Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

"Ες αύριο τα σπουδαία" για τον ρουκετοπόλεμο

Παρ, 14/04/2017 - 14:34

Αλλαγή σκηνικού, μετά την αποφασιστικότητα κατοίκων και Δήμου, να διεξαχθεί το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου, αφού το Υπουργείο προστασίας του πολίτη "ανέκρουσε πρύμναν" με αποτέλεσμα σήμερα να παρθεί η απόφαση περί διεξαγωγής πορείας εν πομπή αύριο από την παραλία του Βροντάδου έως τις Εκκλησιές Αγίου Μάρκου και Ερειθιανής. Οι εισηγήσεις, που γίνονται τώρα είναι να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση ώστε το έθιμο να διεξαχθεί ήπια και η στάση της Αστυνομίας να είναι αυτή που είναι χρόνια τώρα. Από τον Δήμο Χίου πάντως είναι εκφρασμένη η διάθεση να σκεπαστούν τα λίγα σπίτια που απέμειναν με σύρματα έστω και αύριο, αλλιώς οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να λάβουν μόνοι τους μέτρα προστασίας αφού το έθιμο θα διεξαχθεί.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 06:19
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, συμμετέχει στη συγκέντρωση για την μακεδονία, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 

Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ως ο μοναδικός ενεργός Ποντιακός Σύλλογος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, παρακολουθεί εδώ και καιρό της εξελίξεις για το Μακεδονικό.      

       Ως Πόντιοι, που γεννηθήκαμε και κατοικούμε και στην φιλόξενη Μακεδονία, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ με μέλη του Συλλόγου μας, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στης 21 Ιαν 2018 στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το νησί που μας έχει αγκαλιάσει και μας φιλοξενεί.

       Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια κόντρα σε όσους επιχειρούν να την παραχαράξουν, οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ενότητα.

       Το Σωματείο μας απέδειξε στην τοπική κοινωνία περίτρανα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

       Συσπειρωνόμαστε και χέρι – χέρι στης 21 Ιαν 2018 και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο, φωνάζουμε όλοι μαζί, πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, η Μακεδονία είναι ΜΙΑ, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, είναι ΞΑΚΟΥΣΤΗ, είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

 

 

 

Για το Δ.Σ του Σ.Π Χίου

Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτριος Νικολαΐδης