Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

ΕΔΕ σε βάρος του Πυρονόμου Μιχ. Ρακιντζή, για τα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Αστυνομικό Διευθυντή

Δευ, 15/01/2018 - 15:07
Ο Μιχ. Ρακιντζής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Ενορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του Πυρονόμου Μιχάλη Ρακιντζή, διεξάγουν από το πρωϊ δύο ανώτατοι Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που ήρθαν γι’ αυτό τον σκοπό απ’ την Αθήνα, μετά από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αφορμή γι’ αυτό εικάζεται ότι έδωσε η καταγγελία του Πυρονόμου, στη διάρκεια της τελευταίας θλιβερής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Μιχάλης Ρακιντζής ως θιγόμενος της περιοχής της ΒΙΑΛ, όντως διαμένει στην περιοχή και διατηρεί κλειστή βεβαίως αυτή την περίοδο μικρή αγροτική οικία πλησίον της ΒΙΑΛ, κατήγγειλε ότι στη διάρκεια επεισοδίων, που είναι καθημερινά στην περιοχή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, του είπε να προσέχει γιατί είναι… Δημόσιος υπάλληλος. Το πόρισμα της ΕΔΕ δεν είναι γνωστό πότε θα έχει κατάληξη και εάν θα σημαίνει κάτι για την πορεία της εργασίας του Πυροσβέστη, ο οποίος πάντως να σημειωθεί έχει πάνω από 30 χρόνια υπηρεσία χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Aνακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.
Σάβ, 26/05/2018 - 18:35
αρχείο

Αφού πέρασαν 36 ώρες από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου περί «τέλους της μαύρης περιόδου για τη χώρα μας» η οποία έκανε όλο το νησί να αναρωτηθεί που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και εάν κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή είναι κλεισμένοι στο μικροκομματικό καβούκι τους, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανωτέρω ανακοίνωση μιας και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν είχε το φιλότιμο να ζητήσει την απόσυρσή της.  

Στο νησί μας όπου εντός τριών μηνών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ καταργείται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ζωής όχι απλά 7% (24% έναντι 17% ΦΠΑ) αλλά τουλάχιστον 15% λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά.

Στο νησί μας όπου το θολό τοπίο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο αν κρίνουμε από τα διάφορα άλλα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, είμαστε σίγουροι για την κατάληξή του.

Σε ένα νησί για το οποίο δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα στο 14Ο Παραγωγικό και Αναπτυξιακό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Βόρειο Αιγαίο για οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης (αεροδρόμιο, μετατόπιση παραλιακού δρόμου, λιμάνι), κάτι που ανάγκασε την επομένη της λήξης του την Κυβέρνηση να κληθεί εσπευσμένα να υπογράψει μνημόνιο (sic) συνεργασίας με Δήμο και Περιφέρεια για να κάμψει τις αντιδράσεις ακόμα και εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νησί του ενός τσάρτερ για το 2017 λόγω της μεταναστευτικής λέλαπας, που έκανε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Στο νησί που εδώ και δύο χρόνια βλέπει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αδιαφορεί για τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες μαστιχοπαραραγωγούς και όπου ακόμα και με τις τροποποιήσεις που έχει προτείνει θα αφήσει πολλούς αγρότες μας εκτός αποζημιώσεων.

Και τέλος στο νησί που βιώνει καθημερινά την έλλειψη σεβασμού των Υπουργών και όλης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αριθμό των μεταναστών που δύναται να διαβιούν στον τόπο μας και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού τους.  

 

Όλοι εμείς που καθημερινά δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης απαντάμε σε πείσμα όλων εσάς που με τις ιδεοληψίες σας μας οδηγήσατε στην ποιο μαύρη περίοδο για τη Χίο και την Ελλάδα, ότι ο χρόνος σας τελειώνει μια και καλή. Κλέβετε χρόνο εξουσίας στερώντας ανάσες ελπίδας από την κοινωνία μας. Η καλύτερη λύση, αν είχατε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα ήταν η παραίτηση.