Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Το Εργατικό Κέντρο τίμησε την διεθνή ημέρα της γυναίκας

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 08/03/2018 - 20:33
Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου

Την γυναίκα τίμησε το εργατικό κέντρο Χίου διοργανώνοντας το απόγευμα της Πέμπτης εκδήλωση για την 8η Μάρτη.

Στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας, μάνας, εργαζόμενης, αδελφής , αναφέρθηκε τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας, όσο και το μέλος του Δ.Σ Λία Αξιώτη.

Η κ. Αξιώτη έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία της γυναίκας ανά τους αιώνες και στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και προσπάθειες.

Στις γυναίκες που βρέθηκαν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου , προσφέρθηκαν δώρώα από τα mastiha shop, και άλλα καταστήματα της Χίου, καθώς και ένα τριαντάφυλλο.

Στο τέλος προβλήθηκε  ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στους αγώνες για την ισότητα των δυο φύλων κυρίως στους χώρους εργασίας.

timoyme_tin_pagkosmia_mera_tis_gynaikas

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/06/2018 - 10:50

Να πάρει θέση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και για αναφορές,  για το ίδιο θέμα, που έκαναν πρόσφατα κυβερνητικά στελέχη, καλεί το Κίνημα Αλλαγής τον Κυβερνητικό Βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

«Πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Επιμελητηρίου Χίου αλλά και της Ο.Ε.Β.Ε πήγαν στη βουλή για να δώσουν την ύστατη μάχη μήπως και δεν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στο νησί μας. Και αυτοί, όπως και εμείς, βρήκαν ένα τοίχος μπροστά τους! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ανένδοτη, το έχει πάρει απόφαση, μία πολιτική απόφαση, να αυξήσει τον Φ.Π.Α. στο 24% και στην Χίο.

Δεν υπολογίζει ούτε νησιωτικότητα, ούτε ακριτικότητα, ούτε κρίση τουριστική, ούτε τίποτα! Κωφεύει!

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης διότι είχε άλλες επιλογές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των περίπου 75 εκατ. ευρώ. Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει αντιπρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Πέραν τούτου, τα μέλη του κλιμακίου όχι μόνο είδαν τη άρνηση της κυβέρνησης, δοκίμασαν χλεύη και ειρωνεία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.. Όπως αναφέρετε από δημοσιογραφικά άρθρα, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε κ. Παππάς πήρε ως απάντηση από τον υπ. Ανάπτυξης κ. Σταθάκη "Ξεχάστε τον ΦΠΑ, πάμε σε άλλο θέμα!" Άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής περιφρόνησης για το νησί μας είναι και η απάντηση πού πήρε από τον Αν. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη "έχετε νοσοκομείο, τι θέλετε τον ΦΠΑ". Ο δε υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είπε ότι "θα κινδυνεύσει η «έξοδος» από τα Μνημόνια αν δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ στο νησί μας!" Τέτοια είναι η περιφρόνηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νησί μας αλλά και για την νοημοσύνη μας!

Ζητάμε άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης να πάρει δημόσια θέση επί του ζητήματος, να μας εξηγήσει γιατί η Κυβέρνηση του έχει απορρίψει την αντιπρόταση μας και γιατί είναι τόσο αποφασισμένη για τον ΦΠΑ αφού δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση (δηλώσεις κ. Σουλτς). Τέλος ρωτάμε αν συμμερίζεται τις παραπάνω δηλώσεις των συγκυβερνώντων του και έχει την ίδια περιφρόνηση για τους ψηφοφόρους και το νησί που τον εξέλεξε.»