Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Ενας νέος τράκτορας προσθήκη στον στόλο οχημάτων του Δήμου Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/01/2018 - 18:32
Ενας νέος τράκτορας προσθήκη στον στόλο οχημάτων του Δήμου Χίου

Άλλος ένας νέος τράκτορας προστέθηκε στο δυναμικό οχημάτων στην υπηρεσία καθαριότητας στον Δήμο της Χίου.
Εχουμε άλλον έναν και τώρα αποκτούμε δεύτερο, μας είπε ο Δήμαρχος της πόλης, για να συμπληρώσει τον Μανώλη Βουρνού ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργης Μπελέγρης.

Σήμερα οι κάδοι στους οποίους συμπιέζονται τα απορρίμματα μεταφέρονται ένας – ένας στον ΧΥΤΑ του Πόδορα. Με την απόκτηση και του δεύτερου τράκτορα, που ρυμουλκεί κάδους γίγαντες των 40 τόνων συμπιεσμένων σκουπιδιών, τα έξοδα μεταφοράς μειώνονται θεαματικά υπέρ των δημοτών.

 

neos_traktoras_prostethike_se_stolo_ohimaton_d_hioy

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 07:03
Μόρια

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου. 

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λέσβου Απόστολος Παπαδέλης, οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές με αρκετούς πρόσφυγες να μένουν σε πλαστικές σκηνές υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής. 

Ο κ. Παπαδέλης πρόσθεσε πως τα τζάμια του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας παραμένουν σπασμένα από τις 22 Νοεμβρίου, οπότε είχαν ξεσπάσει εκτεταμένα επεισόδια στο καταυλισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδέλη, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί τα περιστατικά παραβατικότητας στο νησί της Λέσβου. 

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή στο καταυλισμό της Μόρια φιλοξενούνται περίπου 5.000 πρόσφυγες και για τη φύλαξη τους διατίθενται μόλις οχτώ αστυνομικοί ανά βάρδια.

«Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι περιμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Αρκετοί από αυτούς πιστεύουν πλέον ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης και ξεκίνησαν τις αντιδράσεις», επισήμανε πρόσφατα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε εκτενές άρθρο της με τίτλο «Στη Μόριααποτυγχάνει η Ευρώπη».

Πηγή: http://www.skai.gr