρτιος εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης της Χίου. Ακολουθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

7.20 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Πλατεία νικολάου Πλαστήρα, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.