Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Ενημέρωση για πρακτική άσκηση και μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας

Ανακοίνωση του γραφείου του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη
Παρ, 06/10/2017 - 07:13

Ενημέρωση για πρακτική άσκηση και μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας

 

Σας ενημερώνουμε για δύο θέματα που αφορούν μαθητές ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

1)     Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας καθορίστηκε ο αριθμός των μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία - Πρακτική άσκηση σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά το σχολικό έτος 2017-18. Ειδικά για τους φορείς της Χίου εγκρίθηκαν 100 θέσεις. Αναλυτικές πληροφορίες είναι δημοσιευμένες στο ΦΕΚ 3476/τ.Β./4-10-2017.

 

2)     Δημοσιεύτηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας.

Κατά τη διάρκεια του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας θα πραγματοποιηθούν Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας και Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας. Οι μαθητευόμενοι αποζημιώνονται με το 75% του βασικού ημερομισθίου και καταβάλλονται από τον εργοδότη οι ασφαλιστικές εισφορές ώστε να έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 14:00. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου (τηλ.22510-48154), τη Δ.Δ.Ε. Χίου (τηλ.22710-22733), καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας των κατά τόπους ΕΠΑ.Λ. Η πρόσκληση είναι δημοσιευμένη στην  ιστοσελίδα: http://vaigaiou.pde.sch.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.