Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Χίου

Την Τετάρτη στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου το Σχέδιο Π.Σ. με το Δήμο για την διεκδίκηση ένταξης του έργου
Παρ, 12/01/2018 - 16:21

Στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης προκειμένου να εκτελεστούν έργα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, μεγάλης έκτασης, ενός συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εισέρχεται ο Δήμος Χίου. Ήδη την Τετάρτη 17 Γενάρη, στις 2 μ.μ. στo χώρο του Δημοτικού Σταδίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΝΠΔΔ και του Δήμου για την Πράξη «Ενεργειακή αναβάθμιση, δημοτικού, κλειστού Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου».

Ηδη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως είπε στην "Α" ο ο Πρόεδρος του φορέα, Παντελής Καμπούρης, έχει εκπονηθεί η μελέτη του έργου το οποίο προϋπολογίζεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του μπαλονιού (οροφή), κουφωμάτων, παρεμβάσεις σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό κ.α.

"Επιδιώκουμε να εντάξουμε το έργο ή στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ή στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας", ανέφερε ο κ. Καμπούρης και συμπλήρωσε ότι ακολουθούν οι μελέτες για τη διαμόρφωση των ξενώνων του "Ιωνικού", προϋπολογισμού 600.000 ευρώ αλλά και παρεμβάσεις ψηφιοποίησης των αθλητικών υποδομών (χρονομέτρων) που θα εξασφαλίσουν στο κολυμβητήριο τη δυνατότητα πραγματοποίησης ακόμη και παγκόσμιας κλίμακας διοργανώσεων.

Το σχέδιο είναι από τη σελίδα του κολυμβητηρίου στο FB

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 06:19
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, συμμετέχει στη συγκέντρωση για την μακεδονία, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 

Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ως ο μοναδικός ενεργός Ποντιακός Σύλλογος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, παρακολουθεί εδώ και καιρό της εξελίξεις για το Μακεδονικό.      

       Ως Πόντιοι, που γεννηθήκαμε και κατοικούμε και στην φιλόξενη Μακεδονία, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ με μέλη του Συλλόγου μας, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στης 21 Ιαν 2018 στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το νησί που μας έχει αγκαλιάσει και μας φιλοξενεί.

       Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια κόντρα σε όσους επιχειρούν να την παραχαράξουν, οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ενότητα.

       Το Σωματείο μας απέδειξε στην τοπική κοινωνία περίτρανα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

       Συσπειρωνόμαστε και χέρι – χέρι στης 21 Ιαν 2018 και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο, φωνάζουμε όλοι μαζί, πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, η Μακεδονία είναι ΜΙΑ, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, είναι ΞΑΚΟΥΣΤΗ, είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

 

 

 

Για το Δ.Σ του Σ.Π Χίου

Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτριος Νικολαΐδης