Χίος, Πέμπτη 19 Απριλίου

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Χίου

Την Τετάρτη στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου το Σχέδιο Π.Σ. με το Δήμο για την διεκδίκηση ένταξης του έργου
Παρ, 12/01/2018 - 16:21

Στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης προκειμένου να εκτελεστούν έργα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, μεγάλης έκτασης, ενός συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εισέρχεται ο Δήμος Χίου. Ήδη την Τετάρτη 17 Γενάρη, στις 2 μ.μ. στo χώρο του Δημοτικού Σταδίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΝΠΔΔ και του Δήμου για την Πράξη «Ενεργειακή αναβάθμιση, δημοτικού, κλειστού Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου».

Ηδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως είπε στην "Α" ο ο Πρόεδρος του φορέα, Παντελής Καμπούρης, έχει εκπονηθεί η μελέτη του έργου το οποίο προϋπολογίζεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του μπαλονιού (οροφή), κουφωμάτων, παρεμβάσεις σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό κ.α.

"Επιδιώκουμε να εντάξουμε το έργο ή στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ή στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας", ανέφερε ο κ. Καμπούρης και συμπλήρωσε ότι ακολουθούν οι μελέτες για τη διαμόρφωση των ξενώνων του "Ιωνικού", προϋπολογισμού 600.000 ευρώ αλλά και παρεμβάσεις ψηφιοποίησης των αθλητικών υποδομών (χρονομέτρων) που θα εξασφαλίσουν στο κολυμβητήριο τη δυνατότητα πραγματοποίησης ακόμη και παγκόσμιας κλίμακας διοργανώσεων.

Το σχέδιο είναι από τη σελίδα του κολυμβητηρίου στο FB

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/04/2018 - 19:50
Χρ. Σπίρτζης

Τρείς θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί της Κυβέρνησης, που θα πάρουν μέρος στο προσυνέδριο της Χίου, που θα προηγηθεί του Αναπτυξιακού συνεδρίου Β. Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη στις 3 και 3 Μαϊου. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό οι υπουργοί αυτοί είναι οι Χρ. Σπρίντζης υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ευάγγελος Αποστόλου υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Νεκτάριος Σαντορινιός υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι έχει χαθεί στην κυριολεξία ο αριθμός των Αναπτυξιακών Συνεδρίων, που έχουν προηγηθεί τα περασμένα χρόνια στα νησιά, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα.