Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Γ. Μουζάλας: Ο Δήμος Χίου φταίει που θα βρέχονται και θα κρυώνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες στην ΒΙΑΛ

Πέμ, 30/11/2017 - 06:57

«Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σημαντικά ενόψει του χειμώνα», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η ειρηνοδίκης Χίου για διακοπή των εργασιών επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός Χίου.

Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δικαστική απόφαση, ωστόσο επιρρίπτουν ευθύνες στο δήμο Χίου για την απόφασή του να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της επέκτασης του ΚΥΤ, λέγοντας ότι «ο δήμος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την εξέλιξη αυτή. Οι πρόσφυγες και μετανάστες με την τοπική κοινωνία και την ελληνική πολιτεία θα αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση».

Την ερχόμενη Τρίτη, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, κάτοικοι του νησιού θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο δήμος Λέσβου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αίτημα να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες. 

Οι πηγές του υπουργείου απαντούν ότι «πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες και μετανάστες από αυτούς που κάνουν κινήσεις χωρίς να λαμβάνουν ούτε κατ' ελάχιστον υπόψη τους τα προβλήματα που τους δημιουργούν».

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν, τον τελευταίο μήνα έχουν μετακινηθεί 3.513 αιτούντες άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα, εκ των οποίων οι 548 από τη Χίο.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/03/2018 - 16:04
φωτο αρχείου

Παρουσία του Αρχηγού της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Υποστράτηγου Νικόλαου Μανωλάκου, θα γίνει αύριο στις 11.00 π.μ. στο Στρατόπεδο Γκιάλα, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 96 ΑΔΤΕ. Τον Ταξίαρχο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, που μετατέθηκε στην Διεύθυνση Εκπαιδεύσεων του ΓΕΣ, θα διαδεχθεί ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής, μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης Εβρου.