Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Εκπληξη Μιχαηλίδη για ερώτηση ευρωβουλευτή της Ν.Δ. για τους μαστιχοπαραγωγούς

Ανακοίνωση του Γρ. τύπου του Βουλευτή
Δευ, 29/01/2018 - 15:39

 

     Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ερώτηση που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη φορολογία των κατ΄ επάγγελμα αγροτών. Πληροφορούμε τον κ. ευρωβουλευτή ότι το ζήτημα που απασχολεί τους μαστιχοπαραγωγούς και το οποίο συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη με το Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αφορούσε τους μη κατ΄ επάγγελμα συνεταιρισμένους αγρότες.

   Θα συνιστούσαμε στον κ. ευρωβουλευτή και τους πληροφοριοδότες του περισσότερη προσοχή.

   Συνημμένα επισυνάπτουμε παλαιότερο δελτίο τύπου του ΕΛΓΑ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2016

 

Με έκπληξη,  η διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. διάβασε δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Χίου που αφορούν τις ζημιές στη μαστιχοπαραγωγή από τις πυρκαγιές του 2016.

Κατά τη χτεσινή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών υπήρχε η αίσθηση ότι έγινε κατανοητή η διαδικασία υποβολής των προγραμμάτων των ΚΟΕ.

Με την ΚΥΑ, η οποία έχει ήδη υπογραφεί υλοποιείται η δέσμευση για γρήγορη αποπληρωμή των ζημιών. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που μας έχουν τεθεί, θα πρέπει να δώσει έγκριση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαδικασία η οποία είναι σαφώς, χρονοβόρα. Λόγω όμως τις μοναδικότητας  και ιδιαιτερότητας της μαστίχας, η διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. και το ΥΠΑΑΤ προχωρούν στη σχετική αλληλογραφία. Για το λόγο αυτό μας φαίνονται ακατανόητα  τα δημοσιεύματα του χιώτικου τύπου.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ότι κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην προσπάθεια κάλυψης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στις πληρωμές  και των αγροτών αυτών που ζουν αποκλειστικά και μόνο από τη μαστίχα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/02/2018 - 19:32
Πατριάρχης, Νότης Μηταράκης

Οπως ενημερώνει το Γραφείο τύπου του, τριήμερη επίσκεψη, από τις 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη ο Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου. Σήμερα, ο κ. Μηταράκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη θυγατέρα του, επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έγιναν δεκτοί από την Αυτού Θεοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και έλαβαν την ευλογία του.

 

Η επίσκεψη του κ. Μηταράκη ολοκληρώνεται αύριο.