Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

"Φωτιές" στο συνδυασμό Καλογήρου ανάβει το αεροδρόμιο

Σταμάτης Κάρμαντζης στην γραμμή Γιάννη Ξενάκη
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 16/05/2018 - 14:53
Ηχητικό απόσπασμα: 

Φωτιές έχει ανάψει στον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου στη Χίο το περιβόητο μνημόνιο που καλούνται να συνυπογράψουν Υπουργείο Υποδομών, Δήμος και Περιφέρεια για τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου. Μετά τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, που προέτρεψε Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και όσους εμπλέκονται σε τοπικό επίπεδο (βουλευτές) να μην συμμετέχουν στη διαδικασία συνυπογραφής του μνημονίου και να εστιάσουν στο ζήτημα της εξασφάλισης των 15 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ για το έργο, την ίδια άποψη εξέφρασε το μεσημέρι από το Ράδιο “Α” και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Προσεκτικός στις εκφράσεις του, επικέντρωσε τα βέλη του στο υπουργείο Υποδομών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,  άφησε εκτός “πεδίου βολής” την Περιφερειάρχη, με την οποία πάντως 5 ημέρες μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο “δεν έτυχε” να συνομιλήσουν για το θέμα, αλλά θα το κάνει - όπως είπε - μέχρι μεθαύριο που θα συγκληθεί η νέα σύσκεψη για τις λεπτομέρειες του μνημονίου, στάση που σίγουρα λέει πολλά για το επίπεδο των σχέσεων των δύο.

“Μετά την Παρασκευή δε θα δικαιούται κανείς να πει πως δεν γνώριζα”, ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι θα μιλήσει για την “ταμπακιέρα”, που είναι η τύχη των 15 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την Παρασκευή, λέγοντας ότι το "βασικότερο είναι αν θα διατηρηθούν τα χρήματα για το έργο ή εάν θα φύγουν από τον συγκεκριμένο κωδικό από τη Διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και θα μείνουμε στο αόριστο… θα ψάξουμε να τα βρούμε”.

Ο ίδιος περιμένει, τέλος,  απάντηση και για το τι έκανε  3,5 χρόνια το Υπουργείο και η ΥΠΑ για την ωρίμανση των έργων του αεροδρομίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 20:34
Φυλακές Χίου

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ενημερώνει τα μέλη του άτομα με αναπηρία, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Χίου (εντοπιότητα) ότι εκδόθηκε η 6Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/22.5.2018/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των 11 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για το  Κατάστημα Κράτησης Χίου περιλαμβάνεται και μία θέση ΔΕ Φύλαξης για άτομο με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης, όπου περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα προσόντα και όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες, διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα) και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ: http//www.asep.gr

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 12 Ιουνίου 2018 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 27 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας.