Χίος, Δευτέρα 23 Ιουλίου

Έχασαν το μεροκάματο, μην χάσουν και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Παρέμβαση Ε.Κ. Χίου και Σωματείων για την μείωση των απαιτούμενων ημερομισθίων
Δευ, 12/02/2018 - 11:22

Την καθιερωμένη, κατ' έτος, επιστολή προς το Διοικητή του ΙΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας αποστέλει το Εργατικό Κέντρο Χίου και τα Σωματεία Οικοδόμων, Σερβιτόρων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επαγγελματιών Οδηγών, ζητώντας το αυτονόητο: Να μην ισχύσει απόφαση που επιβάλλει κατ' ελάχιστον 100 ημέρες εργασίας για να τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αναλυτικά η επιστολή των συνδικαλιστικών φορέων δημοσιεύεται σε μορφή pdf.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/07/2018 - 20:32
Σύσκεψη για τα έργα στον Δήμο Χίου

Στο Δημαρχείο σήμερα πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογύρου και άλλοι παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις και των δυο φορέων και εξετάστηκε η πορεία των έργων. Σημαντική αναφορά έγινε στο ότι ο Δήμος Χίου έχει ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ για φέτος 25 εκ. ευρώ μόνο από το περιφερειακό πρόγραμμα καθώς επίσης και άλλα υπό ένταξη έργα τα οποία αναμένεται άμεσα να εγκριθούν. Έπειτα από τη συνάντηση, ακολούθησε επίσκεψη στο Α’ τμήμα της περιφερειακής οδού και διαπιστώθηκε η ταχύτατη εξέλιξη υλοποίησης του, μετά την έκκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.